Bijtellings regeling Golf GTE

VraagbaakCategorie: AutoverkoopBijtellings regeling Golf GTE
ruudjuh1986 vroeg 1 maand geleden

Ik overweeg binnen nu en een jaar particulier een nieuwe (tweedehands)auto aan te schaffen, nu lijkt mij de Golf GTE wel aantrekkelijk. Stekkeren voor woonwerk verkeer, ik woon 15KM van mn werk en hoop zodoende niet/niet vaak te hoeven tanken tenzij er een langere rit voor de boeg staat. Momenteel is een redelijk net exemplaar nog altijd flink duurder dan 20.000euro. Maar de golfjes die in 2015 op kenteken zijn gezet zullen komend jaar niet meer kunnen profiteren van de gunstige bijtellingsregelingen. En dus verwacht ik dat veel lease bakken opzoek mogen naar een nieuw baasje. Dit zal hopelijk zorgen voor een concurrerende marktwerking (veel aanbod, drukt de prijzen) Is dit een reëel verwachtings- patroon?

1 Antwoorden
Beste Antwoord
willeme Staf 1 maand geleden beantwoord

Hallo Ruud,

In principe heb je volkomen gelijk. De Golf GTE was waanzinnig populair onder de leasers en de eerste exemplaren komen zo op de markt. Echter, dat zijn nog de eerste exemplaren. Wacht even een paar maanden en de daaropvolgende auto’s worden allemaal uit de lease gestoten.

Normaliter betekent dit dat de prijzen naar beneden gaan. Het is gewoon simpele marktwerking. Echter, de markt is groter dan alleen Nederland. Er zijn diverse landen met steden alwaar er regelingen gelden dat hybrides en EV’s in sommige zones wél worden toegelaten en gewone auto’s weer niet.

Het probleem is dat er op die markten nauwelijks PHEV’s, EV’s en hybrides te vinden zijn. Wat er dan gebeurt laat zich makkelijk raden: ze halen die auto’s uit Nederland. De markt overstroomt en zij hebben er juist behoefte aan.

Kortom: waarschijnlijk kun je best een goede deal maken op het moment dat een garage er 10 heeft staan, maar reken jezelf niet te rijk. Voor je het weet zijn ze allemaal vertrokken naar het buitenland. Kijk naar auto’s als de Honda Civic IMA en de Mitsubishi Outlander PHEV.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).