Chiptuning bmw 325d f30

VraagbaakCategorie: TechniekChiptuning bmw 325d f30
Fabian vroeg 3 maanden geleden

Mijn vader rijdt een bmw 325d (f30) en zit er over na te denken om hem te chippen. Ik heb natuurlijk al rond zitten neuzen en het extra vermogen dat er uitgehaald kan worden is wel zeker rendabel (218 Pk–> 271 Pk, koppel komt boven de 500nm uit). Top dus. Nu is het alleen zo dat mijn vader erg twijfelt ivm betrouwbaarheid en dergelijke. Ik heb in de omgeving wel gekeken hoe of wat. Maar wat zouden jullie adviseren? Wel doen? Niet doen? En zo ja, welke bedrijven zijn hier goed en betrouwbaar in? Alvast bedankt

1 Antwoorden
willeme Staf 3 maanden geleden beantwoord

Hallo Fabian,

In principe is het mogelijk om het blok te tunen. Het is alleen een de vraag of dat wel zo handig is. De motor is een 2 liter viercilinder met twee turbo’s. Deze motor, de N47D20 is van zich zelf al bijzonder krachtig: 218 pk en 450 Nm zijn meer dan gezonde waarden voor een dergelijke motor.

De motor is te chippen. Ik zou het zelf altijd aanraden om dit door een echte merkspecialist te doen. De truc is niet alleen het tunen zelf, maar ook rekening houden met de reserves van de techniek.

Als geld geen probleem is, zou ik naar AC Schnitzer gaan. Die geven er 3 jaar garantie op. Die komt uit op 258 pk en 520 Nm.

Een specialist in Nederland is BMW-Speed, van Beek Auto Racing. Die hebben ook het een en ander in de aanbieding voor deze auto: 270 pk en 500 Nm.

Houdt er wel rekening mee dat dit extra vermogen meer gaat vergen van de motor. 270 pk voor een 2.0 benzine is al behoorlijk veel, maar voor een diesel is het bizar. De onderdelen zullen veel harder gaan slijten. Niet alleen de de motor zelf, maar ook items als de koppeling, differentieel en aandrijfas.

Een andere optie is om te kijken naar een BMW 330d. Die haalt zijn vermogen niet uit een 2.0 motor, maar een 3.0 met zes cilinders. Die motor is veel rustiger en levert standaard al wat een getunede 325d levert. En ook die is eenvoudig te chippen naar meer.

Kortom: chiptuning is mogelijk, maar houd rekening met de aandachtspunten.

keeper1 3 maanden geleden beantwoord
Top. Dankjewel voor de moeite!
Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).