Help!! M5 of C63?

VraagbaakCategorie: AlgemeenHelp!! M5 of C63?
E Eren vroeg 11 maanden geleden

Ik heb jullie hulp nodig!! Ik ben aan het kijken voor een nieuwe auto en ik ben erg aan het twijfelen tussen de E60 M5 en de 6.2 C63 AMG.. Wat is volgens jullie de betere keuze?

imarinos 11 maanden geleden beantwoord
Mooie vraag, de meeste mensen hier hebben van nature al een voorkeur voor een bepaald merk dus dan is deze vraag snel beantwoord.

Qua prestatie’s zullen deze auto’s elkaar niet veel ontlopen, qua maandelijkse kosten zullen er ook geen grote verschillen zijn dus het gaat om jouw persoonlijke voorkeur.

Waar ga je de auto voor gebruiken?

Persoonlijk ben ik BMW fan en blij met mijn M550d maar qua beleving is een benzinemotor wel leuker en eerlijk gezegd klinkt een AMG echt geweldig.
1 Antwoorden
willeme Staf 10 maanden geleden beantwoord

Hallo Eren,

Dat is een beetje afhankelijk van datgene wat je belangrijk vindt. Beide auto’s hebben hun voor en nadelen.

De M5 is een volle maat groter dan de C63 AMG. Dat merk je aan alles. In de breedte, maar ook in de lengte. Achterin is het veel prettiger om te zitten. De C63 AMG heeft sportkuipen die enorm veel ruimte innemen. Dus zeker als je iets langer bent, is het lastig om iemand achter je te laten zitten. De auto heeft een bijzondere lekkere motor met een re-de-lijke automaat. Die motor domineert de ervaring van de auto ip een positieve manier. Het klinkt wel ordinair en zo ziet de C63 er ook uit. Het is geen stijlvolle auto. Het is gewoon een vieze, Duitse dikkerd. Om te rijden is de auto verregaand sportief, maar het blijft een 1.700 kilogram zware auto. Verwacht geen sportauto-rijkwaliteiten.

De M5 is een ander verhaal. De motor is zo mogelijk nog bijzonderder en levert meer vermogen: 507 pk. Deze gekoppeld aan een ver-schrik-ke-lij-ke SMG-transmissie. De M5 is nog zwaarder dan de C63, maar heeft veel minder koppel. En het beetje koppel dat er is, vind je pas bovenin. Het ding zuipt als een malle en de tank is veel te klein. Ook is de betrouwbaarheid niet al te best: heel veel specifieke M punten geven snel de geest.

Aan beide auto’s merk je dat het niet de beste periode was qua bouwkwaliteit. Bij een Audi heb je een veel fraaier interieur. In dit segment kun je ook shoppen voor een RS4 of RS6, bijvoorbeeld.

Maar om eerlijk te zijn zou ik ze allebei overslaan. Tenzij je een perfect onderhouden exemplaar in handen hebt, is het de moeite niet waard. Ze worden nu betaalbaarder, maar de veel goedkope exemplaren bevinden zich in matige staat. Voor 25.000 euro heb je zo’n ding voor de deur staan, maar je bent zo 10 tot 15 mille kwijt om hem weer op topniveau te krijgen.

Ik zou zelf gaan kijken naar de concurrentie: in het geval van de C63 zijn dat de Lexus IS-F, Audi RS4 en BMW M3. Van die drie zou ik de Lexus IS-F aanraden.

Voor de M5 zijn de concurrenten ook bekend: De Mercedes E63 AMG, Audi RS6, Jaguar XF-R en Cadillac CTS-V. Ik zou zelf zo’n Cadillac opzoeken, dat zijn de bruutste auto’s in deze klasse. De Jaguar is eveneens briljant en heeft een eigen stijl. De Audi RS6 biedt een fraai interieur en is vrij eenvoudig te tunen. De Mercedes E63 AMG is de beste allrounder.

Veel succes met de keuze!

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).