Hoe haal ik hars van mijn auto?

VraagbaakCategorie: AlgemeenHoe haal ik hars van mijn auto?
autoblogger vroeg 3 jaar geleden

Mijn auto staat vaak onder een boom (den) en er zit nu wat hars op de lak, maar dat krijg ik er gewoon niet af. Weet iemand hier een oplossing voor?

4 Antwoorden
Beste Antwoord
mockingbird 3 jaar geleden beantwoord

Het is in ieder geval nodig om de hars zsm te verwijderen. Als je te lang wacht dan kan het vrijgekomen “sap” opdrogen op de lak, en dan kan het lastig zijn om het eraf te krijgen zonder daarmee wat lak te verwijderen.

Doordrenk een doek met schoonmaakalcohol en leg de doek op de plek met hars. Je kunt ook een schoonmaakmiddel gebruiken dat er speciaal voor bedoeld is, maar schoonmaakalcohol werkt net zo goed. Laat de doek minimaal 10 minuten op de plek liggen. De alcohol zal nu de uitgeharde hars afbreken en zacht maken. 

Gebruik een microvezeldoekje om de zacht geworden hars eraf te wrijven. Als dat niet lukt moet je er nogmaals een in alcohol gedrenkte doek op leggen en 10-20 minuten wachten. Als het nog steeds niet lukt om de hars te verwijderen kun je er wat WD-40 opspuiten om het los te maken. Maar gebruik geen WD-40 op je ramen! De autoruiten kun je namelijk anders schoonmaken, bv met een dun scheermes; zo halen schilders gemorste verf ook van het raam.

PS: Je kan je auto ook naar een zogenoemd reconditioneringsbedrijf brengen, deze professionele autopoetsers hebben ervaring met dergelijke plakkerige zooi. Reken voor een behandeling echter wel op ongeveer €100. 

Ruud 3 jaar geleden beantwoord

Spiritus gaat het er zo van af

Lange Harry 3 jaar geleden beantwoord

Wassen met badedas als autoshampoo werkt ook vaak

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).