Jaguar x-type of xj of toch iets anders?

VraagbaakCategorie: AlgemeenJaguar x-type of xj of toch iets anders?
tonna vroeg 12 maanden geleden

Ik vind de jaguar x-type en xj prachtige auto’s en ik zit met de gedachten om een van de twee in de nabije toekomst aan te schaffen(occasion).
Nu vraag ik me af of dit een goede keuze wordt. Ik ben namelijk zelf niet heel technisch en zit ook niet te wachten op veel reparatie kosten. Mijn budget is 8000 en ik wil de auto gebruiken om naar werk te gaan en ook soms een vakantie mee te doen.
Welke jaguar expert kan mij wat advies geven?

1 Antwoorden
willeme Staf 12 maanden geleden beantwoord

Hallo Tonna,

Hartelijk bedankt voor je vraag. Ondanks dat de Jaguar X-Type en XJ kenmerken met elkaar delen, zijn het compleet verschillende auto’s.

X-Type:
De Jaguar X-Type is gebaseerd op het platform van de Ford Mondeo vlak na het millennium. Dat wordt vaak gezien als een nadeel, maar het is absoluut een voordeel. De Ford Mondeo van de tweede generatie staat bekend als een van de betere in zijn klasse. Stabiel, sportief met voldoende comfort. Dat gezegd hebbende, de X-Type is niet heel erg ruim. Voorin zit je prima, maar achterin is het behelpen. Qua motoren is er keuze uit drie zescilinder benzinemotoren of twee viercilinder diesels. De diesels zijn niet al te best: lawaaiig en niet eens zo heel zuinig. Het lekkerste is een 3.0 V6 (standaard vierwielaandrijving) in de Sport uitvoering. Echter, een nette 2.1 Executive is stiekem best een fijne uitvoering. Het voordeel met jouw budget: voor 8 mille kun je een fantastisch mooi exemplaar vinden met weinig kilometers. Ook de gebruikskosten zijn voor een Jaguar vrij laag. Iets boven dat van de gemiddelde Mondeo.

De Jaguar XJ is de ‘klassieke’ Jaguar. Veel ruimer, sneller en prestigieuzer dan de X-Type. Voor 8.000 euro kun je het beste gaan voor een XJ met achtcilinder motor modeljaar 2002. Een Executive is het voordeligst en biedt eigenlijk al 90% van de Jaguar-Ervaring. Een 4.0 Souvereign is helemaal met veel meer luxe en meer vermogen. Houdt er rekening mee dat een XJ aanzienlijk duurder is in onderhoud, verbruik, verzekering et cetera dan een X-Type.

Een goed alternatief is de Jaguar S-Type. Voor 8.000 heb je een uitstekende 3.0 V6 met weinig kilometers. Qua kosten zit deze dichter bij de X-Type, qua rijplezier dichter bij de XJ.

Veel succes!

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).