Keramiche remmen

VraagbaakCategorie: AlgemeenKeramiche remmen
corvc6zo6 vroeg 2 jaar geleden

Hoi ik had een vraag ik zou over paar jaar een Audi d3 s8 willen kopen met keramische remmen waar moet ik dan opletten? Want ze zijn erg prijzig of kan ik beter voor de standaard remmen gaan?

1 Antwoorden
willeme Staf 2 jaar geleden beantwoord

Hallo Corvc6z06,

Allereerst gefeliciteerd met het feit dat je een Audi S8 kunt aanschaffen! Je kan het slechter treffen. De vraag is of je het nodig hebt. In principe is dit namelijk niet het geval. De S8 heeft ten opzichte van de A8 al grotere remmen tot zijn beschikking.

Waarom dan toch keramische remmen in de aanbieding? Het is ten eerste een prestige-object. Puur voor de ‘heb’. Dezelfde reden waarom je geen V10 nodig hebt, maar je het wel wil hebben.

Ondanks het feit dat de S8 opgetrokken is uit aluminium, blijft het een enorm zware auto. Als je veel Autobahn ritten maakt op hoge snelheid, zul je de remmen veel zwaarder belasten. De keramische remmen hebben nauwelijks last van fading. Ze kunnen ook veel langer meegaan. Sommige setjes redden de 300.000 km.

Dit is echter niet altijd het geval. Ook bij zware mishandeling kent de keramische remschijf zijn limieten. En zoals je al aangeeft, ze zijn erg prijzig. Een setje kost zo 10 mille. Dat is veel geld. Onthoud echter wel dat de standaard remmen van een S8 ook al gauw 3-4 mille kosten. Je begrijpt: goedkoop wordt het nooit.

Mocht je de keramische remmen net even te veel van het goede vinden, maar de standaardremmen niet goed voldoende, dan is er ook nog een tussenoplossing. Tuners als ABT Sportsline, B&B Automobiltechnik en MTM hebben diverse remmenupgrades in de aanbieding.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).