Peugeot 208 GTI kopen?

VraagbaakCategorie: AlgemeenPeugeot 208 GTI kopen?
jasbelle vroeg 4 maanden geleden

Ik ben opzoek naar een leuke hot hatch van rond de 12.500 – 15.000. Nou lijkt een Ford Fiesta ST mij een goede keuze, maar ik zie veel Peugeot 208 GTI’s van ongeveer dezelfde prijs met een stuk minder kilometers.

Nou weet ik dat er een hoop gedoe is geweest met die 1.6 thp blokken, maar ik lees ook overal dat die problemen rond 2011 zijn opgelost, dus ik vroeg me af of een 208 GTI een goede keuze is voor een leuke 2e hands hot hatch.

Iemand ervaring met de 208 gti die weet of de motorblokken echt zo slecht zijn?

1 Antwoorden
willeme Staf 4 maanden geleden beantwoord

Hallo Jasbelle,

Dit is sowieso een leuke vraagstelling voor het Autoblog advies. Onze @CasperH heeft alle relevante hot hatches van die periode gereden. De uitslag was dat de Ford Fiesta ST het leukste pretpakket bood.

Dat ging om nieuwe auto’s. Het loopt inderdaad dat bij gebruikte auto’s er veel te zeggen valt voor de 208 GTI. Je krijgt voor hetzelfde geld een jongere auto met minder kilometers. Dat zou voor mij zeker meewegen. Persoonlijk vind ik de 208 GTI de leukere auto. Niet zozeer om te rijden, maar gek genoeg vanwege diens uiterlijk. Zeer in het rood metallic is het een welhaast klassieke schoonheid.

Betreft die motorblokken kunnen we kort zijn: die zijn aangepast. De 208 GTI heeft de EP6CDTX-specificatie die redelijk afwijkt van alle blokken die in 2007 de geest gaven. Uiteraard is het zaak elke auto die je koopt voor 12-500 – 15.000 goed te inspecteren, maar die horror-verhalen hebben we over deze specifieke motoren nog niet gehoord.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).