Porsche huren Nordschleife – Nürburgring

VraagbaakCategorie: AlgemeenPorsche huren Nordschleife – Nürburgring
wokkelz vroeg 12 maanden geleden

Beste Autobloggers,

Ik wil mijn vader, die een absolute Porsche fan is, verassen met het huren van een porsche voor zijn 65ste verjaardag.
Het liefst zou ik dat in Duitsland willen doen, lekker touren, leuke wegen misschien icm een rondje op de Nordschleife/Nürburgring.
Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben of weten waar het uberhaupt kan (als het al mogelijk is)?

mic_fre 12 maanden geleden beantwoord
ik heb het een keer gedaan op Spa-Francorchamps via de belgische tegenhanger van dit bedrijf http://www.rsrnurburg.com/
dit zijn de prijzen

PORSCHE CAYMAN GTS 981
Nordschleife Public Session – ALL-INCLUSIVE Rental (Incl. Fuel & Lap Tickets)
4 laps 6 laps 10 laps 12 laps 16 laps
€1149* €1599* €2299* €2649* €3199*

mocht je echt los willen gaan wordt het dit:

PORSCHE GT3 RS 991
Nordschleife Public Session – ALL-INCLUSIVE Rental (Incl. Fuel & Lap Tickets)
6 laps 10 laps 12 laps 16 laps
€3499* €4699* €4999* €6199*
hallobanaan 11 maanden geleden beantwoord
Vergeet niet dat er een eigen risico geldt op al dit speelgoed. Cayman is €50K eigen risico, 991 GT3 RS €150k. Renault Twingo zelfs al €4k
2 Antwoorden
willeme Staf 12 maanden geleden beantwoord

Hallo Wokkelz,

Het huren van een Porsche is betrekkelijk eenvoudig, maar niet erg goedkoop. Er zijn twee opties. Je kan een Porsche in Nederland huren of in Duitsland. Wellicht is het eenvoudiger om het in Duitsland te doen, aangezien de reis daarna toe gaat.

Niet alle Nederlandse verhuurbedrijven staan er om te springen om een dure Porsche mee te geven om vervolgens naar een snelweg te gaan waar geen limieten zijn en naar het gevaarlijkste circuit ter wereld. Houdt er hoe dan ook rekening dat erg veel geld kwijt bent. Niet alleen aan kosten voor de huur, maar ook de kilometerprijs. Die is bij een Porsche aanzienlijk hoger dan bij een gewone auto.

Mocht je het alsnog allemaal willen doen, wat zeer begrijpelijk is, kies dan je moment zorgvuldig. De Nordschleife is niet altijd geopend voor het publiek. Zondagmiddag is geen verstandig moment: dan staat het bomvol. Erg leuk als je alleen wil kijken, verschrikkelijk als je een Porsche van 100.000 over het circuit moet loodsen. Niet alleen omdat je te maken hebt met een auto die je niet kent en veel vermogen, maar ook vanwege de medegebruikers. Je moet echt ogen en oren voor en achter gebruiken. Wellicht niet het verstandigste om te doen in een auto waarmee je niet heel vertrouwd bent.

tom_hanekamp 12 maanden geleden beantwoord

De twee al gegeven antwoorden zijn vrij duidelijk en informatief, ik mis alleen nog 1 ding.
Het is denk is, zeker als je daar weinig ervaring mee hebt, even belangrijk om aan te geven dat er 2 verschillende soorten bedrijven zijn waar je auto’s als een Porsche kan huren.

Als eerste heb je de “normale” verhuurders als Hertz or ExoticCars.nl, hier kun je prima een Porsche huren voor een dag rijden op de openbare weg, prijzen liggen zo op het oog tussen een paar honderd en duizend euro afhankelijk van wat je precies wil. Check wel altijd goed de voorwaarden, niet bij alle verhuurders mag je bijvoorbeeld naar het buitenland met de gehuurde auto. Wat je natuurlijk wel kan doen is, zoals willeme aangeeft, de auto in Duitsland huren.

Wat de meeste van deze bedrijven (ik zou zelfs zeggen alle) echter absoluut niet willen is dat je ermee op een circuit zoals de Nordschleife gaat rijden. Of het officieel ook niet mag verschilt per bedrijf (kijk goed naar de voorwaarden) en het is natuurlijk de vraag of ze er achter komen (ik heb ooit verhalen gehoord van autoverhuurders die spotters langs de baan hadden, maar kan dat niet bevestigen). Toch is het sterk de vraag of je dat soort risico’s wil gaan lopen. Mijn advies zou zijn, niet doen!

De tweede categorie verhuurders, dat zijn bedrijven zoals een http://www.rsrnurburg.com/ uit het antwoord van mic_fre. Zoals je kunt zien zijn deze aanzienlijk duurder, maar deze auto’s zijn specifiek bedoeld om mee op een circuit als de Norschleife te gaan rijden. Je mag er natuurlijk wel ook de openbare weg mee op, hoewel ik niet weet of er scherpe kilometer beperkingen zijn.

Mijn advies zou zijn huur een Porsche voor op de openbare weg en ga daar lekker rondrijden, dat is al een prachtig cadeau.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).