Roetfilter inbouwen voor MRB 2020

VraagbaakCategorie: TechniekRoetfilter inbouwen voor MRB 2020
Joris24 vroeg 9 maanden geleden

Ik heb een audi a3 met euro4 1.9TDI motor uit 2006. Daar zit geen roetfilter op en het lijkt er dan ook op dat ik flink duurder uit ga zijn in de mrb vanaf volgend jaar (+15%). Nu ben ik zelf redelijk handig en overweeg ik een roetfilter uit een sloper te trekken en deze in te bouwen om de mrb verhoging te vermijden. Vervolgens is de vraag of de RDW dit kan/ wil aanpassen op de kentekenpapieren (verwijderen wordt immers ook geregistreerd). De motor bestaat ook als versie met roetfilter. Heeft dit kans van slagen? Mijn vriendin heeft ook een a3 met dezelfde motor dus het zou zo 400+ euro per jaar belastingverhoging schelen voor ons samen.

1 Antwoorden
willeme Staf 9 maanden geleden beantwoord

Hallo Joris,

In principe is alles mogelijk. Het is alleen de vraag of het het geld waard is. Je zult het roetfilter moeten aanschaffen. Vervolgens moet deze deugdelijk gemonteerd worden. Daarna is het zaak de auto te herkeuren: zodat ze kunnen zien dat een roetfilter aanwezig is. Dan moet je er nog wel een jaartje of twee mee rijden om die kosten eruit te halen.

Joris24 9 maanden geleden beantwoord
Dank je Willem, die overweging heb ik inderdaad ook gemaakt. Als ik het filter voor een paar tientjes kan vinden en het zelf in bouw, zouden de kosten an sich niet heel erg uit de pas gaan lopen. Mijn voornaamste angst is dat de RDW hem technisch niet wil aanpassen of dat de fiscus gaat etteren. Daarnaast weet ik ook niet of er toch technische bezwaren zijn, bijv. of dat de software moet worden aangepast. Kun je daar iets over zeggen of kan ik dat beter bij een specialist navragen?
Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).