Versnellingsbak M32 Opel Astra 1.4 turbo sport november 2012

VraagbaakCategorie: AlgemeenVersnellingsbak M32 Opel Astra 1.4 turbo sport november 2012
M. Hense vroeg 11 maanden geleden

Beste heer/mevrouw, Ik ben van plan een Opel Astra 1.4 turbo sport van november 2012 aan te schaffen met een huidige km stand van 65.000 km. Deze heeft een M32 versnellingsbak. Ik heb vernomen dat de lagers van deze versnellingsbakken heel vaak of altijd stuk gaan. De kosten voor het reviseren hiervan zijn ongeveer 1500,- euro. Het probleem is dat de diverse Opeldealers en ook andere dealers hier vaag/onduidelijk over zijn. Sommige kennen dit probleem niet?? U begrijpt dat de aanschaf al wat kost, maar als het vrijwel zeker is dat we binnen enkele jaren problemen met deze versnellingsbak krijgen en dus 1500,- kosten hebben, is dit voor ons niet interessant. Geen enkele dealer vertelt ons dat dit een probleem is. Wordt dit verzwegen? Daarom doe ik een beroep op uw deskundigheid om hierin duidelijkheid te krijgen. Graag uw reactie! Met vriendelijke groet, M. Hense

1 Antwoorden
willeme Staf 11 maanden geleden beantwoord

Hallo M. Hense,

Bedankt voor je vraag! De M32 versnellingsbak is inderdaad een bron van ellende. Het is een vrij zwakke transmissie, waarbij vooral de lagers een zwak punt zijn. Het is gewoon een bekend probleem dat overigens vrij eenvoudig verholpen kan worden.

Hoe kun je het herkennen? Simpel, maak even een proefritje. Uiteraard moet je veel schakelen. De M32 bak is geen heel fijne transmissie, dus verwacht geen wonderen. Maar het schakelen moet wel redelijk soepel gaan. Mocht dit niet zo zijn: laten staan. Twijfel je nog? Rijd dan even naar een snelweg. Zorg dat de radio uit is, zodat je goed naar de auto kan luisteren. Vanaf de vierde versnelling moet je extra goed letten op een hoog zingen/gierend geluid dat toeneemt naarmate de snelheid toeneemt. Dat is de tweede indicatie.

Mocht de Astra nog niet een nieuwe of aangepaste bak hebben, kun je hem laten reviseren: http://www.vanloonautobedrijf.nl/versnellingsbakrevisie/

Dan de vraag: wordt dit verzwegen? Ja en nee. Kijk, een dealer gaat niet graag te koop lopen met dingen die niet deugen aan hun auto’s. Echter, het is een veelvoorkomend probleem. Dat wil niet zeggen dat iedereen er heel erg veel last van heeft. Het grootste gedeelte van de klanten rijdt waarschijnlijk probleemloos rond en hebben er geen last van gehad. Persoonlijk lijkt het mij erg onwaarschijnlijk dat de dealer niet bekend is met het probleem. Met een nieuwe lagers kun je het probleem redelijk voorkomen (aangezien het daar fout gaat).

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).