Volvo 240, waar op letten bij aanschaf / rijden

VraagbaakCategorie: AlgemeenVolvo 240, waar op letten bij aanschaf / rijden
Bart Bulten vroeg 12 maanden geleden

Zit te kijken om een droom auto voor mij zelf te kopen, de oh zo lompe volvo 240 met de bekende 2.3 motor. Een gevonden van 1991, met injectie en ”maar” 290.000 gelopen. waar op letten, behalve de standaard zaken en de roest?

1 Antwoorden
willeme Staf 11 maanden geleden beantwoord

Hallo Bart! Bedankt voor je vraag. De Volvo 240 staat bekend als een oerdegelijke auto. Goede keuze dat je voor een later model gaat. Deze zijn aanzienlijk comfortabeler en minder kaal.

In principe is roest het meest voorkomend, let daar dus op. Het kan zeker geen kwaad om de auto even op een brug te zetten en te onderwerpen aan een goede inspectie.

De remschijven hebben nogal de neiging om krom te trekken. Vervangen is vaak de beste optie. Verder moet je even letten op de ophanginrubbers bij de wielophanging (voor nog meer dan achter). Mocht de Volvo uitgerust zijn met Nivomat, die doen het vaker niet dan wel. Check even of de kachel en de radiotor goed werkt. Deze kan kuren vertonen. Verder is de 240 bijzonder degelijk, dus let vooral op de algehele staat van de auto. Let dus op het onderhoudsboekje, maar ook de staat van de banden, lak en interieur. Die motor hoef je bijna niet naar om te kijken. Met 290.000 km is deze net ingereden!

europeancar1997 11 maanden geleden beantwoord
Bedankt Willeme! Heb zaterdag gekeken en alles zag er keurig uit, tot aankoop gegaan. Ik zal de komende tijd foto’s online zetten van m’n nieuwe bolide!
Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).