Vrachtwagen rijden over ’s werelds gevaarlijkste wegen

Auteur: , 34 Reacties

Topgear durfde er amper overheen met 3 kleine 4x4's een paar jaar geleden. Blijkt dat je over de gevaarlijkste wegen van Peru ook met een moderne trekker-oplegger combinatie kan rijden. Als je ballen hebt.

Een kijkje in een dag van een trucker in Peru. Hij rijdt over de smalste en meest instabiele bergpaadjes met z’n Scania. Heel ontspannen. Naast de weg gaat de berg stijl naar beneden. De vrachtwagen past er soms amper op en wielen bungelen in de lucht. Toch zijn alleen de bochten af en toe wat ‘eng’. Voortuigbeheersting ten top!

Het moet een apart slag mensen zijn die deze wegen rijdt. In de video jeukt de hoogte al.

Dan valt er een zin op. “Enkele jaren geleden is er een vrachtwagen naar beneden gestort”. Je vraagt je steeds meer af waarom chauffeurs hun vrachtwagens ‘hier‘ steeds om laten vallen. Al is de verkeersdichtheid in Peru misschien een fractie. Ken de weg en weet dat er altijd ‘idioten’ de hoek om kunnen stormen. Nu snel de video kijken, op autojunk.nl.34 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nee niks voor mij
Je ziet hem dus zweten.
Een verkeerde beweging en je kan dood zijn
@jay448: maar dat geld ook voor op de snelweg:p
@snorris: Dat geldt zelfs voor een wenteltrap :D
Je moet je geld op de een of andere manier toch verdienen.
Een mens wordt al nerveus bij het bekijken van de video. laat staan deze route daadwerkelijk rijden.
he got balls the size of watermelons!
@RazorHead: Zou zijn truck dan ook een speciale bestuurdersstoel hebben?
Ludieke actie van Scania!
Dat zijn de chauffeurs
@isobmw: ik ga daar driftend langs, makkie…

Leuke reclame van Scania btw.
nsmvo via Android app
Onwijs veel respect voor de kunde van deze man. Zit echt met grote ogen te kijken, wat een waanzinnig uitzicht ook!
@nsmvo: Dan wil ik je Ice Road Truckers – Deadliest Roads aanraden, daarin gaan een aantal IRTs in Peru en Colombia over de death roads rijden, maar dan in echte lokale krakkemikkige houten mini-trucks i.p.v. een moderne Scania !
Respect. Ik doe het hem niet na. Nog niet misschien. Nee wacht.. ik pak wel de fiets. Zo was er toch laatst een filmpje dat op deze weg een touringcar er wel af ging? Die zag je toen naar beneden vallen. Waren ook doden bij.
@Freewarefreak: Gevonden.. omg.. dan wordt je toch gek als je dat ziet gebeuren:

http://www.dumpert.nl/mediabase/1920671/f9a1e991/bus_doet_zwaai_zwaai.html
@Freewarefreak: Auw. Ziet er wel uit dat ze zo slim waren de mensen eerst eruit te laten…
Zo, die heeft wel ballen. En dat soort truckers moeten wij ook hebben, die alert zijn en weten dat met een slordige beweging er veel mis kan gaan.
Brrrrrrrrrrrrrrrr.
Respect.
Ze hebben die lui van Ice Road Truckers ook over die wegen gestuurd die wisten niet wat ze zagen. Die vent heeft balls the size of watermelons.
Top gear was op de road of dead in Bolivia, niet Peru. Overigens zijn er wel een hoop van dit soort eegen in Peru; heb zelf een roadtrip daar gedaan in een 4×4. En inderdaad dit soort vrachtwagen op dergelijke wegen gezien. Overigens rijden er ook een hoop afgedankte Nederlandse vrachtwagens rond: met alle bestickering er nog op en soms zelfs 2 nummerborden: de oude NL en een nieuwe Peruviaanse
@gregorius:

TopGear was zeker DeathRoad in Bolivia, ik herkende de beelden direct, die staan voorgoed op m’n netvlies gebrand nadat ik er op en neer ben geweest op de fiets. De hoeveelheid kruizen langs de weg, de afgronden, hoge snelheid, het losse gravel, alles bij elkaar opgeteld was dat een hele belevenis.
Voortuigbeheersting moet zijn: voertuigbeheersing
Van een aannemer hebben ze daar nog nooit gehoord? Met een paar aanpassingen valt er een mooie geasfalteerde weg van te maken, met betonnen muren ipv. afgronden.

Anyway, aan lef heeft deze gast geen gebrek. Vooral als je ziet dat er soms aan paar wielen los boven de afgrond hangen :s
..deze keer op een geheel ‘vrije weg’…want sponsors hae ! :-)
Daar komen ze soms zonder licht, in de mist je tegemoet rijden? Hier gaan mensen hysterisch naar je seinen als een van je lichten het begeven heeft. Alsof ze je niet konden zien. Overdag.

Aardig filmpje. ’t Lijkt me lastiger daar te rijden in een trekker uit de jaren ’60 /’70, zonder stuurhulp en met versleten remmen etc. En dat smalle weggetje..
Tsja, je kan rijden of niet.
@rotarypowah
of die mense seinen gewoon even naar je uit beleefteid om te laten weten da er iets met je auto is zodat je er even naar kijkt…
Vreemd dat nog geen enkele regering aldaar op het idee is gekomen die weg te verbreden…
wil ik wel met een GS1150 Adventure doen zo’n wegen… :)
Balls of steel!

Niks voor mij :P
Scania G420 heeft me pa als werkvoertuig :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).