Vrouw bevalt in auto, wordt direct aangereden

Auteur: , 14 Reacties

Dit is ongetwijfeld de allerjongste aanrijding ooit. Amper een paar minuten uit je moeder, en dan al in een verkeersongeluk verzeild raken. Gelukkig kwamen moeder en kind er goed van af.

Voor veel mensen levert sneeuw pret op, maar als je je in het drukke verkeer begeeft niet zo. Een hoogzwangere vrouw stond op knappen, wilde kennelijk koste wat het kost niet thuis bevallen, en trotseerde dus met haar man en verloskundige het verkeer onderweg naar het ziekenhuis.

De baby had hier lak aan, en het jongetje diende zich onderweg aan. Amper geboren kwam er volgens de politie vanuit de sneeuw een 74-jarige vrouw uit Lisse vanuit tegenovergestelde richting die tegen de geparkeerde auto van de verloskundige reed. De bestuurster was door de gladheid de macht over het stuur kwijtgeraakt en over de verhoging in het midden van de weg geschoten.

Leuk record, maar je wilt het liever niet meemaken. Als gezegd viel de schade mee, en via een ambulance werd de spruit (en moeder) richting ziekenhuis vervoerd. De ouders hebben in ieder geval een bijzonder verhaal te vertellen over de geboorte van hun kind.14 reacties

Bedankt nu kan ik verder met m’n leven.
“De bestuurster was door de gladheid de macht over het stuur kwijtgeraakt en over de verhoging in het midden van de weg geschoten.”

Oftewel, veel te hard gereden naarmate de situatie het toe laat. Af en toe heb je wel zulke debielen in het verkeer.
net geboren en nu al brokken….
als het uiteindelijk goed afloopt is het een leuk verhaal voor bij het haardvuur.
Dat er vandaag überhaupt ruimte was op de weg om van de ene weghelft naar de andere te komen om een ongeluk te veroorzaken.

Mag trouwens voor die kleine hopen dat het geluk toeneemt naarmate hij/zij ouder wordt…
weer een petrolhead er bij
Maximumleeftijd voor het rbw! We hebben een minimum bepaald omdat de gemiddelde jongere op z’n 18e bekwaam en volwassen genoeg is om een auto te besturen.
De gemiddelde oudere van 70 (pensioenleeftijd + 3 jaar) is dat niet meer en moet derhalve zijn/haar rbw inleveren.
Geen fraudegevoelige/dure hertesten, simpel en duidelijk.
Van het geld wat ze dan besparen met hun MRB en verzekering die wegvalt kunnen ze dan mooi (met korting) de taxi pakken.
En ja, ook ik zal tegen die tijd m’n rbw (met tegenzin!) inleveren.
@wimpster: Denk je? Je schrijfstijl doet vermoeden dat je nog niet eens in de buurt van de 18 bent..
@alassad: Klopt, maar dichterbij kom ik helaas ook niet meer :P
Verder bedankt voor je inhoudelijke reactie.
@wimpster: Beter een gezondheidscontrole en bekwaamheidstest vanaf 70 jaar, en die elke 5 jaar herhalen. Ja, in die 5 jaar tussentijd kan er veel gebeuren, maar als dit een voldoende compromis is om het in te voeren lijkt het mij wel goed.
Met 74 jaar en sneeuw, gewoon aan de bevroren geraniums blijven toeven ipv de auto instappen.
Die hebben (vaak) toch ’t zichtveld en reactievermogen van een afgeschoten mol.
Dat kind brengt nu al ongeluk, zoveel is wel duidelijk.
En? Beviel het?
Tja we willen toch jongere bestuurders? En een keuring van 70 naar 75. Tja dan word de kans groter dat dit soort ongevallen gebeuren
Babyboem…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).