Volkswagen Caddy GTI Edition is een cool busje

Auteur: , 58 Reacties

Is dit het eerste wapenfeit van de nagelende R-divisie van VW? Dieseltuning voor je bestelwagen? Nope. Het is een eigen projectje van wat liefhebbers.

Een Caddy GTI staat vooralsnog niet in de kaarten bij Volkswagen voor zover wij weten. De enige Caddy die hier enigszins bij in de buurt kwam, was de Caddy Combi Life, een studiemodel uit 2004.

‘En als VW het niet doet, dan doen wij het wel’, zullen ze bij Autobedrijf Peter Bouw gedacht hebben. De Bike Brothers voorzagen een Caddy onder andere van een nieuw frontje en een set GTI-velgen, en legden de auto een stukje lager bij de grond. Of er onder de motorkap ook iets wijzigde weten we niet, maar daar kunnen de heren verbouwers wellicht antwoord op geven.

Andere Caddy GTI kopen? Check deze ’89 pickup!

Met dank aan jelle voor de tip!58 reacties

Mag het watermerk iets groter?
@autogedrocht:
:’D nou idd.. straks zien we nog dat er een auto achter verstopt zit!
@ck92: Ik heb achter het watermerk gekeken en het is maar goed dat het ding ervoor zit. Het is gewoon een lelijke volkswagen caddy.

@autoblog: is het een idee om lelijke auto’s altijd achter een watermerk te verstoppen ?
@autogedrocht: Ja mega arelaxed. Alsof ze hier een zeer belangrijke primeur hebben. Kap daarmee of als het echt moet, doe het subtiel
LOL
Bedoelen jullie niet toevallig 2005 i.p.v. 2004??
Eerste afgifte: 07-01-2005(6,9 jaar)
@euro95: studiemodel 2004 Caddy Life eerst kijken dan zeiken
@audir8v10: Dank voor tik op de vingers. Kijken doe ik -blijkbaar verkeerd-. En zeiken kan ik wel op de dichtstbijzijnde daarvoor bestemde wc-pot.
Verlaging, velgen en een embleemloos grilletje… Wat maakt deze Caddy dan zo anders dan al het andere spul wat met deze items wordt aangepast?
Sorry hoor, maar zonder onderhuidse veranderingen kan je niet spreken van een GTI edition. Zeker ook niet met een embleemloosgrilletje. Nee, dit is enkel wat tuning.
@btracing: Je “kan” zowiezo niet spreken van een GTI maar van een GTD..
@euro95: En je kan sowieso niet van zowiezo spreken……
@Bobel: Jij bent de grappigste thuis zeker?
Haha wat NIEUW! Ik rij ook een Caddy met zulke velgen en een Touranbumper.. heb ik nu een GTI? :’)
@Race_Kees: Nee, een dikke Caddy. Maar je mag er wel GTI op plakken als je wilt ;-)
Pauperbak. Die verlaging mag wel iets minder en het VW-logo hoort gewoon in de grille te zitten. Verder wel een grappig concept. :P
oude caddy pickups zijn nog vet maar persoonlijk heb ik nog liever een T3 dan deze GTI “gezinswagen” als je een gezinswagen koop hou die dan saai kan je even goed spinners op een xara picasso zetten
http://wiki.urbandead.com/images/c/c4/The-a-team.jpg
@sacha: A-team? Oke.. wat is daarmee je punt? Vind je het busje soms lijken op die van “the A-team”? Denk je zowiezo dat ze een Volkswagen in the A-team gebruiken? Want dat doen ze niet.. Dat is een GMC..
http://blog.hamptonwoodsapartments.com/files/2010/06/the-a-team-van.jpg
@euro95: .. Duidelijk dat hij doelt op de rode accenten
@euro95: gmc is van opel toch? Heb ik ergens opgevangen..
@gekkegerrit0314: Ja, Opel werd een meerderheid-belang dochteronderneming van het Amerikaanse General Motors Corporation in 1929 en is een volledige dochteronderneming sinds 1931. ;)
@euro95: Keep on dreaming…. GMC is sinds 1911 als zodanig een merk van General Motors, voortgekomen uit de -in 1092 pgerichte- Grabowsky Motor Vehicle Company.
Opel was toen nog niet eens in beeld bij GM…..
@406_v6: Oh, excuses! Dan ben ik verkeerd geïnformeerd door wikipedia ;)
Er stond 2 jaar geleden een mooiere te koop die had echt de volledige neus overgezet. en ook meer details aan de binnenkant. Was een 140pk TDI in zwart misschien dat iemand die ook heeft zien staan. Zat leer, fabrieksnavi etc in.
Een VW Caddy met een grilletje en velgjes van een Golf GTI is tegenwoordig al een nieuws item op AB?

Het gaat achteruit hier
Sow he!

DIT is een echte Caddy GTI.

Niet een Caddy met Detroit velgen en embleemloze gril die in een Touran bumper is verwerkt! Nee, deze Hongaren weten wel van aanpakken!

http://r-lineclub.hu/nggallery/page-16/album-1/gallery-72
vind deze leuker
http://www.blogsmithmedia.com/www.autoblog.com/media/2008/05/01_caddy_carrera_cup.jpg
@norge: interieur
http://ts2.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=1442518925489&id=732b7afcc4efa84443a874485f48feb4&url=http%3a%2f%2fimg.autonet.com.tw%2fnews%2fimg%2f2008%2f5%2fba80508582.jpg
@norge: Voor de liefhebber: http://www.blocket.se/horby/Caddy_Carrera_Cup_37494950.htm?ca=11&w=3&last=1
@lastbiltekniker: Bijna 170.000 voor een Caddy uit 2008 ?En dan komt de bloed import belasting hier ook nog ,zo’n grote liefhebber ben ik nou ook niet.
Desssuten liker jeg firehjuls drift på en varebil .
@norge: ca.€18.500= ? Valt toch wel mee ? En dan kan je nog de Zweedse belastingen terugvragen. Iemand vinden die uit Zweden naar Noorwegen komt, kan je de auto mee laten verhuizen als ‘Huisraat’ en valt de import belasting in Noorwegen ook weer mee. Niet in ‘moeilijkheden’ denken maat, maar in ‘oplossingen’.. ;)
@TSI-tje: Die verhuisregel is afgeschaft hier ,en ik schat dat er een goeie 10.000 Euro in belasting en invoerrechten bijkomt .
@norge: Maar euh…170.000Sek is toch minder dan 170.000Nkr daarnaast zijn jullie Noren toch de oliesjeiks van Europa. Jag vill ingen framhjulsdriven skåpbil heller. Fundera på att skaffa mig en Amarok istället.
@norge: Knull meg…
@kaasboerin: Nouja zeg,
jeg tviler på om du veet hva du sier .men bare for å være sikker :jeg liker kvinnvolk ,spesielt bonde damer ;)
@norge: nieuw TV format? Loodgieter zoekt boerin. (rørlegger leter kvinne?)
@lastbiltekniker: Det skulle vÆre morsomt ;)
@norge: Wilde net zeggen: Iets voor norge misschien? Nou, niet dus :P
@mdemooistelettervanhetalfabet: Ik vind mijn Caddy fourmotion beter als deze.
Hokkenparade, mooie titel..
nou dik hoor, mijn caddy is bijna hetzelfde. Ook touranbumper, touran highline grille, alles meegespoten. Xenon, waar mogelijk LED, en mistlampen als dagrijlampen. Mis alleen de mooie velgen en de 2,0L turbo van de gti:(n
Nou nou een Caddy met GTI velgen en een andere gril.
Is het Komkommertijd ?
@Donstil: Inderdaad.. noem mij maar oblivious.. maar ik snap helemaal niks van dit topic.. wat is de nieuwswaarde? Dat hij verlaagd is, GTI velgen heeft en een embleemloos grilletje? En het is een autobedrijf.. en ze heten bike brothers.. doen ze ook in fietsen?
@Donstil: Als ik uw reactie kon beoordelen kreeg u 5 uit 5 sterren. Waar gaat dit over.
Ik hoop dat ik hiermee niemand beledig maar:”Wat een gigantisch sneue petjes bak is dit, hoe triest ben je als je hierin wilt rijden”. Goed, zal me nu weer gedragen
Hmmm….. is dit nieuws ? Onder de kap niks veranderd, dat heeft dus niets met een GTI te maken. Ongeveer het zelfde als een BMW 316 met ‘M’Logo of een Nissan Micra met een ‘GTR’Logo. Doe mij deze maar:
http://www.race-taxi.ch/pictures/race_taxi_08_ani_kleiner.jpg
Da’s tenminste een echte VW Bus GTI. :mrgreen:
Voor meer info: http://www.race-taxi.ch
@TSI-tje: heb deze op Spa Francorchamps in reallife zien rijden….wooooooooooot!
Wel grappig, maar wel een lelijk front met die grill en die rode streep.
Best strak ding maar….1 jammer dat het geen facelift is. 2. Er zijn mooiere te vinden. en 3. Niet echt een artikel waard als er niet eens een gti motor in is gelepeld. Tuning voor de looks zien we vaak genoeg.
Ziet er leuk uit, alleen niet echt praktisch voor een ”beunbus”.
Niet echt uniek, zijn meer van dit soort projecten. Ook die motorisch de boel aanpassen… het nut? ach..
Leuk ding hoor:)
gaaf ding :D lijkt me wel een heerlijk bedrijfs busje.. probeer mijn baas al tijden een Caddy aan te smeren.. misschien wil ie nu wel..
van welke tuner zijn deze bumpers?of waar kan je ze kopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).