VW eT! is EV-studiemodel semi-autonome postwagen

Auteur: , 24 Reacties

Leuk, nog meer uitroeptekens..

Eerst was er de up!, en nu is er de eT! Of VW hiervoor ook eerst een zak met geld richting Steven Spielberg heeft moeten schuiven weet ik niet, maar deze vertimmerde Transporter moet een eerste stap zijn in de vernieuwing van een oude wereld: de papieren postbezorging.

De ET! werd in samenwerking met de Deutsche Post gemaakt, en heeft 3 kenmerken:
– Het is een concept, dus men mocht lekker los gaan op de styling
– Hij is elektrisch, en dus helemaal future proof
– Hij is semi-autonoom, wat weer een hoop postbodechauffeurs gaat schelen

Prof. Dr Jürgen Leohold, de baas van de afdeling Research van de Volkswagen Group omschrijft hem als volgt:

“We analyzed process flows and customer needs in detail, and from these analyses we derived ideas on how the segment of delivery and courier vehicles could be further developed over the long term. In this context, we focused on zero-emissions driving and available space in urban areas, semi-automatic driving functions that offer relevant support and simplify work processes and the integration of new communication technologies.

En bij zo’n futuristisch busje hoort natuurlijk ook een naam die wat ‘buitenaards’ aandoet, hence: eT! Maar er is natuurlijk over nagedacht, want tegelijkertijd is het ook een afkorting voor ‘elektrische Transporter’. Hoewel aan de andere kant ook duidelijk de styling van de Bulli is terug te zien. Nogal wiedes, want het zijn beide concepten. De eT! werd onthuld in het VW Design Centre in Potsdam, even buiten Berlijn.

Wat op zich wel aardig is, is dat VW nu met dit concept komt, maar dat de Fransen ondertussen gewoon al een productierijp EV-busje produceren, in de vorm van de Renault Kangoo Z.E. Voor deze auto plaatste La Poste (Frankrijk) onlangs een order van maar liefst 10.000 stuks.

Zou het een weg zijn die is ingeslagen door VW om voortaan overal een uitroepteken aan vast te plakken? Dat lijkt me een mooie vraag voor Wouter om te stellen aan Ralf Denissen van VW, die vanmiddag (vanaf 14:30) bij hem in de BNR-studio zit.24 reacties

Nu nog een loodgietersvariant bedenken, zodat de knelkoppelingen en het soldeertin een mooi plekje hebben, en @norge is ook blij met z’n nieuwe busjes ….

:-)
@rechercheur: Tiglasapperaat ,mapress tang ,alupex tang sanipex tang,wirschbo tang, autogeenlasapperaat, waterpomp tang, boormachine milwaulkie powerset sleutelset pakningen , klein materiaal voor circa 30 verschillende pijpsystemen en mijn draagbare Computer , bijna geen plaats voor mijn 195 cm lange ik. (zeker de helft vergeten)
Die deur opent wel op een interessante manier.
@rotarypowah: Is gewoon net zoals een deur bij een stadsbus, met een extra deur erin.
Geen #Groen7?
Dus het is gewoon een volkswagen transporter met een andere body die elektrisch is aangedreven.
en niet te vergeten met uitroepteken.
probeert vw nu hipper te worden door roeptekens te gebruiken? Kunnen ze best eerst eerst leuke autos maken ipv saaie dingen..
Bestuurdersstoel maar vooral ook de passagiersstoel zien er erg comfortabel uit!
Die samenwerking is Volkswagen al eens eerder aangegaan met de Duitse post.
Hier is toentertijd de Volkswagen Fridolin uit voort gekomen.

http://www.golf2page.de/images/berichte/Fridolin/post-fridolin2.jpg
@wouter070: nice!
Leuk! Het pb repte al over een langdurige samenwerking, maar dan zonder concrete voorbeelden.
@wouter070: mooi stukje nostalgisch arbeidsvlijt.
Semi-autonoom? Wat moeten we ons daarbij voorstellen, is de chauffeur niet meer nodig? Gaat die luie postbezorger dan nog verder achterover leunen? Of rijdt het ding zelfstandig naar de klant en moet de postbode er op de fiets achteraan om de post te overhandigen? :D
Volkswagen neemt de nr. 1 positie weer over in de wedstrijd: Wie bouwt de lelijkste EV!
Uitroeptekens zijn de komma’s van de toekomst.
Mooi interieur, voor de rest word ik er niet heel erg warm van.
Ziet er goed uit, een 9, wel jammer van die uitroeptekens, VW kap daarmee! :D
Het zou gaaf zijn als busjes vrachtwagens en alles allemaal electrisch word, en wij allemaal v6, v8 en v10 en v12 gaan rijden :)
@euro95: Elektrisch*
Electrische Tranporter? Kan je daar fatsoenlijk een bakkie koffie in doen als het koud is ?Wel effe belangrijk voor een loodgieter als hij het gezeik van zijn klanten even wil ontvluchten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).