VW Golf 7 spyshots, bijna klaar en eindelijk nieuw

Auteur: , 45 Reacties

De belangrijkste Volkswagen sinds de Golf 5 komt er aan. Een eerste kennismaking staat al voor komend jaar (2012) gepland. Shocking, verrassend, spannend? Nee.

Het is dan ook geen Volkswagen om de wereld de mond te doen open vallen. Zelfs na-staren is er niet bij, als iemand uberhaupt de eerste maanden op straat al ziet dat ‘buurman’ een van de nieuwste generaties Volkswagen Golf rijdt. Dat heeft ‘buurman’ natuurlijk al heel vaak verteld maar die boodschap kwam aan als een nieuwe verpakking Albert Heijn margarine.

Spannend is het dus niet maar meestal weet Volkswagen een nieuwe Golf net dat beetje beter te laten rijden. Daarbij krijgt de “7” een nieuw platform aangemeten, in tegenstelling tot de Golf 6.

Een kleine ‘shocker’ is er nog wel met betrekking op het ‘nieuwe’ platform. Dit is namelijk het “MQB” platform, allereerst toegepast op de Volkswagen Up!. Dat betekent niet dat de Golf 7 een klein karretje wordt maar zegt meer over de steeds bredere inzetbaarheid van het moderne auto-platform. Het definieert de locatie van motor, versnellingsbak en stuurhuis maar wielbasis en spoorbreedte zijn nog steeds variabel.

Volkswagen zal vanaf de Golf 7 ook een hybride aanbieden. Motoren worden verder min-of-meer overgenomen. We verwachten een officiële introductie in het laatste kwartaal van 2012.45 reacties

Eindelijk nieuw…. Waarschijnlijk ziet hij er hetzelfde uit als de huidige maar dan met andere spiegels of grilletje oid.
@Alpinaa: dat is wat de klant wil.
@Alpinaa: Precies zoals Mashell zegt.. de klant wil dat. De Golf is DE belangrijkste auto van Volkswagen. De Golf/Polo/Passat verdienen al die miljarden voor Volkswagen.

Daar willen/kunnen/mogen ze dus geen risico mee aangaan dat het een flop wordt. Dus kiezen ze continu voor evolutie en niet voor revolutie. En ja.. dat is redelijk saai.

Maar ook slim. Het schrikt niemand af (geen nieuwe klanten en geen bestaande klanten), je rijdt optisch niet in een erg verouderd model als je een modelgang ouder hebt.. daardoor blijven de oude Golfs ook populair.. wat zich dan weer uit in een gunstige restwaarde.. etc, etc.

En reken maar dat deze auto heerlijk zal rijden. Ik heb een MK IV.. had een MK VI mee tijdens een service.. wat een verschil.. ik wou hem niet meer terug geven.. ;) 150 in zijn 6.. je hoort niks.. zo stil.. heerlijk. De MK VII is dadelijk gewoon weer een paar tandjes beter.

OT: Waarom is het een “shocker” dat de Golf 7 op het MQB platform komt? Het Modularer Quer Bau platform is hypermodern en splinternieuw. Het enige wat de Golf 7 hierdoor deelt met Up! is de positie van de motor, de positie van de voorwiel ophanging en de positie van de pedalbox. That’s it. De rest is variabel. Reken maar dat de totale afstemming/afwerking/beleving in niks zal lijken op de Up!

Dit onderstel is zo goed dat VAG het ook gaat gebruiken voor de Audi A3 Mk III. Laat maar komen!
golf 5.3?
Up en Go lf dus?
De nieuwe 1 serie blijft de king.
@Punk: king of what? Pop? Rock? Pepermunt? Duur? of toch Lelijk? De 1 serie is zo duur dat deze onmogelijk de klasse beste kan zijn. Een Golf, Focus of i30 is een veel rationelere keus.
@mashell:

Is rationeel dus beter !? …. :-)
@rechercheur:…in elk geval geen keuze… ;-)
@Punk: zeker ik heb de oude 2007 130i trekt lekker op pas gehaald weekje geleden maar die nieuwe is zeker de king
@mo112:

zijn de leestekens zoals punten en komma’s van je toetsenbord gestolen !?

:-)
@rechercheur: Nee, jouw interpunctie is feilloos.
@oli4k: Doodlopende opmerking… Ik heb een vriend, ik noem hem humor. Misschien eens kennis maken?? ;)
@euro95: Grappig was het allerminst dus er zijn er wel meer die kennis mogen maken.
De Golf gaat er bij iedere generatie weer een beetje meer MPV uitzien.
Hij lijkt mn langer te worden en daardoor oogt ie lager. De C-stijl ziet er op deze foto’s wel erg breed uit. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.
@psarulez: Lager??? Niet voor niets ziet een ander er al een MPV in. Ik zou zeggen supersized. Ongeveer als met de Peu 207 of 307. Naar alle kanten gegroeid, tot ie de onderkinnen nog net op de stoep kan leggen.
Ik ben benieuwd, ben na 6 maanden nog steeds erg tevreden met mijn Golf VI. Mooi die Golf VI GTD velgen trouwens ;)
Kan er qua uiterlijk nog weinig van maken, ben benieuwd

Zag pas een VW Golf VI GTD in het wit, serieus.. Dat is een mooie auto.
Pff, kan iemand niet even een impressie maken zodat ik een beetje een beeld kan vormen bij de komende nieuwe Golf? Ben ERG benieuwd… ;)
Is dit niet gewoon het winterpakket premium op de Golf 5,5?
Gewoon een extra warme wrap – tegen de pekel, tegen bevroren sloten, en om het lekker warm te houden binnen.
De fotograaf had waarschijnlijk al wat meer kennis van dit model dan ik, maar toch knap dat ie hier de nieuwe golf uit kan halen :)
Waarom is de Golf 7 nu al uit? De Golf 6 is niet een meer dan 3 jaar oud..
@marokkaanseheld: de golf 8 is ook al uit en de golf 9 komt morgen.
Afdelinkje artikel lezen daarna blèren……
@marokkaanseheld: Welke Golf 6 ? Volgens mij zijn ze gelijk van 5 naar 7 gegaan.
Mja hoe goed ie ook zal zijn, ik zit niet te wachten op die eenheidshap uit wolfsburg. Je ziet hem straks overal rijden en op iedere hoek van de straat en na 7 jaar is ie voor het petjesvolk e.d. Geef mijn portie maar aan fikkie…
Volgens mij is dit gewoon een golf 6 die meer wat terug heeft van de “nieuwe” passat en dan genoemd naar golf 7
@sahin: dat is nu al zo. vw is klaar met hun faceliftjes. dit moet echt weer een compleet nieuw model worden denk ik. beetje zoals van de golf 4 naar golf 5
Goh wat vernieuwend een hybride…not!
We zullen zien wat de golf 5.2 ons gaat brengen.
Voor de parkeerwachten zal t extra lastig worden mocht er ook nog n plus versie uitkomen ;)
dus dan is ie pas in 2016 te koop (bij leaseplan.nl) ..
@lincoln: haha ! Bovendien hebben ze hun eigen VW-Bank (Amersfoort), waar regelmatig Golfpetjes hun achterstallige afbetalingen komen langsbrengen in …. hun overpriced golfie! Aandoenlijk om te zien, heb er n’s naar kunnen kijken tijdens het volgen van een ‘cursus’..
Laat ‘m gewoon in de camo, dan trekt ie nog wat bekijks!
Dit is gewoon een Golf Plus 1.3a…???? Met stickers inderdaad zoveel leuker om te zien ! :lol:
gedwongenleaser
Tja… Het ziet er bekend uit? Ik hoopte op iets frisser uiterlijk. Meer woorden ga ik er niet vuil aan maken.
Ik ben wel eens benieuwd wat er qua lijnenspel en detaillering te voorschijn gaat komen. Op vlak van looks waren alleen de mark I, mark II en mark IV de moeite van het vermelden waard. Alle andere versies… not so much. Actually, not at all.
Effe wennen
Een golf zal en kan nooit spannend zijn qua design. Geef mij maar een type 1, old school.y0!
Dat zijn echt de slechtste photoshops ooit..

NEXT!
Slecht zal deze Golf niet zijn, kun je niet van alle auto’s zeggen. En dat hij (vast) niet veel veranderd is…..wat dacht je dan, als er veel vraag naar een simpel model is (normaal design) waarom zou je dan een opvallende auto bouwen, ik snap VW helemaal.
De Golf is een alround wagen voor jan en alleman. Zonder veel poespas en franjes. Dat maakt hem juist tot een succes. Degelijk en van goede kwaliteit. Ruime variaties in uitvoeringen en motorisatie.
de normale Golf 7 zal vast niet zo heel veel veranderen,
natuurlijk wel zo erg dat je het verschil kan zien.
Maar goed er komt vast ook wel weer een GTI en een R.
en wedde dat die de nieuwe Golf weer helemaal fris maakt ;)
Ik vind de huidige golf juist top XD.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).