VW Beetle Cabrio is helemaal af

Auteur: , 28 Reacties

Dames opgelet, uw nieuwe favoriete flaneervoiture is helemaal klaar om u door allerlei maandverband-reclames te rijden. Jammer dat je er in ons klimaat geen zak aan hebt.

Persoonlijk vind ik het ronduit lomp en lelijk van Volkswagen dat ze ons op een regenachtige, lelijke dag als vandaag durven te herinneren aan het feit dat je soms ook zonder dak boven je hoofd rond kan rijden. Hebben die marketingmedewerkers dan helemaal geen gevoel? Hoe dan ook: het is voortaan mogelijk om met een Beetle rond te rijden waarvan naar wens het stoffen dak achter de achterbank verdwijnt. Hoewel, “verdwijnt” is misschien niet het goede woord want de kap ligt nog overduidelijk zichtbaar achterop en het silhouet is lang niet zo geslaagd als dat van de E-Bugster Speedster concept. En dat de kapconstructie open eigenlijk heel lelijk is proberen ze in de gallery te verhullen door er een stel modellen voor te zetten.

Ondanks de dakconstructie -die in tien seconden te openen is bij een snelheid tot 30 kilometer per uur- is er nog een laadruimte van maximaal 225 liter en die kan eventueel nog vergroot worden door de in gelijke delen neerklapbare achterbank neer te klappen. Om in geval van een heftig ongeluk te voorkomen dat de passagiers hun hoofd direct kwijt zijn, zijn er twee “rollover-units” die uitklappen in geval van een omvallende auto.

De Beetle Cabrio wordt leverbaar met zeven verschillende motoren, startend met de 1.2 TSI met 105 pk, ook leverbaar als BlueMotion Technology-uitvoering. Ook de 1.4 TSI met 160 pk en de 2.0 TSI met 200 pk zijn leverbaar. De Beetle Cabriolet is er ook met de 1.6 TDI diesel (105 pk, ook in BlueMotion Technology-uitvoering) en de 2.0 TDI met 140 pk. Afhankelijk van het blok dat je kiest is een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps DSG-transmissie standaard. De Beetle cabrio is in Duitsland 4200 euro duurder dan de dichte variant, wat in Nederland zou betekenen dat de cabrio vanaf ongeveer 25.500 euro in de showroom zou kunnen staan, maar de exacte specs en prijzen van de Beetle Cabriolet in Nederland worden in maart 2013 pas bekend gemaakt.28 reacties

Ja Volkswagen hoe durven jullie?
Een leuke VW ? Nouja ziet er voor een herenkapsalon auto wel redelijk uit.
Prachtig interieur, maar op foto 2 staat het modelletje inderdaad heel sneu voor het lelijke dakje. Amerikanen hebben minder moeite met dit soort afwerking, dus begrijpelijke keuze van VW.

-edit: check, koffie-
Is die achterkant dan zo lelijk dat we die niet te zien krijgen?
Die kap \’op\’ de achterkant is toch helemaal \’historisch verantwoord\’…?! Dat zal VW in ieder geval in de folder zetten om deze luie actie te verantwoorden.
Ik hou er niet van om te vergelijken, maar ik vind het een beetje op een pt cruiser lijken van de zijkant. Kan ook aan de velgen liggen.

interieur is ook wat aan de saaie kant en de dakconstructie is blijkbaar iets dat de fotograaf ook minder mooi vond :)
“jammer dat je er geen zak aan hebt”? Wie is hier de jeannet? Als het niet regent, hagelt of sneeuwt en de kap is droog, dan rij je toch gewoon open. Denken dat je alleen met stralend zonnig weer iets hebt aan een cabrio, dat is pas een kappersmentaliteit.

-edit: was al gefikst ;)-
@BaRa: het regent.
@BaRa: +1, cabriorijden is een \”way-of-life\”!
Op foto 2 is het echt sprekend een Pt cruiser.. Lijkt me toch niet dat iemand wil dar zijn auto daar op lijkt..
Wat een onzin!!! Het valt wel mee met de regen in NL. Ik kan bijna altijd open rijden…
@hoshi: ik ook! Mits scherm dicht zit en de verwarming op max staat! Heerlijk
Deze gaat het best goed doen in de states denk ik..
Opzich wel een leuke kar voor mn zus!
@lamborgfan: en je kapper!
Prima te doen in Nederland. Ik heb van de zomer zo’n ding op Gran Canaria gehuurd en ben ermee naar de Pico Nuevo gereden. Da’s pas heet en eigenlijk niet te doen. Het hele gezin was ’s avonds aardig aangebakken. Nederland heeft een veel beter cabrio klimaat alleen veel te weinig mooie scenery. Er is niets mooiers dan in een heuvel- of bergachtige omgeving met een cabrio te toeren.
@midasracer: zuid limburg the bright sight of life, daar rij ik mooi met het kapje open. Echt heel veel mooie wegen
@fetsertje: Vind ik heel beperkt. Ben een keer door het Gooidal gereden, dat was prachtig. Maar verder in Europa wordt het veel interssanter. Dit was (nog met mijn coupeetje) bij de Grossgluckner naar beneden. Dat is andere koek:
http://www.midascars.net/assets/images/midas_grossgluckner.jpg
@midasracer: Langs de kuststadjes/duinen rijden!
Of de veluwe.
Voor de rest is er niet zoveel idd. De eiffel in ofzo.
“VW New Beetle Cabrio is helemaal af” af kan de co-notatie van goed hebben en dat is die duidelijk niet. Wat een onding.
Ik vind dat interieur helemaal niet zo chique, een soort kruising tussen de Up! en de Golf VII. VW laat daar door het hele concern heen een flinke achterstand ontstaan op de concurrentie, alleen bij Audi hebben ze het goed begrepen qua interieurs.
Ik dacht dat de nieuwe 911 cabrio er al was?! :O
@dieselzuigt: jij zuigt
Ik ben wel benieuwd naar de afbeeldingen waarbij de kap dicht is. Die delen ze dus niet zo graag?
Ha! GAAAAY!
Ultragay!
@kickass: echt wat voor jou dus!!
@hoshi: Grapjas. ;)
Jammer dat die kap zo traditiegetrouw bovenop ligt. Als deze net als de 911 verzonken zou zijn lijkt de wagen veel vlotter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).