Waag de gok en koop deze ‘vervallen’ Lamborghini

Auteur: , 31 Reacties

De tijd is nu!

Eigenlijk zien we het te vaak: bijzondere klassiekers die achtergelaten worden en door de jaren heen stukje bij beetje uit elkaar roesten. Het lijkt ook het lot te zijn geweest van deze Lamborghini Espada uit 1977. De auto is recentelijk opgedoken op het internet door een verkoper uit Nederhorst den Berg, in Noord-Holland.

De informatie over de auto in de advertentie komt redelijk overeen met de staat waarin de Espada verkeert – beide zijn tamelijk marginaal. Uit de weinige woorden kunnen we opmaken dat het gaat om een exemplaar van de derde reeks, de zogenaamde Serie III. Volgens de verkoper is de auto oorspronkelijk van Nederlandse origine. Een snelle kentekencheck bevestigt deze claim.

Volgens de verkoper van de Espada 400 GT, die aangedreven wordt door een ietwat stoffige 3,9-liter V12 met 325 pk, is de auto in kwestie slechts één van vijftig linkgestuurde exemplaren met een automaat. Het zal de auto ongetwijfeld net dat beetje meer aantrekkelijk maken. Hetzelfde geldt overigens voor de prijs. Althans, als de biedoorlog niet veel langer zal duren. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod namelijk op 136.000 euro. Exemplaren in een goede tot excellente staat kunnen op een goede dag van de hand gaan voor 250.000 euro. Wie durft het aan?

Met dank aan iedereen voor de tips!31 reacties

Gaaf ding! Heeft wel wat liefde nodig, maar is ook wel echt iets moois van te maken.

@ikschrijfookoverautos: de APK werd in Nederland in 1981 ingevoerd, dus z’n laatste kan hij nooit in ’80 hebben ondergaan. Dit ding was gewoon toentertijd al van de weg. Zitten ook helemaal geen keuringsstickers op de plaat, die kreeg je toen op je plaat als bewijs dat je netjes ter keuring was geweest.

https://beeldbank.rws.nl/MediaObject/Details/Een_APK_sticker_op_een_kentekenplaat_111148
@Dizono: APK kwam in 1985, de eerste goedgekeurde auto was een witte Citroën Dspecial.
@pallas: even gecheckt en we hebben allebei een beetje gelijk, maar jij in dit geval net iets meer. De APK voor personenauto’s kwam inderdaad in ’85, APK voor zwaardere voertuigen al in 1981.
@dizono: Check, domme fout. Het is aangepast.
€136000,- …. twintig jaar geleden kocht je er tien van. En zo’n trage automaat is al helemaal niets
@robbie123: Ik wou net zeggen, ik kan me nog prima herinneren dat je dit soort exoten die toen niemand moest hebben aan de straatstenen niet kwijt kon voor de prijs van een nieuwe Vw Lupo…
@johnhert: Laats toevallig een oude aflevering van Top Gear gezien. <10k gbp moesten ze een Italiaanse supercar kopen. Fer, Lam en een Mas… lukte prima!
@robbie123: 20 jaar geleden kon ik er eentje in dezelfde staat kopen voor +- 7500€…
Biedoorlog. Een bod op Marktplaats is niks waard. We hebben daar allemaal wel ervaring mee toch;-)

Hele mooie auto trouwens, maar om hem goed te krijgen heb je vast een tweede hypotheek nodig naast veel geduld ivm zoeken naar onderdelen.
@T5Power: gezien ee ook 50 van gemaakt
@T5Power: en een wachtrij aan vrouwen, voor het geval de eerste er vandoor gaat en je een backup nodig hebt 😊
Nooit geweten dat dit al bijna 40 jaar bij mij om de hoek stond..bizar!
Auto met bijzonder quirks and features aldus Doug Demuro. Geluid is erg vet.
“voor info mailen”. Of autoblog zoekt t even voor je uit!
Voor 136000 maak je m toch ff schoon, en maak je betere foto’s??
@jpoers: Juist niet!
@jpoers: Dat is authentiek barnfind stof. Goed voor de prijs.
Prachtige auto’s!
Derde serie én automaat leveren echter eerder ‘minpunten’ op dan dat het de prijs opdrijft. Automaat-Espada’s zijn niet bepaald populair. En voor de echte prijsknaller moet je een eerste of tweede serie hebben. Ik meen dat er al een tijdje een andere automaat-Espada te koop staat in NL voor minder (maar nog steeds heel veel) geld.
Eerste wat in me opkomt is the Top Gear challenge “supercars on a budget”
@hfdude: dat is raar want daar zat deze helemaal niet in. Dat was een lamborghine Urraco namelijk. Die is veel mooier ook imo.
@emping: *Lamborghini
Al was het maar om naar te kijken!
Als ik die foto’s zie, vraag ik me af hoe de hedendaagste Lambo’s, porsches enz. er over 40 jaar bij staan. En zou het dan nog rijdbaar zijn met al de electronica die er tegenwoordig in zit.
@mpgc: over 40 jaar zijn verbrandingsmotoren verboden.
@tazmania: wellicht om nieuw te verkopen. Oud spul mag je blijven rijden.
De Espada.

Heerlijke auto. Soms vind ik hem prachtig. Andere keren vind ik hem maar gek.

Veel intressanter in ieder geval dan zo’n overgewaardeerde Muira.
@reactief: Miura overgewaardeerd?! Die moet je uitleggen…
@pallas: Ik hoor nogal vaak mensen zeggen dat het de mooiste auto die ooit gemaakt is.
Daar ben ik het niet mee eens, aangezien ik die Muira helemaal niet zo uitgesproken mooi vind. Ik vind het eigenlijk maar een matig ontwerp.

En ik denk dat veel mensen hem mooi vinden, omdat veel anderen dat vinden, omdat het een Lamborghini is, omdat het een dure auto auto etc etc..
Heeft lang op mijn bucketlijst gestaan toen ze nog voor zo’n € 70K te koop stonden maar uiteindelijk iets moderners gekocht omdat het onderhoud van deze dingen astronomisch is. Vind de derde serie wel de mooiste vanwege dat gekromde dashbord! Zou hem overigens noooooooit met automaat willen en volgens mij drukt dat de waarde , al zou er maar 1 van gemaakt zijn.
Ontwerper: Het ontwerp van het dashboard is klaar.
Zijn baas: Uhm… er moet nog een radio in.
Ontwerper: Oeps! Ach er is links nog wel een plekje vrij. O_o

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).