Waarom Audi’s A8 V8 TDI terug naar de dealer moet

Auteur: , 18 Reacties

Donkere wolken boven Ingolstadt. Alweer.

A8

Audi gaat 4.997 exemplaren van de A8 V8-diesel terugroepen die zijn geproduceerd tussen september 2013 en augustus 2017. Reden hiervoor is een nieuwe ontdekking van de Duitse waakhond. De KBA spreekt over manipulatie met de uitstootwaarden van het vlaggenschip.

De teruggeroepen A8’s krijgen een software update. Eigenaren zullen door de Duitse autofabrikant worden ingelicht. Audi verwacht de software in het eerste kwartaal van 2018 klaar te hebben. Eerst moet de KBA hier toestemming voor geven. 3.660 van de 4.997 getroffen auto’s bevinden zich in Duitsland. De update zal kosteloos worden uitgevoerd en duurt ongeveer een halfuurtje om te installeren.

De productie van de derde generatie A8 liep tot en met augustus van dit jaar. Deze zomer werd de vierde generatie A8 gepresenteerd en inmiddels rolt het kersverse vlaggenschip bij Audi van de band. Het is de zoveelste terugroepactie voor de Volkswagen Groep in verband met het dieselschandaal. Eerder dit jaar was onder andere de Porsche Cayenne onderdeel van een recall. (via Reuters)18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Is de nieuwe A8 eigenlijk nog als diesel te koop of doen ze hun slogan een keer eer aan?
@svenska_aeroplan_ab: ja hoor. Een “50 TDI” of in volksmond een 3.0 TDI met 286 PK dacht ik.
En over enkele jaren gaan we waarschijnlijk hier op AB lezen dat de blokken in de Panamera 4S diesel en de SQ7 en de Bentayga ook niet aan de normen voldoen.
@misterdrogba: Eigenlijk iedere VAG diesel :P

(ja ik weet het, andere merken zijn ook niet heilig)
Je zou toch denken dat ze inmiddels alle getroffen diesels wel een keer binnen hadden gehaald, ik neem aan dat die toch wel een keer aan de beurt komen. Of laten ze zich iedere keer weer op de vingers tikken?
… het merk met de vier lekkende zuigerveren!
@mout: wat ik begreep is dat ze onder druk van o.a. shell dit moesten terugdraaien omdat shell bleef zitten met een hele partij olie
Liggen deze Diesels ook in de Panamera?
@rufctr01: nope. Dit lijkt te gaan om de 385pk 4.2TDI versie in de A8, die dus sinds 2013 dienst doet.
De panamera had pas sinds 2016 (2nd gen) de V8 diesel, dat is een 4.0. Daarvoor was het een 3.0.

Over er hier ook software aanhangt met een vergelijkbare ‘probleem-code’ –> Ik denk het wel, want Porsche is gestopt met het leveren van die dingen toch?
@gregorius: bedankt voor de uitleg!
@rufctr01: ja zeker.
Ik hoop dat er een eigenaar is die zijn A8 V8TDI eerst even op de dyno laat zetten voordat software update wordt doorgevoerd. Lijkt me heerlijk als hij/zij daarna ziet dat ie 10% minder kracht heeft oid en dan Audi aanklaagt.
Haha, wat een soap!
Snap niet dat er nog zoveel liefhebbers van die VAG troep zijn.
@v6ti: ik wel, het zijn gewoon fantastische auto’s. Daar doet sjoemelsoftware niks aan af.
V8 TDI. Hoe geniaal!
Idd zeker op de dyno plaaysen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).