Waarom het goed is dat Nedcar de productie staakt

Auteur: , 25 Reacties

Mitsubishi zet een streep door Nedcar. Zure appel voor de Limburgers, maar uiteindelijk is het voor hun eigen bestwil. Ze produceren in Born namelijk de meest giftige, ongezonde auto's die er gemaakt worden. En dat wil je toch niet op je geweten hebben als fabrieksarbeider. Onderzoek toont aan dat voor elke gemaakte Outlander 137 zeehondjes sterven.

Ok, misschien hebben we dat laatste verzonnen. Maar de bewering van de vervuiling blijft staan. Website HealthyStuff zocht uit hoeveel vergif er tijdens de productie in hedendaagse auto’s wordt gepompt, en de Mitsubishi Outlander stond stijf onderaan de lijst. Voor de goede orde: hoe lager je scoort, hoe ‘ongezonder’ je auto.

Killer interieur Outlander

Geloof je ons niet? Kijk dan naar een meneer met een bril die uitlegt waarom je nieuwe Outlander je probeert dood te maken:

Goede en slechte waggies

In plaats van zo’n vieze auto kan je volgens de onderzoekers beter een ecovriendelijke Japanner kopen. De Civic, Prius en CR-Z vormen de top 3 van fruitige, fleurige auto’s die uw luchtwegen niet verstikken. Da’s dus een no-brainer: koop een Civic (Hybrid), dan kan je meteen Honda aanklagen voor duizenden euro’s omdat het kreng niet zuinig genoeg rijdt. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.25 reacties

Sorry hoor, maar ik heb zo’n hekel aan dit soort bedrijven/mensen, wat schiet je hier mee op?
@meneersander: de eoo-ridder uit hangen, hopen dat fabrikanten gaan veranderen.
”Ok, misschien hebben we dat laatste verzonnen.” LOL :)
Misschien goed om te vertellen dat de auto die slecht scoort niet de afgebeelde Mitsubishi is die door NedCar gebouwd wordt. Het model dat slecht scoort namelijk de Outlander Sport en niet de ‘gewone’ Outlander. Deze ontvangt namelijk het predicaat ‘medium’. Zie: http://www.healthystuff.org/departments/cars/product.details.php?getrecno=25550
@martino: Je hebt gelijk. Een ander model. Sir_smokalot heeft de mooist schrijfstijl op Autoblog, maar maakt af en toe ook de grootste uitglijders.

Wat zou het toch fijn zijn als mensen hier niet zomaar konden reageren zonder na te denken (of op een neo-liberale-telegraaf-robot te lijken).

Dit soort stoffen hebben wel degelijk invloed op je gezondheid. Het gaat om de stoffen die gebruikt zijn om de onderdelen mee te maken die je aanraakt of inademt. Vaak wordt er allerlei troep in onderdelen gestopt die brandvertragend werkt, maar zeer ongezond is. Onderdelen uit China voldoen vaak niet aan de Europese normen. Voor kinderspeelgoed bestaan dit soort normen al lang. Hierdoor krijgt je kind niet allerlei zware metalen in zijn of haar lichaam.

Wees blij dat uw naïeve brein zich niet bezig hoeft te houden met melamine in je melk of zware metalen in je elektronica. Want daar zijn al wetten voor gemaakt, vaak door de EU. Maar dat wist u allang natuurlijk…
Is het niet zo dat de fabricage van accu’s van hybrides heel erg milieuonvriendelijk is? Of zou dit itt de rest niet veel uitmaken?
@luc2000: Lijkt mij ook inderdaad, de ‘schone’ auto’s scoren opvallend goed!
volgens mij willen ze met dat kenteken vragen of we dit stil willen houden, beetje respect graag..
Een prius SCHOON qua productie? Met al die accus die gevuld worden met de grootste rotzooimetalen die uit mijnen rond de wereld gegraven en getransporteerd worden?

Iets zegt mij dat dit onderzoek een aantal aspecten overslaat…
Lol een S5 bovenaan, een keer gas opentrekken en het effect is weg
Meer nog nu de mensen van Nedcar geen werk meer hebben gaan ze minder vliegtuigreizen maken/minder dure importfood eten; kortom nog meer co2 besparing…

Neen, misschien een fout van het managment om een heel smal en milieuonvriendelijk (Outlander, Lancer, ASX) gamma te hebben (behalve de postzegel op wielen Colt en zijn gayzusje de Colt CC)
Toevallig hebben wij een Mitsubishi Outlander 2011 en ik kan jullie melden dat het dashboard én de pook NIET giftig zijn en tevens heerlijk smaken.
@stihl: heerlijk smaken? Hoe ben je daar achter gekomen?;)
@meneersander: Voer eens in op Google ‘pook likken’…
Claimde BMW niet bij de lancering van de nieuwe 3 dat die zo milieuvriendelijk is? Met maar acht gram niet-recycleerbaar spul? Ik zie hem toch niet in de top 10 terug…

Nu ja, niet dat ik veel vertrouwen heb in het lijstje.

17.164 ppm chroom in de versnellingspook. Waar halen ze die cijfers uit? En zo precies dan nog! Elke auto tot op moleculair niveau afgebroken en uitgemeten? Of een schattinkje (lees: met de klap ernaar gooien)?
Ehm, de outlander sport(asx) word niet in born gemaakt…
Oow dat verzacht de pijn. De waarheid is wel dat hij 1500 gezinnen voorzag in brood op de plank.
Een beetje jammer dat 1500 gezinnen worden ‘vergeten’ vanwege een hippie bedrijf wat het een en ander meet..
gekke amerikanen die zich druk maken over de verkeerde dingen..

laat ze hun staatsschuld eerst maar eens aanpakken voordat ze een auto tot moleculair niveau afkraken.

ergerlijke personen, begin steeds meer een hekel te krijgen aan dat zogenaam ‘moderne en gezonde’ Amerika dat de rest van de wereld vertelt hoe het moet gebeuren..
Was er niet laatst een bekende autosite die reclame maakte voor de outlander?
Haha. Een Audi S5 in een lijstje van milieuvriendelijke auto’s, dat kan toch niet de bedoeling zijn?
En ze zeehondencreche wou stoppen met zoveel zeehondjes helpen, want er is een overschot. Dan maken ze in born dus te weinig outlanders ;)
Is het niet zo dat de 2 smarts en de toyota in de beste top 3 staan ipv de 2 hondas en de toyota? (omdat die het hoogste cijfer hebben?)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).