Wat gaat Ford doen met deze oude stationshal?

Auteur: , 28 Reacties

Snode plannen van The Blue Oval.

Ford Michigan station

Detroit was ooit bruisend: denk aan Motown en autofabrikanten zoals GM en Ford die er hun zaken begonnen. Daarvan zijn momenteel nog maar twee dingen over: vergane glorie en Ford. Je zou zeggen dat eerstgenoemde laatstgenoemde afschrikt, maar Ford blijft trouw aan hun hometurf. Sterker nog, Ford gaat proberen de glorie iets minder vergaan te maken. De stationshal op bovenstaande afbeelding wisselde van eigenaar, met als nieuwe eigenaar het Amerikaanse automerk.

Wat Ford van plan is met het oude gebouw is niet bekend. Gelukkig vinden de Detroiters (?) over het algemeen de koop van Ford een goed idee, omdat het gebouw een blikvanger is voor het oude deel van de stad. Het gebouw staat al sinds de jaren ’80 leeg en is sindsdien ook niet meer onderhouden door de vorige eigenaren van de Moroun-familie. Ford is wel van plan om iets te doen met het gebouw, maar we moeten dus even wachten om te weten wat dat is. Een goede opknapbeurt lijkt me een pre.

Het kan ook zijn dat Ford het treinstation gewoon opknapt en zo laat, om de historie van hun thuisstad in stand te houden. Of zijn er leuke dingen die je kan doen met zo’n gebouw? Een gigantische fabriek vol met Ford’s nieuwe fabriekshulpje bouwen, misschien? Suggesties welkom.

UPDATE 22-06-2018: Bill Ford heeft via Medium.com laten weten wat de plannen zijn. Men wil van het station en de ruimte eromheen een proeftuin voor nieuwe technologie maken. Denk aan zelfrijdende auto’s en diverse services daaromheen. Zo hoop Ford het leven van mensen beter en makkelijker te maken. Promovideo hieronder…

Image-credit: Dave Hogg op Flickr.28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Als het Nederland was kwam er een hip Vinex-wijkje te staan
@janmetdelangeachternaam: schietbaan binnen, in de winter is het koud in de ghetto daar
@janmetdelangeachternaam: welnee, dan zouden we er hippe appartementen in maken.
Goeie plek voor een dikke rave. Berghain 2.0
@berlinetta: ik koppel berghain toch gauw aan die review op yelp met die gay-party.
@gasskaas: Ja dat verhaal ken ik. Ben er zelf nooit binnen geweest (wel eens buiten wezen kijken), maar ik vraag me ook wel af of het niet overdreven geschreven was.
@berlinetta: Het is er raar, maar niet zo raar. Maar da’s ook maar een enkele ervaring van tien jaar terug…
@dizono: Dat het er raar is, geloof ik ook wel. Maar dat de cumshots je langs je oren vliegen is volgens mij klinkklare onzin, zeker nu de Berghain in de loop der tijd steeds commerciëler is geworden. En dat stukje tekst was volgens mij geschreven door een Amerikaan. Die hebben overdreven doen uitgevonden.
@berlinetta: En wil je echt rare dingen zien? Ga naar de Kitkatclub in Berlijn.
@berlinetta: of naar Wasteland, lekker dichtbij ;)
@berlinetta: Die review was zo fake als maar zijn kan natuurlijk, stukje comedy. Ja, er zijn darkrooms en er liepen wel mannen met broeken zonder zitgedeelte rond, maar ik vond het allemaal nog behoorlijk ‘mainstream’.
@dizono: Tijdens een gemiddelde nacht in Amsterdam zie je gekkere dingen.
@berlinetta:

Absoluut, die hebben dat uitgevonden. Ik moest vooral lachen en rond de helft kotsen. Toen ben ik maar wat anders gaan lezen om mij weer mannelijk te voelen. Wel bazen club overigens. De techno rave dingen gaan uitzonderlijk hard.
Oude glorie een opknapbeurt geven dan moet je hem ook helemaal vol stampen met klassiekers en er een soort musea van maken.
@isn1981: museum?
Een indoor race-circuit natuurlijk
Een seksboerderij <——- autocorrect 😂
Hebben ze dit gebouw niet gebruikt in de film met Eminem? Kunnen er hun ontwerp-afdeling in kwijt. Of je nieuwe Ford ophalen in good old Detroit! Of een concerthal?
Buiten wat ze gaan doen….wat een gaaf gebouw!
Nieuwe hoofdkantoor met behoud van karakter!
Dus een autobedrijf koopt een treinstation…. hmmm
Hier een creepy rondleiding door het gebouw door Jimmy. “There is life in there..” https://youtu.be/4bLWMuFfQC0
Op 19 juni a.s. maakt Ford bekend wat ze er mee van plan zijn, volgens een artikel op de engelstalige Wikipedia over Michigan Central Station.
Start-up alley aka B-Building
Grappig dat ik dit gebouw meteen herkende A. Als verstokte Red Wings fan en B. Uit een van de vele Detroit in Decay fotoseries. Must google, die reeksen, heel triest en toch ook heel cool om te zien.
@vinox: Ik blijf deze fotoserie over Detroit (van 2 vrienden) ook altijd mooi vinden: http://www.marchandmeffre.com/detroit
Kantoortje voor Axel Foley van maken.
Slopen is goedkoper dan restaureren, om dit weer in zijn oude glorie terug brengen kost echt mega veel geld.
@HZW: Ja inderdaad…Ford heeft niet zoveel vermogen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).