Wat heb je liever? Een rijbewijs of een iPhone?

Auteur: , 130 Reacties

Dit klinkt misschien als een rare vraag, maar onderzoek wijst uit dat "de jeugd van tegenwoordig" veel liever een nieuwe smartphone (uiteraard met internet) heeft dan een rijbewijs. En dat is een opvallende ontwikkeling. Als je vroegah aan een tiener vroeg wat hij wilde dan was dat kans groot dat het antwoord was: Een rijbewijs! Tegenwoordig is de kans veel groter dat je te horen krijgt: Een smartphone!

Het behalen van een rijbewijs stond toch altijd voor een gevoel van vrijheid en vrijdom. Het gaf je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilde. En je kon je eindelijk wat meer onttrekken aan je ouders. Uiteraard had je altijd nog wel een auto nodig, maar dat is even een klein detail ;). Tegenwoordig lijkt het er steeds meer op dat “de jeugd” hun vrijheid (en onafhankelijkheid) ten opzichte van hun ouders veel meer haalt uit internet en een smartphone.

Bij Ford hebben ze zelfs iemand in dienst die hier onderzoek naar doet, want deze ontwikkeling kan natuurlijk wel een bedreiging zijn voor autofabrikanten op termijn. Uit een onderzoek van Gartner bleek dat maar liefst 46% van de (Amerikaanse) jongeren in de leeftijdscategorie 18-24 jaar liever internet hebben dan hun eigen auto. Ze zeggen prima te kunnen leven zonder auto, maar leven zonder internet is ondenkbaar voor die jongeren. In 2008 was dat percentage overigens ‘slechts’ 30%.

Daarnaast blijkt ook nog eens dat jongeren die wel autorijden veel minder rijden dan voorheen. Het lijkt er zelfs op dat gebruik maken van het openbaar vervoer ideaal voor ze is. Op het moment dat ze op de bus of trein staan te wachten kunnen via hun mobiel namelijk nog even de laatste nieuwtjes checken en contact houden met vrienden.

Moet een auto dan maar een soort van rijdende iPhone worden?

Cars could even become smarter than smartphones. They could automatically check teenagers into Foursquare when they arrive at the mall. The car could read text messages aloud for the driver. It could have built-in cameras to take pictures and videos of passengers and upload them to Facebook and YouTube, also automatically tagging who is who in the images. There could be shared music networks based on the type of similar songs teenagers have on their smartphones.

Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd is het plotseling niet zo vreemd meer dat bedrijven zoals Audi, BMW en Google al druk bezig zijn met het ontwikkelen van auto’s die uit zichzelf rijden. Dat geeft de bestuurder meer tijd met zijn telefoon te spelen. (via: nytimes.com)130 reacties

Ze kunnen me wat met die smartphones, geef mij dan maar een rijbewijs… als ik het al niet had.. Ok dan maar de smartphone, gaat zonder omweg marktplaats op.
Ik heb al een rijbewijs, dus geef dan maar een iPhone. ;)
@Joel_D: die iPhone heb je volgens mij ook al ;)
Nu zal t gemiddelde op AB toch anders liggen vermoed ik…
Hoef overigens ook geen Iphone, mn HTC bevalt me meer dan prima! En rijbewijs heb ik al, nu nog m’n motor-rijbewijs :)
@wimmm: uh oh, die was niet als reply bedoeld…
Jezus, een iPad en een iPhone in een E46…
@RickB: mooi toch :)
Ik weet het nu ook wel hoor, lekker voor een rijbewijs sparen. Praten doe ik wel als ik iemand zie heb ik geen smartphone voor nodig. Standaard Nokia’tje voldoet gewoon nog :D
@GaIIardo: amen ! * vertroetelt Nokia doen *
@GaIIardo: Same here. IK heb nog zo’n simpel ding waar je gewoon nog een weekje met een batterij kunt doen! Ik hoef em niet elke avond aan het infuus te leggen. Daarnaast zijn die abbo’s nu ZO duur geworden. Dikke vinger naar de tel.bedrijven. Daar trap ik niet in!

Doe mij ook maar een rijbewijs hoor! hoppaaa! Beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Geniet er nog elke dag van!
@GaIIardo: Hetzelfde bij mij, gewoon een simpel SE’sonnetje, je hebt al die dingen als ping enz. echt niet nodig.
ik mis en klapscherm hierboven
Tot ze gaan werken en die Iphone opeeens een slecht vervoermiddel blijkt te zijn.
Nee ik wil alleen verkeersinformatie in mijn auto ,internet leid alleen maar af.
@norge: Met enkele lichte aanpassingen is het een uitstekende hoverpad :)
Ik moet wel heel gelukkig zijn… :P
De fuck O_o Ik ben blij dat ik allebei heb (nja, galaxy S), maar zou de telefoon zonder twijfel inleveren als ik moest kiezen.
Dan zou ik voor het rijbewijs gaan, maar ik mag niet klagen heb beide
ik ben bijna 17 maar ik kies het rijbewijs sterker nog ik ben al begonnen met lessen ! erg spannend. Hopelijk als het weer mooier weer word spotten in de auto (wel met begeleiding maar dat scheelt als je vader ook van mooie auto`s houd ) !
Als je woont/studeert/werkt in bv Rotterdam of Amsterdam dan heb je toch ook geen auto nodig? Kost een vermogen extra en je afstanden zijn toch klein.
@Donstil: We hebben het over een rijbewijs, ik weet niet in welke zin jij auto hebt geplaatst…
via Android app
@RickB: in de eerste.
@RickB: En wat mag je met een rijbewijs ? Auto rijden. Mijn opmerking is dis prima gegrond.
Geen auto nodig is dus ook geen duur rijbewijs nodig.
@Donstil: Dan nog snap jij er geen bal van, er word gevraagd:
Rijbewijs of Smarthphone, en dan beantwoord jij die stelling met auto, wat snap jij er niet aan?
@RickB: en toch vind ik het een nuttige toevoeging aan dit topic. want zeg nou zelf had jij al die studenten in een auto naar school willen hebben?? ik niet.
Ik heb de beiden maar als ik een van de beiden moest inleveren zou het toch mijn iPhone moeten zijn…
De huidige generatie is naar de kloten…
@SimonMc: Patatgeneratie :|
@SimonMc: de huidige leefomgeving is naar de kloteh
@SimonMc: Yup, watjes…
@SimonMc: Valt mee hoor, laat ik het zo zeggen, ik niet! ;) Ik heb geen smartphone, ben niet lui en werk hard, dus ik voel me niet aangesproken.
Internet>rijbewijs>Iphone. Uit m’n rijbewijs haal ik toch nog altijd veel meer plezier dan uit m’n BB :)
@trigger565: dat is ook niet zo heel moeilijk als je een bb hebt… ha-ha
Opzich is het wel te begrijpe, ik bedoel ik heb nu echt niks aan een rijbewijs. Ik heb de klote NS toch? en een iphone vind ik wel nuttiger.
Ik heb een rijbewijs, en een Smartphone, en een auto!. En van die drie is mijn telefoon mij het minste waard. En met mijn 19 lentes val ik toch in de categorie jongeren??
Maak maar eens leuke goedkope auto’s, dan schiet je al een heel eind op. De Mustang was een goed voorbeeld. In de Verenigde Staten was de auto bereikbaar voor jonge klanten.
@floryn: De tweedehands markt is gigantisch, verdiep je daar anders eens in…
@RickB: Elke dag :) Ik blijf toch bij mijn punt al is het in In Nederland ook de belastingdruk.
@RickB: Goed punt, maar die belasting verziekt net zo goed de tweedehands markt. De eerste eigenaar gaat heus niet al die belasting in zijn eentje betalen, die wordt netjes doorgerekend aan de volgende eigenaar, en als jij een tweedehands auto koopt waar die belasting niet over betaald is mag je alsnog een deel aftikken bij de douane…
@floryn: Ik rij een e36 316i met g3, rijdt heerlijk en 1 op 13 (verrekend met hectometerpaaltjes en liters bij de pomp). Probeer maar is goedkoper te rijden als dat. Heb er nu al bijna 120dkm opzitten en rij er in maart 3 jaar mee, onderhoud valt reuze mee.

Occasions op LPG wordt zwaar onderschat. Helemaal als je auto evenveel heeft gekost als het inbouwen van een g3 installatie.
@flutterby: Goeie. Is erg slim om meerdere brandstoffen te kunnen rijden.
Ik heb mijn rijbewijs en een iPhone. Probeer ook zoveel mogelijk te rijden, alleen naar school en stage neem ik het ov. Maar dan neem ik het ov om het gratis voor mij is. Het nieuws kijk ik wel ’s morgens op mijn iPad.
Toch het rijbewijs he! Die smartphone betaal ik zelf wel, stukken goedkoper, en als ik m’n rijbewijs over een paar maandjes heb mag ik gewoon de auto’s gebruiken die thuis staan;) m’n ouders willen nieteens dat ik een eigen auto heb ivm de kosten terwijl ik nog jaren moet studeren.
Moeilijke, gebruik beiden intensief iedere dag. Dit is best wel een dilemma eigenlijk….
@Benjamin1: Bedenk dan wat je kan vervangen met de minste overlast.

Kan je je auto makkelijk vervangen door het OV of fiets?
Kan je je smartphone makkelijk vervangen door gewoon internet thuis of op het werk en een simpel ouderwets Nokiaatje?
Nou dan download je toch even de rijbewijs app? Kind kan de was doen.
Een betere vraag zou zijn:
10 jaar geen internet of 10 jaar geen rijbewijs en auto?
Heb nog liever 1 cent dan een iphone
@x7phenom: iphone-> verkopen op marktplaats -> veel meer als 1 cent :D dus dan toch de iphone maar
ik snap het wel, wie is er nou 18, heeft zijn eigen rijbewijs betaald, en moet vervolgens ook nog een eigen auto kopen inclusief belasting/verzekering terwijl die aan het studeren is in een stad waar je nauwelijks kunt of betaalt moet parkeren en het altijd druk is. Daar komt bij dat benzine ook erg duur is.. ik mag van het geluk spreken dat mijn ouders 2 auto’s hebben en ik dus regelmatig die kan lenen tegen alleen betaling van benzine..
@Romen: ik heb mijn rijbewijs zelf betaald, ik heb een IPhone en IPad, ik rijdt een Audi A3 uit 2002 en ik studeer. Alles moet ik zelf betalen. Gewoon een goed overzicht van je financiën vanaf jonge leeftijd helpt! (ik word over 2 weken 21)
@romenkorn: En heb je ook nog een sociaal leven, of werk je alleen maar naast je studie? :lol:
@kliko: Werk? Gewoon lekker maximaal bijlenen bij de IB-groep veel makkelijker:P Ik kies er toch voor om gewoon een Subaru uit 98 ipv een A3 uit 2002 te rijden en alles van Apple links te laten liggen en geld dat ik overhoud te sparen voor als ik straks klaar ben met studeren en aan de rest van m’n leven ga beginnen. Ik leen zelf niet trouwens.
@Pordon: Same here.
Al blijft er op het moment weinig over door mn buitenlandse stage. maargoed… >.<
@kliko: idd, hoeveel werk je dan wel niet… sport überhaupt?
iphone hoef ik niet ben blij met me htc sensation, dus doe mij dat rijbewijs maar! wil dolgraag beginnen, maarja geld blijft lastig.. als ik zou moeten kiezen tussen telefoon weg of geen rijbewijs halen, word het toch het rijbewijs dan maar weer even ouderwets smsen ;P
Logisch: een auto kost inmiddels een dusdanig vermogen dat het je geen vrijheid oplevert. Dus kies je voor de iphone.
Doe maar rijbewijs om ooit in me naam/droomauto te rijden ;)
Helaas moet zuslief nog examen halen voordat ik kan lessen -.-‘
Heb zelf btw een bb dus hoef geen ifoon…
Nighty nighty ppl!
Ik heb geen smartphone, en hoef er geen 1 ook.
bel nu al 4jaar met hetzelfde samsung toestel. en die doet het nog prima! wat een vraag eigenlijk…..een rijbewijs of zo’n lul-ijzer. ’t is nog erger gesteld met de maatschappij dan ik dacht…
Rijbewijs: check. iPhone: sort of check, Samsung ripoff versie. Telefoon kan me gestolen worden (op SIM na), rijbewijs nooit ende nimmer. Ruil wel graag mijn OV in voor een auto, liever gisteren nog uit die geestdodende stukken metaal met frustrerende medepassagiers.
Enkel losers kiezen voor een Iphone… dat ding is toch passé binnen een jaar (door een nieuwe opvolger). Een rijbewijs heb je (voorlopig) voor het leven.
@xilver: dan heb ik ook een nieuwe. Blackberry’s zijn voor losers, iPhones niet.
@wimmm ik heb 2 jaar een iPhone gehad en heb nu een htc en ik vind de htc veel fijner dan de iPhone! Het was in het begin eventjes wennen, maar de htc is echt sneller, makkelijker en gebruiksvriendelijker!
tja in nl zullen ze ook minder rijden dan vroeger en dat is puur ivm de benzine kosten… ik rij nu dagelijks 150 km met 100 km woon werk verkeer. in nl zal dat wel weer ov worden als ik zoveel moet reizen met de prijzen daar..
Eerst iDrive
auto, check…
iPhone, check…
wat nu?
Een startphone internet en goede apps, weet je precies waar de politie is en kan je dat rijbewijs laten.
doe mij maar een rijbewijs
ik heb net een smartphone gekocht, dus doe maar rijbewijs, kost ook meer dan smartphone:D
Heb beide.. Behoor ik nu tot de coole kids?……
MJa neen, voor mij is deze vraag wat overbodig aangezien ik ze beide heb, maar moest ik de keuze moeten maken, dan toch liefst een rijbewijs….
Een smartphone is leuk enzo, maar het is geen noodzaak vind ik… Een rijbewijs wel.
Smartphone heeft 9 van de 10 op z’n 15e al. Ik heb sinds een paar maanden een Galaxy S2, dus ik ga nu volledig voor de auto :D
Ik heb ze nu alle 2, maar als ik moest kiezen ging ik voor de auto, zonder twijfel.
Die vrijheid kan niet op tegen mobiel internet.
(19 jr, precies 365 dagen mn rijbewiis)
Petrol head in hart en nieren. Ik kan best mijn iPhone missen, liever een rijbewijs!
Ik ben nu 15, en als ik zou moeten kiezen tussen iphone of rijbewijs, dan zou ik toch voor dat laatste gaan en een leuke tweedehands auto kopen.
Ben 17 en heeeeeeel blij met 2todrive:)

Zowieso rijbewijs! Iphone koop je maar later, rijbewijs ftw? Haha
the-budel-guy via Android app
Aangezien Ik gisteren gehoord heb dat Ik mag beginnen met lessen is de keus voor mij makkelijk. RIJBEWIJS!!!
ben 17 heb een iphone maar die kan me afgepakt worden. Rijbewijs is wel het meest belangrijke wat er is! vooral voor iemand die groot auto fan is
Sja, je kan dan wel die internet-shit introduceren in de nog-te-introduceren auto’s, maar die kunnen de betreffende jongeren toch pas over 20 jaar bekostigen.. (al vraag ik me nog steeds af hoe het kan dat ik tegenwoordig meisjes van 12 met duurdere telefoons zie lopen dan ik)
@kaasboerin: zijn dat Blackberry’s? Die dingen zijn hun status, waarde en prijs kwijt
Laatst de overweging moeten maken tussen een 4s en een rijbewijs, toch maar gekozen voor rijbewijs. Handig zo’n OV app op je Smartphone, en als het dan even sneller draait, maar doe mij toch maar een roze pasje!
@maxw126: Roze pas heb je immers 4ever, zo’n smartphone moet je ieder jaar weer nieuw, anders hoor je er natuurlijk niet bij..
Heb beide al, geluksvogel! Maar ik zou m’n iphone zo inruilen voor een aanvulling op m’n roze kaartje.. (motorrijbewijs bijv.)
Rijbewijs zonder twijfel!! meer vrijheid.. done ;)
De ironie is dat als je een iPhone en een rijbewijs hebt je die laatste weer kwijt kan raken vanwege de eerste :-)
@sacha: ervaring toevallig :p?
Voor mij een huistelefoon en een rijbewijs!
liever een rijbewijs met een smartphone kan je je manelijkheid niet tonen
@autobloger: En voor jou is dat natuurlijk wel nodig.
Als je zelf niet al te slim bent heb je inderdaad een smartphone nodig… ;)
Dat is net hoe je de vraag stelt

Ik heb zowel mijn rijbewijs als een smartfown, maar met die laatste ben ik meer bezig als met die eerste. Dat is nogal logisch, ik zit niet de hele dat op de weg, maar die telefoon is wel de hele dag bij me.

Ik denk alleen dat dit vooral is doordat (dat idee heb ik) steeds minder ouders meebetalen aan het rijbewijs (dus het kost je een godsvermogen) en de kids daarna geen geld hebben om een eigen auto te rijden waar de auto van pa en ma niet zo vaak mee mag/kan.

Maar gelukkig zit ik voorlopig goed
autorijbewijs + auto van pa/ma die bijna altijd wel mee kan
motorrijbewijs + 2 motoren (92′ fzr400rr te koop!!!!)
htc evo

nu nog even aanhanger rijbewijs halen om alles legitiem te maken (als ik nu af en toe aangehouden zou worden…)
De Iphone heb ik niet, wel een HTC maar als ik zou moeten kiezen heb ik liever mijn rijbewijs. Ondanks dat ik als student gratiesch met het OV kan ga ik toch vaak met de auto naar school. Reistijd is een half uur korter en ik hoef niet als een blik sardientjes opgevouwen te staan in een sprinter om vervolgens in een bus te zitten met de verwarming op 30 waardoor mensen bijna onwel worden.
Ik heb nog geen Iföhn. Doe die dan maar.
Met de huidige prijs van benzine en rijlessen is men verbaasd dat jongeren minder rijden/rijbewijs halen? No shit, shirlock…

*gaat zometeen voor AVBexamen voor rijbewijs A* :D
Ik kan me voorstellen dat ze liever een smartphone kopen dan ze een rijbewijs behalen omdat autorijden (aankoop wagen, brandstof, verzekering,…) voor veel jongeren te duur is (tenzij de ouders hun auto uitlenen of de wagen kopen of de brandstof betalen of …).
Trouwens, er zijn zelfs kinderen die bijlange de leeftijd niet hebben om aan een rijbewijs te denken, en al met een smartphone rondhuppelen. En als de smartphone stuk is vervangen we die niet door iets eenvoudigers, maar kopen we weer een smartphone.
Foto is gemaakt in een wel heel kale e46 zeg!
Een Rijbewijs of een Smartphone?
Puur uit rationeel oogpunt lijkt het mij verstandiger om te gaan voor een rijbewijs(kost al snel €1000 voor zo’n pakket).
Emotioneel gezien zou ik overigens ook gaan voor een rijbewijs, want autorijden is gewoon pure fun!
@VolvoXCseries: Reken maar op zelfs 1500, tenzij je al enige rij-ervaring op heb gedaan met je vader o.i.d.
@kaasboerin: Reken zelfs maar het dubbele, aangezien het CBR je tegewoordig niet zo snel meer laat slagen. ;)
@euro95: Hoezo dat? Hebben ze weer eens geld nodig, die ambtenaren?
@kaasboerin: Altijd toch? Nooit genoeg voor het grote rijk..
Gek he, dat vroeger niemand de voorkeur gaf aan een smartphone – die nog uitgevonden moest worden.
Een rijbewijs heb je alleen nodig als je wordt aangehouden.

Ik heb de mijne nog nooit hoeven laten zien. Tot nu toe een nutteloze investering geweest dus :)

Dus doe mij die iPhone maar. (gaat direct op marktplaats natuurlijk, cashen bij de fanboys)
Eerst een rijbewijs!!!
Ik heb liever mijn rijbewijs. Simpel. Nodig voor woon-werk verkeer, recreatie, etc. Dan lever ik mijn smartphone wel in voor een oud Nokiaatje.
Ik denk dat het heel erg met de achtergrond cultuur te maken heeft. Rijke ouders -> meer kansen / openingen -> harder werken in pappie’s of mammie’s bedrijfje..
Minder gezegende ouders -> minder kansen / openingen -> een baantje bij de supermarkt + hard werken voor mbo2 diplomaatje.
Maar dan komt het volgende, als je 19 en of 20 en ouder bent, kom je bijna niet meer aan simpele baantjes omdat je daar dan te oud voor bent. Probeer maar als je 20 bent bij de supermarkt te solliciteren. ;)
ik ben 15 geef toch maar een rijbewijs wat kan er nu leuker zijn?? spelletjes van auto’s spelen op je smartphone, of het in het echt doen en overal geraken zonder het openbaar vervoer ;)
Weet je wat ik altijd doe op een dag?
Als ik wakker wordt bekijk ik het nieuws en overige dingen op mijn Ipad, als ik met mijn auto naar m’n werk ga stop ik mijn Iphone 4gs in mijn radio, ben dan de dag aan het werk op mijn Macbook pro en sluit de dag af op mijn Ipad.
Waarom kiezen tussen een rijbewijs en smartphone als je de hele meuk kan hebben?
Als je er maar voor spaart en werkt. Ben 19 en heb het gewoon.
@xfreddyw: stoer
the-budel-guy
@xfreddyw: wow een Iphone 4GS ik dacht dat de 4S de nieuwste was
waarom heet zo’n ding niet eigenlijk een Dumb-phone. past vaak beter bij het type gebruiker.
Ik heb een rijbewijs, een iphone en een auto met iphone aansluiting… Wat heb ik dan nog te wensen over?

Als ik moest kiezen tussen rbw en iphone dan zou ik mn iphone zonder blikken of blozen wegpleuren.
rijbewijs gaat boven alles, en een iphone die staat daar het tegenovergestelde van, geef mij maar een smartphone voor de gewone man, namelijk een android!
Ik heb geen keus uit deze 2.
Een rijbewijs is al duur, maar een auto rijden helemaal… En als je hem dan nog eens wilt parkeren op een voor jongeren leuke plek (stadscentrum) dan ben je helemaal de ***.

In Japan is het nog erger, daar kijken jongeren al amper naar auto’s
@tstile: en dat is in Japan misschien ook de reden dat ze zo weinig meer doen aan leuk auto ontwerp:)
Ooit aan een motor gedacht ??
Oef.. Heb alles wat mn hartje begeert…. Rijbewijs, auto en leuke smartphone.. Maar als 19 jarige zou ik toch 100% zeker mn auto voor mn smartphone kiezen…
Wat een oellewappers die leeftijdsgenoten van mij. Autorijden is toch veel leuker dan FaceTube? Ik ben 19 heb een rijbewijs en geen smartphone. En ik zou absoluut niet willen wisselen.
Geen wonder dat men geen vertrouwen meer in de maatschappij heeft.

Mijn rijbewijs en mijn auto zijn me heel erg lief, geen stukje electronica met een beeldschermpje dat daar tussen kan komen.

goh, wat schaam ik mij voor m’n leeftijdsgenoten momenteel…
@ts46: daarbij moet wel gezegd worden dat ik als 19-jarige de beschikkin heb over beide, hard werken scheelt een hoop. Kun je nagaan, in Amerika moeten ze kiezen! Armoedzaaiers! hahaha :)
kan het misschien zijn dat meer jongeren het ov nemen omdat benzine zo achtelijk duur is in nederland? vroeger koste een liter benzine geen drol dus reed je ook veel makkelijker meer voor minder geld. zelf ga ik sowieso voor rijbewijs maar ik denk de meeste op AB. kan niet wachten tot ik mag beginnen!!
als ze bij het cbr nog langer moeilijk doen, geef me dan maar een smartphone! :D
@lenyboy precies wat je zegt, ik denk niet dat je op AB een representatief antwoord krijgt op deze vraag;)
Waarom niet? Je zou zelfs zelf kunnen beginnen, om een representatief antwoord te schrijven i.p.v. uit te leggen waarom hij dat representatieve antwoord op ab niet kan krijgen..
@euro95: omdat de meeste mensen op autoblog een beetje liefde voor auto’s hebben? ik denk dat ik het dagelijks leven toch iets meer mensen liefde voor een mobiel vinden dan voor een auto. gok dat het hier toch andersom is…
@lenyboy: Tuurlijk! Maar elk individu heeft passie in hetgeen hem/haar interesseert.. Doch mag je er van uit gaan dat iedereen hier een rijbewijs en of auto boven welke smartphone verkiest.. Ik wel in elk geval ;) Goed, ik heb auto + rijbewijs.. En ik denk dat als je dat genot hebt, ook niet meer zonder zou kunnen ;) Ja, ik ben verslaafd :) Maar waarom je dan geen passie voor auto + rijbewijs hebt, en liever een smartphone verkiest, kun je alsnog duidelijk verwoorden toch?? En dat bedoelde ik meer met mijn reactie. ;) Nochtans zitten we hier op autoblog.. Niet op smartphoneblog.nl :P
Ik combineer beide. Maar dan niet met een iphone maar met een iets minder overschatte toestel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).