Wat staat er in de garage van Lupe Fiasco?

Auteur: , 60 Reacties

Dat Lupe Fiasco kan rappen, dat weten we wel, maar heeft hij ook autosmaak?

Opeens was hij daar, zes jaar geleden, met het album Food & Liquor. Goede hiphop met een lekkere flow, pakkende melodieën en weinig overmatig testosteron-geladen spierballengedrag. Ik was fan, en een flink deel van de muziekliefhebbers met mij. En dus vergaarde meneer Fiasco niet onaardige hoeveelheden pecunia, waar hij een deel van in zijn wagenpark gestopt heeft. Zo mogen we het zien.

In een interview met Dub Magazine legt hij uit dat hij van allerlei auto’s houdt, maar als we kijken wat hij heeft staan, dan neigt de voorkeur toch naar Amerikaans en trucks. Wellicht, maar we krijgen helaas niet alles te zien.

Een greep uit het lijste met auto’s die Lupe (Wasalu Muhammad Jaco voor vrienden) had of nog heeft: Shelby Daytona Coupe replica, 1967 Austin Healey 3000 MK replica Audi A4 Avant, Ferrari 575M, 465 GTA, 412, een 400i, maar ook een 1991 Honda NSX en verschillende types BMW’s.

Je zou kunnen zeggen dat het hele poenerige (Rollsen en Maybachs met 68 inch 24 karaats-gouden velgen en 3 bitches op de motorkap) niet aan hem besteed is, maar misschien dat dat ook wel gelinkt is aan het eerdergenoemde prettige gebrek aan alpha-mannetjesgedrag.

De auto’s die we te zien krijgen, in een overduidelijk 1-2’tje met Platinum Motorsports (waar Kim Kardashian ook een bekende verschijning is), zijn een 2011 twin-turbo Camaro widebody, een behoorlijk aangepaste Jeep Wrangler, een 1971 Chevy Cheyenne CT pickup, en een pimpalcious, matgrijze Benzo SL 500.

Favorieten? Die Mercedes is wel lekker fout zeg..60 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heeft hij ook smaak? Neen!
@mauro: Inderdaad, wat een fiasco…
Jammer dat we de NSX niet te zien krijgen, die vind ik toch wel het gaafste van het lijstje!
Lekker amerikaans
@linealuna: raar hè, je woont in Amerika en je hebt een Amerikaans wagenpark…
Die rappers hebben allemaal dezelfde smaak, of beter gezegd: geen smaak, alleen maar voor het gezien worden.
Het lijstje dat hij had/heeft lijkt mij interessanter dan hetgene hij laat zien.
Een wagen park dat best nog meevalt voor een rapper. Door de NSX scoort hij wel een hoop punten. De r129 is niet zo smaakvol gekleurt maar wel leuk dat hij verder kijkt dan 2012 voor z’n wagens.
wagenpark is een afspiegeling van zijn /kuch muziek…really sucks both…
@Megakix: * both really sucks…..

Als je het nodig vind engels te praten doe het dan goed
@redneckdarian: Als je het nodig vindt Nederlands te praten, doe het dan goed.
@redneckdarian: vind ….. jij beheerst de moedertaal nog niet eens, jochie ^^
@Megakix: dat is het juist. engels is mijn moedertaal jochie!
@redneckdarian: was dan bij je moedertaal gebleven…want om een 21 jaar ouder persoon ‘jochie’ te noemen…verraad direkt de waarde van je gebrekkige intellect en communicatievermogen… ^^
@Megakix: Grappig want jij noemde mij ook jochie. Ik vond dat ook vrij respectloos.

Je bent dus zelf degene met, en ik quote jouw, ‘een gebrekkige intellect en communicatievermogen… ^^’
@redneckdarian: waarom vond jij dat respectloos dan ? In mijn ogen ben je echt een jochie hoor ! Enerzijds benijdbaar (je bent jong), anderzijds onbemint (onvolmaakte scholing, opvoeding of kennis). Mijn zoon van 1.93m van 15 jaar is helemaal nog een jochie. En in die 6 jaren nadien gebeurt er niet zoveel op het nuttige vlak bij een vroeg adolescent. Of zoals mijn leeftijdsgenoot beter zegt:

http://www.dumpert.nl/mediabase/1711861/68bfdd79/tijd_voor_een_stukje_stand_up.html
@Megakix: Ik vond het respectloos om dezelfde reden als dat jij dat waarschijnlijk ook vond toen ik het bij deed. Het slaat nergens op!

Weetje ik houd nu op, want met jou discusieren is niet leuk want jij bent flink dom.

Je denkt zo zeker te zijn van jezelf en vind iedereen uitschot blijkbaar want dat stukje commedy slaat ook nergens op. Een verbitterde oude man ben je dus.

o en alleen omdat jij iets vind kan het nog wel respectloos overkomen, hoor!

nou doei (en een fijn leven nog)
Lupe Fiasco….. nooit van gehoord. Draai rap ook altijd weg, net zoals: de drie J’s, Fluitsma & van Tijn kortom NL muziek.
OT er staan wel leuke bij, zoals de Jeep
@audicoupe84: idd, ik heb er ook nog nooit van gehoord
Lupe wie?
Heeft ie jeuk omdat zijn hand de hele tijd aan zijn kin zit
Kick push, kick push and coast….. Classic :)
@Kvgorp: Kick,push, pass .. talking bout yo skating perpetrating my ass.
Mwa, vind het is een keer wat anders dan maybachs en Rolls-Royces met 22 inch jetsers. Dat hij wel of geen smaak heeft laat ik aan hem over maar hij is gelukkig niet zoals als al die andere rappertjes!
Lupo? Nooit van gehoord! Op zich geen verkeerde auto’s, zeker de Austin niet. Maar een Audi??? Hoort niet in het rijtje thuis!
Om het autogerelateerd te houden:
Stiekem kennen we allemaal op z´n minst één nummer van Lupe. Die werd namelijk gebruikt in de televisiereclame´s van Peugeot, voor de 407. Daydreamin´ heet het nummer, samen met Jill Scott.
@bjr1983: Kan me die reclame niet herinneren, kun je t voor me neuriën?
@audicoupe84: Ben normaal ook geen fan van rap en dergelijke muziek, maar hier zit toch wel een aardig deuntje in: http://www.youtube.com/watch?v=0GQjYPWDcmg
@noctilucent: Ja inderdaad leuk melodietje. Alleen is dat melodietje niet van hem! Net zoals de meeste rappers doen heeft hij een bestaande melodie aangepast en een riedeltje rap eronder geplaatst. Lekker orgineel…
Hij heeft idd wel goeie nummers, auto’s.. ja camaro is wel mooi.
@audicoupe84: Mmmmm mmmm…. mmm mmm mmm mmm mmm mmm mmm mmmmmm. Pompiedompiedom. Mmmm mmmm. Nu wel?
@bjr1983: Je vergat in de maat op de tafel te trommelen.
Waarom geen Volkswagen Lupo Fiasco Limited edition met 22′ velgen? Lekker persoonlijk…
@mercedesclk350: Helemaal niet persoonlijk, heb je de tekst wel gelezen? staat toch duidelijk dat hij helemaal niet van de grote velgen is.
@MAB: oké, het ging meer over Lupo Fiasco…
@mercedesclk350: Lupe Fiasco* ;)
@MAB: VOLKSWAGEN Lupo Fiasco, volgens mij snap je de grap niet ;-)
Wie??
@Modus: Inderdaad WIE??
Lupe is eigenlijk nog een van de betere hiphoppers van het moment met teksten die eigenlijk nog ergens over gaan en stiekem vind ik zijn benz zelfs nog te pruimen, beetje passé maar toch :-)
Tsss loopt hij even wijs te doen bij zijn autootjes… Pure afgunst van mijn zijde :) Zitten mooie karren tussen. De Ford pick-up is heel nice.
@potjak: uhm Chevrolet bedoel ik.
Dus degene op de foto is een bekende rapper? Als ik hem zo op straat zou tegenkomen gooi ik er een euro naar.
Die merc is wel echt fout. Hij heeft wel mooie nummers hoor maar hij is niet mijn favoriete rapper.
Bang Bang.
wat een fiasco zeg
Die Benz is gangstaaaaa!
Elke referentie naar hiphop, zelfs de goeie, is gedoemd te falen bij dit oh-zo blanke publiek.


Wel een lekker wagenparkje heeft Lupe.
@bozewolf: Tja, muziek is muziek…maar kennelijk is hiphop ‘zwarte muziek’…not IMHO.

Zelf luister ik eerst en vorm dan een mening over muziek. Zodoende beluister ik veel genres. Zelfs Hunekop vind ik wel goed klinken (http://www.dehunekop.nl/)!

En smaken verschillen nu eenmaal, maar op Geenst…ik bedoel autoblog…krijg je tegenwoordig de ‘geijkte’ reactie’s als het over rappers of Arabieren gaat…
Maar echt serieus een Austin Healey replica…. gaap.
Gemoderniseerde pickups zijn cool. De R129 cocaine dealer edition mag er ook wezen qua culturele referentie en algemen indruk. Camaro met Turbos best interresant.

Puntjes voor de Ferraris want je krijgt al die stijlvolle GTs voor de prijs van één nieuwe. De 575M (GTC manueel) is trouwens mijn 1st choice Ferrari. Punten voor de NSX natuurlijk, en de A4 avant is een kenners keuze in America (wat Saab vroeger was).

Een verbazend goeie smaak en financiële nuchterheid voor een rapper. Meestal gaat het tussen hele foute autos zoals fel gekleurde contintals met velgen als wielkar karwielen – of een aangesmeerde off-the-lot generische verzameling van alles wat er op dat moment duur uitziet.
Vreselijk, allemaal.
Mooi lijstje. Het mag dan niet iedereens smaak zijn, maar het is eens wat anders. Hier zie ik tenminste eens een rapper die weet wat auto’s zijn en die koopt wat HIJ leuk vindt, niet wat hij denkt dat zijn maatjes leuk zullen vinden.
Wel vreemd dat hij dan een replica koopt. Als je zoveel geld hebt, koop dan toch gelijk een echte?
@Revvji: volgens mij zijn daar niet heel veel van, en kosten ze echt heel, heel veel geld.
@rikus: Ik zie toch best vaak dergelijk Austins rijden hoor.. En ik zou het vreemd vinden mochten dat allemaal replica’s zijn. Even googelen levert prijzen op die niet zoveel hoger liggen dan wat die Camaro hem moet gekost hebben.

Ofwel heeft het misschien iets met homologatie te maken. Maar ik dacht dat auto’s vanaf een bepaalde leeftijd daar niet hoeven aan te voldoen in Amerika?
@Revvji: Sorry, beetje late reactie. Maar ik had het niet over de Austin, maar over de Shelby Daytona Coupe replica.
Gewoon een nette garage van deze man. De Mercedes is wel lachen en die pick-up is stoer!
http://www.youtube.com/watch?v=22l1sf5JZD0

Voor alle sceptici onder ons. Niet dat ik dagelijks zijn nummers luister, maar deze jongeman doet er wel degelijk toe qua teksten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).