Wat staat er in de garage van Prins Laurent?

Auteur: , 57 Reacties

Blauw bloed en een voorliefde voor auto's schijnen hand in hand te gaan. Wijlen Prins Bernhard was een petrolhead avant la lettre, en ook twee generaties verder hebben de nodige Prinsjes een tik van de molen gekregen. Elk op hun eigen manier. Kijken we iets verder onder de rivieren, dan zien we dat ook in het Belgische Koningshuis de nodige auto's worden versleten. Grote aanjager van het geheel is de jongste loot aan de Belgische Koningsstam, Prins Laurent.

Geboren in 1963, maar nooit echt volwassen geworden. Voor de meeste mannen met hetzelfde manco staat een ongeïnspireerd 9 tot 5 leven en een ondermaatse tussenwoning te wachten, maar Prins Woef is gepriviligeerd, want van adel. Dus mag hij een beetje freewheelen. Een van zijn hobby’s is autorijden, en dan wel graag in een beetje snelle bolides. Helaas kost hem dit wel eens zijn rijbewijs, zoals hem in de jaren ’80 overkwam. Ook dit jaar moest hij even afstand doen van zijn roze papiertje (fietsen dus!), nadat hij in Brussel het gas van zijn Abarth Punto Evo iets te diep intrapte. Zover zijn we dus al gekomen, dat een Prins gelijk behandeld wordt als het klootjesvolk. Affreus!

Abarth Punto Evo

Inmiddels zal hij zijn rijbewijs wel weer terug hebben, en kan hij zich weer vermaken met zijn 165 pk sterke kleine scheurijzer. Een logische keus indien Laurent inderdaad Italiaans bloed door zijn aderen heeft stromen, zoals boze tongen beweren, maar dit is nooit bewezen.

Behalve de rappe Fiat werd de prins ook ooit gespot in een nóg rappere Fiat. Met zijn Ferrari (een F355 geloof ik?) trok hij voor het oog van de draaiende camera’s ooit bijna de stenen uit de oprijlaan van een van de Belgische paleizen. Helaas heb ik de beelden zo snel niet kunnen vinden, mocht je slimmer zijn dan ik, laat het dan in de comments even weten, dan voegen we ‘m toe!

Daarnaast schijnt er nog een dikke Mercedes CL (zie kopfoto, credits voor autogespot) op zijn naam te staan, een slimme keuze voor wie zich graag in wat meer luxe, maar toch nog vlot wil vervoeren, vooral als hij een interieur van groen leer heeft.

In 1999 schafte hij na een financiële meevaller in een keer 3 auto’s bij een Ferrari-dealer aan. Dennis vroeg zich ooit af wat hij met Johan Cruijff gemeen heeft, ik zie in ieder geval een overeenkomst tussen Prins Laurent en die andere bekende historische persoon met de initialen JC, inzake een gat in de hand (en dan bedoel ik niet Jeremy Clarkson :)). We quoten een voormalig adviseur:

“In 1999 kreeg Laurent – door zijn publieke functie bij het KINT (het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie, red) – in één keer zijn achterstallige wedde, zo’n 15 miljoen frank (375.000 euro, red.). De dag dat Laurent die som op zijn rekening zag staan, was hij door het dolle heen. Hij trok meteen naar de Ferrari-garage en kocht er drie exclusieve auto’s, waaronder een cabriolet.”

Gelukkig krijgt het Belgische volk voor zijn dotatie in ieder geval wat vermaak terug, want het fenomeen Laurent steekt regelmatig de kop op in de Belgische pers. Soms gaat dat over bijzonder ondoordachte Congo-reisjes (maar er is toch geen regering (maar wel bijna), dus wie maakt hem wat?), en soms is dit auto-gerelateerd. Zo vindt hij dat er een speciaal rijbewijs voor snelle auto’s moet komen, dat de kans op ongevallen kleiner wordt als je harder rijdt, en neemt hij het ook niet zo nauw als het gaat om het dragen van zijn gordel.

Daarnaast zijn EV’s levensgevaarlijk, want te stil. Je zou je haast afvragen hoe het nou toch komt dat Belgische wegen de onveiligste van Europa zijn, maar de pecuniaprins is gelukkig geen representatieve weerspiegeling van het Belgische volk. Gelukkig doet hij het tijdens de paartijd van de dieren wel wat rustiger aan. Je wilt natuurlijk geen hitsig hert dat op zoek is naar een stuk warm vlees op je motorkap.

Hoe dan ook, de enige die zeker weet wat er in zijn garage staat en gestaan heeft, is Prins Woef zelf. Maar als we de verhalen mogen geloven heeft hij beschikking gehad over Ferrari’s (achtereenvolgens een F355, en een 550 Maranello), een E55 AMG, en een Subaru Pimpreza (WRX STI). Maar ook van de Porsches is de Belg niet vies: hij heeft twee Cayennes en een 911 versleten.

En het vrouwtje? Die wordt natuurlijk ook niet vergeten. Zijn echtgenote, die het voorrecht heeft hem elke avond een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan, mag zich verplaatsen in een Smartje. Op zich al een leuk stadswagentje, en helemaal als hij door Brabus uit Bottrop is opgekieteld. Wat uiteraard het geval is. Aan de andere kant maakt Laurent zelf hier ook gretig gebruik van, want hij staat al regelmatig op de foto in een Smart.

Volgend jaar viert Laurent, een jaar na de Renault 4 en de Jaguar E-type, zijn 50ste verjaardag. Op welke auto moet hij zichzelf trakteren?57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Al die auto’s en boetes zijn betaald met mijn belastingsgeld… laten we aan die man dus niet te veel aandacht besteden…
@Volvo_440_turbo: idd te schandalig voor woorden omhoog getrokken poppenkastspelers.
@Volvo_440_turbo: al zonder dat je de moeite neemt om een reactie te plaatsen….
@3246cm252kw: zonder –> zonde…. (IPhone autotype gebeure)
@Volvo_440_turbo: hahahaha. Klasse, dat mag ik wel. Is in Nederland helaas niet anders
“Wat staat er in de garage van Prins Laurent?”
Auto’s die ik ook wil hebben!
Kort samengevat dus dat het een aso rijder is met een ruime autosmaak?
Kort samengevat een aardig prakkie Belgische belastingscenten. Hij heeft wel goede smaak.
Struikrovers
Hoe zit het met de garage van onze eigen Prins. Sacha?
Gaan Nederlanders nu ook over op Mercedes? Ik dacht dat alleen oost-Europeanen en noord-Afrikanen in mercedesen rond reden.
Klein grappig detail over de Abarth, die is aangekocht in Groot Hertogdom Luxemburg. Toevallig tegengekomen in de showroom van Abarth 2 jaar geleden. :-)
ligt het aan mij of zijn de +1 knopjes verdwenen?
@bbroek: Idd, jij hebt dus niks te zoeken in dit topic.. ;D
@kaasboerin: Bwa ik vind die +1-knopjes nu ook weer niet zo vervelend. Het zorgt voor een geestige sfeer ;)
@kaasboerin: autoblog gaat over auto’s, dus het zal wel gek zijn al ik alleen voor de +jes ben!
@bbroek: Je reacties liegen er niet om, je houdt van +1-klikkers.
@autobart: Ik hou van auto’s!!!
@bbroek: en niet meer van mij? :-(
@bbroek: Jij bent een puber en pubers in het algemeen houden van aandacht. Jij bevestigd dat. Kun je het niet poitief krijgen dan maar negatief en als je niks te melden hebt, doe je dat vaak toch zoals met je broccolitaart. Jij geilt op die plusjes als een boer op een Opel. Geef maar gewoon toe.
@pininfarina: Alstjeblieft als je mijn manier van autobloggen niet leuk vind reageer er dan ook niet op!!!
Een subaru wrx, hij heeft smaak!
http://www.youtube.com/watch?v=wPsceQJWVXg
@bram89: Il veut devenir milliardaire… zou hij eerst al eens een job moeten zoeken vooraleer hij zulke straffe uitspraken maakt.
@bram89: kuttaal….
Tja… Een vent met smaak zeker… Enkel spijtig dat hij er niet voor gewerkt heeft.
@ sir smokalot

zijn moeder is italiaans remember! paola ruffo di calabria, op zijn minst de helft van zijn bloed is dus alvast spaghettisaus :)
@solz: Lol
Dikke CL500? Met alle respect; een 500 is het instapmodel, een 63 of 65 is andere koek. Maar aan de eerste paar reacties te zien wordt zo`n man niks gegund en dus is het een ‘dikke 500’. Triest!
Een CL is mooi.. Héél mooi zelfs! Maar Laurent rijdt geen CL500 ofzo, dit is een CL 65 AMG!
@Nijntje_: I rest my case!
Geen Audi ? Ik mag die gozert wel .
@norge: maar ook geen Hyundai
@norge: idd, geen Audi en toch lees ik het hier op autoblog….dat we dat nog meemaken….
“Geboren in 1963, maar nooit echt volwassen geworden”
Aan z’n kop te zien toch wel.
@alcantara: volgens mij bedoelen ze zijn gedrag; ga je maar eens inlezen over deze schavuit
lamborghini670sv
Eind jaren 90 had hij ook een Lincoln navigator als lichte vracht besteld bij hessing Zaventem!
Haha, er staat subaru pimpreza voor dat verhaal over die porsches.
Hij heeft in de nineties ook nog een E36 M3 sedan gehad.
dat is het voordeel van geboren te worden in adellijke kring . jammer dat je een koning niet kan kiezen
@cossie300:

Waarom had je hem willen kiezen als Koning?

Die kerel staat zowat laatste in de rij voor de opvolging.

En zelfs dan nog het is een sympathieke type. Als je nu alle weken in de boekjes moet gaan lezen hoe die verkeerd parkeerd of ruzie heeft met z’n vrouw (of weetikveelwat die uitsteekt) ga je natuurlijk anders denken.
Behalve dat die van m’n belastinggeld leeft heeft hij mij nog niets misdreven.
@Hupke: wie zegt er iets over hem als koning te kiezen.
CL rules…SL is nog mooier, maar ontbeert achterbank
Een kalf van het zuiverste water, maar wat wil je met al die inteelt?

Euhm, trouwens ” Een logische keus indien Laurent inderdaad Italiaans bloed door zijn aderen heeft stromen, zoals boze tongen beweren, maar dit is nooit bewezen.” Is wel heel sarcastisch, gezien zijn moeder italiaanse is. Of vermoeden jullie een wisseltruuk en staat de echte prins ergens in een weide te grazen.?
Men suggereert dat hij italiaans bloed heeft. Wel dat is ook zo daar z’n moeder Italiaanse is!!!! Heeft dus niets te maken met een scheve schaats te rijden door mama. Wel z’n papa heeft een buitenechtelijk kind.
D’n tofste pee van die hele kliek in Brussel. Steekt z’n dotatie tenminste in de economie door auto’s te kopen, en veel brandstof (= veel BTW en accijnzen) te betalen…
En we kunnen er nogeens mee lachen.
@ericc: Je weet toch dat hij gratis kan tanken op het domein van papa? Die zijn nafte trouwens belastingsvrij krijgt?

En auto’s kopen? Hij vraagt (en krijgt) telkens enorme kortingen.
@Preske:

Vraag me af of hij via de nato ook die belastingsvrij kan kopen.

Veel militairen (want dat is hij ook dus) kunnen dat blijkbaar.
Prins Laurent heeft nooit een CL AMG (zie foto)of ML AMG gehad.
Dit zijn vervangwagens van de invoerder die hij ooit ter beschikking heeft gehad.
fotos van de impreza bij het artikel kloppen niet, hij heeft nooit een 2008 editie gehad maar een pre 2000 model!
@Jantje_555: Daar hadden wijn echter geen foto’s van voorhanden. Derhalve een link naar een WRX STI-spot op autojunk, en een algemene gallery.
Op een Renault Twizy? :)
O feen Fiat Panda knuffelbeer :)
Hij heeft zou ook nog een Fiat 500C Abarth Competizione hebben. maar veel info buiten op een bedenkelijke roddel-site is er niet veel van te vinden.
Leuk om mijn foto op de home page van autoblog te zien :)
Die CL AMG was inderdaad een tijdelijke wagen. Heb hem ook ooit gezien met een E55 AMG W210 & C30 CDI W203.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).