Wat voert Audi in zijn schild? [RS5, Pikes Peak] [updated]

Auteur: , 18 Reacties

Een stickermodelletje van de RS5, of gaan ze misschien zelf de berg op racen?

Audi of America postte deze teaser op hun FeestBoek, begeleid door de volgende tekst:

The 90th Pikes Peak International Hill Climb kicks off in just one week and to pay homage to our record-breaking past here, we’ve got a surprise in store for you.

Spann0nd! We gaan er van uit dat het gewoon een actiemodelletje wordt trouwens, als ze aanstaande zondag zelf met iets nieuws omhoog willen gaan, dan duikt dat onvermijdelijk op in de inschrijflijsten. Wat echter wel een plausibele optie lijkt, is dat Audi wederom een autonome auto heeft ontwikkeld, maar nu op basis van de RS5. De livery komt in ieder geval overeen.

Audi heeft in het verleden namelijk al eens een autonome TT-S de berg in Colorado opgestuurd, waarvan je HIER een video vindt. Saillant detail: tijdens de opnames crashte een filmende helikopter, waarbij gelukkig geen doden vielen.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Walter Rohrl als rapste boven aan kwam in zijn Audi S1 Sport Quattro. Hij zou het dit jaar overigens dunnetjes overdoen, maar heeft zich zonder opgaaf van redenen teruggetrokken. Helaas, maar hieronder hebben we wel even een opwarmvideootje:

Update 10-08: Aha, het wordt dus een een-tweetje met Ducati…Tease-video!18 reacties

Ja, nu het volledig geasfalteerd is kan elke aap meedoen.
Van mij mogen ze daar best een actiemodelletje van maken. In het wit met deze stickers ziet er zeker niet verkeerd uit!
Een filmpje van een S1 Quattro en geen motorgeluid??
@Corrado16v: Het zal een hybride zijn.
Audi en verassing?? Die combo an sich is al verassend.
Dat waren nog eens Audi’s.
Mooi als ze winnen worden er vast weer veel RS stickers verkocht.
Als hé als.
voorlopig staan ze niet op de inschrijflijst.
En we weten beide dondersgoed dat ze daar pas aan beginnen als ze 200% zeker weten dat ze winnen.
In het DTM hebben ze het immers al moeilijk genoeg.
@jrk68: Elke keer als ik dtm kijk, zie ik op plek 1 t/m 6 MB en BMW rijden en de Audi’s komen daarna voorzichtig langsrijden. Hoe goed ze het doen op Le Mans, zo slecht doen ze het inderdaad volgens mij bij dtm
Waarom kunnen ze bij Audi die RS5 logo niet in het midden onder de Audi logo plaatsen of er boven, dat staat net ff wat beter dan zo links in een hoekje.
Verder lijkt het op een footlocker edition. Vast een sjonnie die straks rondjes mag rijden in schilderswijk en schoenen gaat verkopen vanuit de kofferbak.
Heette het prototype van de Q7 ook niet ‘Pikes Peak’? Of heb ik vroeger gewoon teveel Gran Turismo gespeeld?
@oli4k:

Beide waarschijnlijk.
De verrassing is voor iedere Facebook vriend een rs5 plus, want als t goed met je gaat deel je dat natuurlijk met je vrienden
lanceren van de rs5 plus denk ik :)
Ik gok op de RS5 cabrio………die wordt binnenkort officieel voorgesteld, en een dergelijk event is dan vaak een aardige preview.
-=edit: zie update=-
In Monaco een Nederlandse Quattro zien rijden. Erg gaaf ding. Alleen denk ik niet dat het uitlaatsysteem nog standaard was, want heel de Cote d’Azur stond te schudden op z’n voegen… :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).