Wat was jouw automotive hoogtepunt van 2012?

Auteur: , 200 Reacties

We staan op de drempel van 2013 en we hebben een bewogen jaar achter de rug. Persoonlijk heb ik een jaar van voornamelijk pieken meegemaakt op autogebied maar wat was eigenlijk voor jullie het hoogtepunt van 2012 op autogebied? Die ene rit op de Stelvio of dat bezoek aan de beurs van Genève? Wellicht de introductie van dat model waar je al zo lang op wachtte? Een nieuwe auto in de garage? Of toch dat hoogtepunt met je vriendin op de achterbank?

Toegegeven: er kan de komende uren nog iets gebeuren voordat het jaar voorbij is, maar dat mag je dan later alsnog in de reacties melden. Sterker nog: ik moedig iedereen van harte aan om de komende uren je beste auto-moment van afgelopen jaar nog te overtreffen. Mij zal dat waarschijnlijk niet meer lukken en daarom kan ik (om af te trappen) mijn moment alvast delen.

Afgelopen jaar was voor mij een aaneenschakeling van hoogtepunten op auto-gebied. Als ik kijk wat ik de afgelopen twaalf maanden heb meegemaakt dan kan ik alleen maar conluderen dat bepaalde dromen zijn uitgekomen. Zo mocht ik voor Autoblog verslag doen van de autoshow van Parijs (omdat Wouter niet kon) en mocht ik daarnaast een aantal zeer mooie auto’s rijden op zo mogelijk nóg mooiere plekken. Het zou makkelijk zijn om daarbij de 550 pk sterke Audi V10 Plus als topper aan te wijzen, maar toch is de rit over de kustweg van Gran Canaria in de Porsche 911 cabrio me meer bijgebleven. Het gevoel van het rijden aan zee met het dak open, een ondergaande zon, de boxerhuil weerkaatsend tegen de bergwand, de sportuitlaat brullend, krakend en pruttelend van plezier, die rit zal me de rest van mijn leven bijblijven. Het enige wat eraan ontbrak was mijn vriendin naast me. Niet dat de cameraman onaangenaam gezelschap was overigens -verre van dat zelfs- maar het kan altijd beter hè, het kan áltijd beter.

Maar mijn automotive hoogtepunt voor 2012 was eigenlijk van eenvoudiger aard. Het is de nieuwe voiture die hier de parkeerplaats siert. Ergens in juni kwamen we tot de conclusie dat een vakantie naar het op dat moment 40+ graden warme binnenland van Italië niet haalbaar was in de oude vertrouwde Punto zonder airco. Het ontbreken van stuurbekrachtiging was mijn meisje daarnaast al tijden een doorn in het oog en dus was daar de noodzaak voor een nieuwe auto. Ik oriënteerde me al een tijdje op -hoe kan het ook anders?- hot hatchbacks als de Renault Clio RS maar de mooie exemplaren waren net te duur en de betaalbare RS’jes waren té uitgeleefd. Alsof het zo moest zijn tipte cameraman Martijn mij een alternatief: ook van Franse afkomst, ook een hatchback, ook een hoge funfactor én beter te betalen.

En zo gebeurde het dat ik een paar dagen later met het openbaar vervoer op weg was om een Peugeot 206 GTI de mijne te maken. Uitgerust met Sparco Torino II sportstoelen, een setje 16 inch Ouragans en een Supersprint uitlaatje blijkt het een heerlijk lauwwarm hatchje waarin ik binnen een maand 7000 kilometer wist te draaien zonder enig probleem. Inmiddels zijn we 14000 kilometer verder en nog steeds geeft het beestje geen krimp anders dan de standaard piepjes en kraakjes en een kapot lampje zo nu en dan. Ze is wel Frans hè, dat krijg je er standaard bij. Ritjes door de Alpen en langs de Italiaanse kust staan in mijn geheugen gegrift en nieuwe roadtrips voor het komende jaar worden gepland evenals een steviger en iets lager onderstel, andere wielen, een subtiele upgrade van de remmen en beter rubber.

Het is niet de die-hard hothatch die ik mezelf een jaar geleden had zien rijden, maar het stuurde leuk, presteerde aardig en voldeed aan alle directe eisen die er waren om de volgende week op vakantie te kunnen. Een tijdelijke oplossing dacht ik in eerste instantie maar eigenlijk bevalt het heel gewoon heel erg goed. Het is een aangename mix tussen comfort en fun, met genoeg vermogen om je op de Nederlandse wegen te vermaken zonder direct je roze pasje in te mogen leveren bij een iets te zware rechtervoet. Nee, bij nader inzien denk ik dat de Peu voorlopig nog wel even blijft. She’s a keeper.

En hoe zit het met jullie? Wat was jullie automotive hoogtepunt van 2012? Vertel het ons in de comments!200 reacties

Hmm, het ritje in de Ferrari FF of de 2013 R8 V10 spyder.

Toch maar de Ferrari natuurlijk, ben benieuwd of 2013 hier nog overheen gaat!
@sjouveur: Brandplekken zijn al weer grotendeels hersteld?
@dennisr: Het regende en ik had verder geen behoefte aan een open haard.
@dennisr: haha +1!
CasperH afstand gedaan van de Punto :o alsof we daar tegenop kunnen..

Weinig spannends voor mij, ik heb mijn eerste auto gekocht, die al eenmaal tegen een trekhaak laten rollen, mee stilgestaan voor een stoplicht.. en 2km naar huis geduwd.. en wat ben ik toch blij met dat hok! (y) En lekker mee gespeeld in de sneeuw natuurlijk maar die fail filmpjes bespaar ik jullie..

Mooi stukje @CasperH: en ik ben benieuwd wat iedereen heeft meegemaakt..
@dennisr: hoezo afstand doen? We hebben nu twee rides voor onze mansion, je weet zelf.
@CasperH: Ah, gij welvarende!
@dennisr: ..heerlijk toch, je eigen waggie, je eigen dope voor de weg ! Het was ook de meest uitgebreide discussie / blogtopic van 2012; de ‘eerste eigen auto’. Enja, tuurlijk zeik ik jouw barrel af, maar dan puur op het uiterlijk. Jouw relatie met deze ‘eerste ride’ kennen we allemaal; koning in je eigen koninkrijkje ! Enjoy en alvast een behouden 2013 amigo.
@Megakix: Jaa nou als je lief bent mag je best een keer een rondje rijden in mijn bolide.. (ik weet dat het jaloezie is) ;)

En ik wen jou uiteraard ook een fantastisch/gezond 2013 toe!

Mijn jaar begint altijd goed, ik ben morgen jarig http://cache.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_party.gif
@dennisr: gefeliciteerd alvast! En ik heb niet goed opgelet bij het ‘eerste auto’ topic, welk waggie rijdt u?
@jonkie: Thnx :D ik bestuur een Jetta.. zo’n mooie uit 91.. :P

Je kan hem ook zien op mijn profiel, staat er aan de rechterkant wel een verwijzing naar Autojunk waar hij op staat :)
@dennisr: vet!! Voor mij het inruilen van de E36 318 Coupé (fijne bak) tegen een Giulietta uit 2010 :D moet m alleen wel met pa delen:(
@dennisr: Op oudejaars avond 2011 (precies 1 jaar geleden) mijn auto (Toyota Paseo) total loss, een VW Polo 1.3 gekocht. Polo geruild voor Nissan 100NX. 100NX kwam niet zonder hoge kosten door de APK. 100NX naar de sloop, Polo 1.6 gekocht. 3 auto’s in een jaar is ook voor mij een record.
Mijn ouders eindelijk zo ver krijgen hun toyota in te ruilen voor een mercedes.
Ik ken alleen maar dieptepunten in mijn leven.
@alcantara: verander je naam naar ‘leer’…en wellicht dat 2013 weer een topjaar wordt ? :)
@Megakix: Ik leef constant op het hoogtepunt dus dan is het logisch dat iedere ‘mindere’ dag meteen een dieptepunt is. Volgens mij beleef ik alleen maar topjaren als ik er zo over nadenk, best wel triest eigenlijk…
@alcantara:
Dan zal je inmiddels wel een lam rechterhandje hebben….of ben je links?
@jrk68: Dat jij alleen hoogtepunten met je rechterhand beleeft wil nog niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
@alcantara: hahaha, goeie uitleg weer ! :)
Dat moet wel het ophalen van mn nieuwe TT-RS zijn. Vervolgens elke dag een hoogtepunt!
@Joerek: Nice, erg leuke auto! Die 5 cilinder blijft geweldig :)
@Joerek: Foto’s!
@kickass: Fotos hier: http://www.autogespot.com/audi-tt-rs-1/2012/09/11

Maar eigenlijk was het hoogtepunt verder wel het rijden van de snelste tijd met dragracen op TT Assen: http://www.youtube.com/watch?v=LHx04TkXeDA
@Joerek: Wauw! Perfecte velgen en een perfecte kleur!
Toen ik op de A12 richting Utrecht bij Gouda door kon rijden in de spits. Dat was het toch wel voor mij.
@Rick-dos: haha idd!!
Mooi dat ik deel kon uitmaken van 3 van die 4 hoogtepunten! :D
@MartijnGizmo: scary shit :O
@CasperH: Tijd voor een artikeltje Autoblog Boulevard?
Rijbewijs + auto uiteraard op 1. De enige beurs die ik dit jaar bezocht heb is de Thailand Motor Show Expo en in Bangkok zelf heb ik mooie automobielen gezien waaronder m’n eerste Koeninsegg (yay).
@rubenpriest: Daar zeg je wat, rijbewijs.. die haalde ik dit jaar op Vrijdag de 13e (januari)
@dennisr: ha! Kiek eens an
@rubenpriest: Ook dit voorjaar het roze papiertje gehaald, maar wat ik de dagen/weken/maanden ervoor en erna mee heb gedaan, waren me toch leuker ;-)
Helaas op automotive gebied had 2012 voor mij geen enkel hoogtepunt te bieden.Maar gelukkig ook geen dieptepunt ;)

Maar dat kon ook haast niet anders na al die hoogtepunten in 2011, welke een bezoek aan de fabrieken van Pagani en Lamborghini waren, een vette rit met een F430 Spider door het Italiaanse landschap, bezoek aan het Ferrari Museum in Maranello en een Maserati privecollectie.
Mijn hoogtepunt moet toch wel de aankoop van mijn nieuwe auto geweest zijn.
Vanaf begin juli mag ik mij de trotse eigenaar noemen van mijn eigen volvo XC60 D3 AWD.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/177480_4107226769651_2068065471_o.jpg
@BenR8: leuk, ik toevallig sinds juni xc90, volvo’s rijden lekker he? ;)
@banjaloeloe: inderdaad, hun design is niet altijd mijn smaak geweest, maar verder dan dat zijn het de beste auto’s die je kunt dromen.
Hoewel het een super wagen is, ben ik toch blij dat ik de 940 aan mijn zus kon doorgeven, en zelf kon beschikken over een nieuwer exemplaar.
8000km rijden in 5 weken met een hoogbejaarde volvo, onder andere roadtrip naar estland! Dat was wel het hoogtepunt.
Toen ik al mijn boetes van 2012 bij elkaar ging optellen..
De 3x dat er met een sleutel over m’n auto is gegaan daargelaten.
@kaasboerin: hoho…kerel…EN dat je BLOGNERD van 2012 bent geworden ! Hoezeeeeeeejjjjjjj :)
@Megakix: Eigenlijk schaam ik me daarvoor.. :(
@kaasboerin: tja, er zit maar een ding op dan… Stoppen met reageren :p
@kaasboerin: schamen ? Komt bij jou de schaamte pas NADAT je 5800 zieltogend slechte, stijlloze en onzorgvuldige reacties hebt gepost ? :)
@Megakix: Het spijt me.. :'(
Ehm… De drie weken levertijd op de lagers, bij de *$%@#* dure revisie van mijn versnellingsbak?
De zwarte Ferrari 599 GTO die ik op de A12 bij Driebergen zag rijden. Op Nederlands kenteken. Helaas was het erg druk en kon hij (of zij?) de V12 niet lekker laten loeien.
Dit jaar een andere BMW E30 gekocht, en ben er nog steeds zoooo blij mee!
Mijn hoogtepunten zijn de aanschaf van mijn eigen Toyota MR2 en het rijden van de Carbagerun met een BMW E30.
@casperH: Veel plezier met je peugeotje..
P.s. Is het uit met de vriendin??
@mmot05: nee, ze is wel in een verloofde veranderd.
@CasperH: gefeliciteerd kerel…bestekzilver inmiddels aan het poetsen ? Enne…hoeveel busladingen autoblogdudes staan op je huwelijksinvitatielijst ? :)
@CasperH:

ik zuip je zo arm als een kerkrat ..
@lincoln: wat is @CasperH ineens stil hae ? ^^
@Megakix:
Ik zou het ook stilhouden als ik hem was, voor je het weet hebben we in 2013 een AB project X feestje….
En zoals Ma Flodder ooit zei…, Leuk hoor zo’n feestje,…maar het geeft zo’n rommel….
@CasperH: van harte gefeliciteerd!!!
@CasperH: En, nog steeds leuk? :-) Van harte kerel! Vele gelukkige jaren gewenst!
@CasperH: gefeliciteerd maat!
Moet voor mij toch wel het ritje geweest zijn met de Renault Clio Rs Ange et Demon…
Wat een fantastische wagen is dat! Lekker in de toeren jagen en eens goed gas geven.
Echt leuke auto!
Hoogtepunt: 10 laps Nordschleife met een rental Clio RS
Laagtepunt: mijn 240pk sterke Seat Leon verkocht wegens firmawagen
Christiano Ronaldo die ik in beverly hills een rondje zag rijden in zijn Aventador, beestenbak
@banjaloeloe: wil je dat? En stikte je al in de geur van haargel als hij langs kwam rijden?
@mercedesclk350: pff ja idd wat n gladjanus, was natuurlijk wel vet om te zien, maar hij is wel arrogant:p
@banjaloeloe: Haha, mooi plaatsje hiervoor is de gedenkenkast ;)
Ik heb sinds februari 2012 mijn allereerste auto. Het is ook eentje die mijn passie voor BMW volledig waarmaakt. Al van jongs af aan had ik een voorkeur voor dit merk en heb ik jarenlang gedroomd voor een prachtige BMW in mijn bezit. Nu is het zo ver. Eindelijk een auto die mij dagelijks nog een glimlach van oor tot oor brengt. Toen pas begreep ik wat echte auto liefde is. Wat zijn deze apparaten toch heerlijk!
@jzaero: Dromen die uit komen, niets prachtiger dan dat!
@RoT___: Helemaal mee eens! Wat een heerlijk gevoel is dat.. Het is hard werken als student met een fulltime studie, maar ik kan me niet voorstellen om hem weg te doen. Soms werk ik 11 uur per dag, in weekenden 5 uur per avond. Maar als je er blij van word…
@jzaero: Ken het gevoel. De blik uit het raam, de druppels van de auto af zien glijden door de waxlaag, het open schieten met de afstandsbediening en het omdraaien van de sleutel, om over het rijden zelf nog niet eens te beginnen. Prachtig om een auto te bezitten. Kost veel geld, maar het is elke cent dubbel en dwars waard.
@jzaero: En mijn eerste keer de Nürburgring zien en meemaken, onvergetelijke dag!
Helaas geen grote pieken als een tourtje Alpen en Stelvio.
Problemen met de gezondheid hielden me lange tijd van de straat.
Mijn persoonlijke “hoogtepuntje” was dus de aanschaf van Roadie dit jaar.
@jrk68: een gezond 2013 toegewenst in elk geval…enja, de leeftijd leidt soms tot wat meer ongemakken (heb zelf een burnout gehad en ongeveer 3 maanden geslapen).
@Megakix:
Yep, bedankt. En jij een stressloos 2013 toegewenst.
@jrk68: ja…grappige is, dan het nimmer zichtbare of voelbare stress was, maar ‘ineens’ opduikt waardoor je jezelf niet meer van de bank kunt laten opstaan…heel vreemd. Minder stress. Ben er nog steeds ‘denkende’ over.
@Megakix:
Nu ken ik je niet goed genoeg om je van enig zinnig advies te dienen, maar ik hoop dat je er uitkomt.
Al valt het met de druk in de huidige samenleving icm met een gezin soms niet mee om tijd en rust voor jezelf te vinden.
Het gaat jullie goed in 2013, althans dat wens ik een ieder toe.
@jrk68: dank amigo, en voor jou en je familie/gezin ook alle goeds en gezondheid voor 2013 !
Is even kijken; mijn ouders overhalen om die stomme vw touareg weg te doen en een bmw f11 535d te kopen en meerijden in een porsche gt3 rs, 911 turbo s en een gt2. Ohja en me vader overhalen om de 996 carrera 4s weg te doen en een trackday porsche te kopen (gt3 oid)
Dat zal waarschijnlijk wel Top Marques geweest zijn, toch wel een topperiode voor auto’s in Monaco :) Eindelijk voor het eerst een Zonda in het wild gespot :D (de welbekende chickmagnet)

Mooie tweede plaats gaat waarschijnlijk naar het weekendje Francorchamps tijden de 24u. Met mijn redelijk nieuw rijbewijs op zak (van 1 maart), een leuke trip gereden naar de andere kant van het land. Jammer genoeg is het grootste deel van het weekend wel letterlijk in het water gevallen… Maar toch leuk geweest :)

En een eervolle vermelding voor de Autobianchi A112 Abarth die ik de garage mocht/moest binnen rijden. De opening was iets te nauw voor het oude vrouwtje en ze zette de hele straat af met haar poging(en), dus heb ik me maar “opgeofferd”. Altijd al een charismatisch bakje gevonden, dus toch een minidroompje dat uitkwam ;)
Volgens mij mijn reisje naar Monte Carlo in de zomervakantie. Zag 3 Veyron’s en een Koenigsegg! En natuurlijk tal van Ferrari’s, Rollers en Bentleys…
Hoogtepunt ben ik niet over uit. Het is ofwel mijn nieuwe lease auto (14% C30) ofwel dat ik de zomer heb doorgebracht in wat voor mij het automotive Mekka is. Het dieptepunt is wel duidelijk: een verkeersboetes waar het boetebedrag het getal van de duivel is.
@mashell: Mooi gemikt dan :P
dichtbij werk hebben ..

kon ik lekker op mijn fietsie ..
1 januari de staatsloterij winnen, dan word 2013 een mooi autonomotive jaar zeg
Zeker weten de SuperCarDrive, een top event waarmee ik met de Ferrari 458 Spider meereed (als altijd ;P )
En dan was het hoogtepunt van dat hoogtepunt dat we heerlijk met open dak van de V8 mochten genieten in 3 Tunnels achter elkaar! Uiteraard op film, helaas wel met mijn iPhone..
http://www.youtube.com/watch?v=tRYtkuAIi9o
Het kopen van mijn 2e (cross) auto, op leeftijd van 14 jaar
Trollstigen was voor mij wel het leukste ritje dit jaar, en spelen in de sneeuw met de Landcruiser V8 van een maat van me een goede tweede .Verder elke dag een hoogtepunt met het rijden over de schitterende bergwegen hier.
Hoogtepunt 2012: Verschillende keren over de gaafste pas tot nog toe gereden http://nl.wikipedia.org/wiki/Transfagarasan
Helemaal in de ochtenden wanneer de toeristen nog op 1 oor liggen ;)

Dieptepunt 2012: Valt nog mee, een standkachel die werk weigert. Zou gefixt kunnen worden bij Ford garage…forget it, ze wisten niet eens dat dat op een Focusje leverbaar was :P Moet dus in NL maar gefixt worden.
@joejojo2012: Met die leuke tunnel zonder verlichting toch? Maar verder een prachtige weg, veel rustiger dan in de Alpen en minstens zo mooi.
Geen nieuwe bolide of shows gedaan maar heb een schitterende road trip door Mid-West Amerika gemaakt met m’n vriendin waarbij ik 3000 km in een week gereden hebt en elke kilometer was fantastisch. Aangenaam verrast door de Hyundai huurauto, reed heerlijk rustig, mooi stil van binnen en nog behoorlijk zuinig ook. Heb mijn plastic fantastic idee behoorlijk moeten bijschaven over Hyundai.
@Pordon: @norge…KOM er maar IN ! :)
@Megakix: Haha ja @norge zijn we nu dikke vrienden;)?
@Pordon: Iedereen die het licht gezien heeft is een vriend :)
@Pordon: Dan heb je flink gereden. Ik heb in 4 weken tijd in West-Amerika 5.000km afgelegd deze zomer. Het is inderdaad fantastisch daar.
@Bazzl: Klopt, ik heb afgelopen jaar in Denver gewoond en m’n vriendin was er helaas maar 12 dagen, voor de trip hadden we eerst 7 dagen ingepland, het werden er uiteindelijk 8 en we wilden eigenlijk ‘alles’ gezien hebben. We zijn gelukkig beide niet van het ontzettend lang blijven hangen op een plek dus het was voornamelijk even kijken en uurtje later weer op weg, alleen in Vegas hebben we 2 nachtjes geslapen. Ach je bent 21 en je wilt wat.
Tsja, dat kan in mijn ogen maar een moment zijn.
Bedrijfsbezoek bij een Nederlandse Porsche Dealer, gevolgd dat ik zelf mocht rijden een nieuwe 911 Carrera S (991) unieke ervaring, had toen pas 2 maanden mijn rijbewijs.

Drie andere Hoogtepunten op Automotive gebeid.
Sneak Preview van de Opel Mokka in Den Haag, uurtje rond rijden door Den Haag, Ijsblauw met de duits kenteken, je werd alleen af en toe vreemd aangekeken.

Eind December: Bezoek aan Mercedes Museum en Motorenproductie, was ook zeker de moeite waard.

En natuurlijk, behalen van het Rijbewijs en dan eindelijk zelf op pad kunnen met de auto :)
Mijn automotive hoogtepunt zal toch het halen van mijn voorlopig rijbewijs zijn! En gelukkig gaat het leren rijden tot nu toe ook zonder problemen, op naar het echte rijbewijs volgend jaar!
@Yeelen: veel succes met het behalen van je volledige rijbewijs.
Dit jaar mn roze pasje gehaald. Nog geen auto maar toch al blij met de vrijheid die zo’n ding je geeft
Zelf met een nissan gt-r gereden, wat een geweldenaar die auto, ik was blij als een klein kind
De show van Parijs was zeker een hele mooie. Je deed het prima Casper ;-) (stond achter je bij de presentatie van Toyota). Jammere was wel dat ze mijn Mégane RS R26 afsleepten op het beursterrein. :(

Verder was 2500km in 4 dagen tijd, cruisen in de nieuwe SL500 genieten in de Ardennen en Eiffel
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576857_344914545576656_991828773_n.jpg

en was het sowieso een jaar vol interessante autotechniek. Van winterbandentest in Zweden
http://i5.photobucket.com/albums/y184/adinsx/3094.jpg

tot het raggen op de Hungaroring met een XKR-S.
http://i263.photobucket.com/albums/ii158/adinsx2/Vredestein-event-maart12/2012-03-27100657.jpg

Nee, weinig te klagen hier. ;)
@adinsx: en niet even hoi zeggen? Tsk.
@CasperH: Hoi ;)

http://i263.photobucket.com/albums/ii158/adinsx2/Salon-Parijs-2012/20120927_084544.jpg

Ik begeef mij soepel en onopvallend tussen het collega journaille ;)
Eindelijk mijn rijbewijs gehaald. Verder bezoek aan de Lamborghini fabriek en Galleria Ferrari. En lekker driften in de sneeuw natuurlijk.
Lamborghini foto’s die ik verkocht heb aan een Zwitserse Uitgeverij t.b.v. Geneve Motorshow 2012.

Publicaties in AutoReview (November en December)
Hoogtepunt (of dieptepunt?): Dit jaar géén auto erbij gekocht. Zelfs één verkocht. Teller staat netjes onder de 10!
de komst van de nieuwe vw golf :P
Ritje in ferrari ff en mijn mondhoeken die recht evenredig met de eerste acceleratie in smile modus gingen!
Helaas echt een rampjaar geweest! Mn geliefde clio 1.2 totallos gereden.
Toen een heerlijke astra coupe 2.2 gekocht die ik na 2 weken om verzekerings redenen weg moest doen.
Toen een clio 1.6 gekocht die vervolgens binnen 3 weken bij de garage stond met 1300!!! Euro reparatie kosten..

Wat was 2012 toch een heerlijk jaar -.-
@lamdi: en dan hebben we het nog niet eens over mn snelheids boete van 480!!!! Euro -.-
@lamdi: Hoe laag vloog je om zulke boetes te rijden?
Eigenlijk alleen maar dieptepunten:
– januari 2012: pech met Passat, afgesleept naar Huis.
– januari 2012: kapotte koppeling met Passat in Luxemburg (naar huis met trein)
– februari 2012: auto total loss met Passat nabij Frankfurt (naar huis met trein)
– 14 juli 2012: kapotte wiellager met RR Sport nabij Lyon (naar huis met trein, samen met zoon, vrouw, hond en bagage)
– Abonnement op trajectcontrole A2

Enige hoogtepunt waren de zomerse ritten in de Mini Cabrio.
@alloallo:
Koopt 1 gebruikte Alfa, C6 of iets waarvan men zegt dat het gruwelijk slecht is.
U is namelijk net als ik allergisch voor de zgn ‘goede’ merken.
En u zult met bovenstaande ‘spijkerbakken’ probleemloos tonnen kilometers draaien.
Echt waar!
@desjonnies:

Totalloss was mijn eigen schuld.

ook betrof het allemaal bedrijfsauto’s!

Het enige hoogtepunt is dat ik nu een Alfa Guilletta 170pk JTD rij. 25% bijtelling maar wel veel lol. Reeds 55K zonder problemen.

De Alfa is lachen op de Autobahn. :-)
Mn rijbewijs gehaald, helaas bijna heel 2012 over gedaan. En de kilometers erna in een aygo en v50, die waren/zijn heel erg leuk!

Dieptepunt is dat mijn reacties niet geplaatst worden volgens mij.
Na 26 maanden de levering van de LF-A.
Mijn automotive hoogtepunt van 2012 is de sleutel13rally geweest, without a doubt.

Ruim 2000 kilometer van Cluj, Roemenië, naar Zwolle in 5 etappes in een oude Dacia 1310 station. Wat een avontuur!
Begonnen met de restauratie/ombouw van een bmw 1802 en er een m20 325i 6 cilinder inhangen.

En het dieptepunt is dat ze 3 weken geleden m’n Golf 5 gt-sport van onder tot boven opengekrast hebben met 5500 euro schade als gevolg.
2012: 2 maal van auto gewisseld, steeds met een nieuwe.

Stom voor mijn economie, maar carmageddon is alvast niet mijn schuld!

Volgend jaar wss weer een nieuwe ;)
Hoogtepunt is toch wel het halen van mijn rijbewijs. Of eigenlijk pas toen ik 18 werd, dan begint het (alleen) rijden natuurlijk pas echt. De eerste keer dat ik in mn eentje in de auto zat was ik minstens 2 keer zo blij dan toen ik mn rijbewijs haalde… :D
Persoonlijk: aanschaf van mijn huidige auto (W203) en aannemen van een baan bij een autofabrikant.
Mijn reis/roadtrip door de USA!
Hoogtepunt qua auto’s was mijn nieuwe BMW. Hij rijdt lekker al vind ik dat men het achterwielaandrijving beleving ontzettend overdrijft. Tenzij je als 1 of andere coureur door het leven gaat. Als simpele account manager maakt het amper wat uit :-)

in dalende volgorde
ritje aventador, gallardo, continental v8, flying spur speed, continental w12, ferrari 355

voor 2013 normaal gezien mulsanne, continental speed MY2013, en mg sv-r (te koop!), ik kijk alvast uit naar het komende jaar.
Les Vivant rally deelname. Alfa gekocht. Paar brute wagens gereden. En een beetje allround aankloten.
Mijn hoogte punt was het mee mogen rijden in een audi r8 4.2 fsi spider
meerijden met een mercedes sl500
Maar 1 bekeuring in heel 2012, hoogtepuntje..
@replicant: Daar doe ik ook aan mee! Heerlijk :-D
Mijn nieuwe auto in februari mogen begroeten en er nu al 10 maanden plezier van beleven :-) http://static.autojunk.nl/pictures/2012/0331/153805/image_01.jpg

En komend jaar gaan we gewoon weer lekker door!
@ErikkNL: Gaaf om te zien, schijnt ook een heerlijke bak te zijn om flink mee te hoeken. Veel rijplezier!
@RoT___: Klopt inderdaad. :-) Gaat heerlijk de hoek om en is in sommige gevallen nog best vinnig.
– geen schade gereden
– bmw 320d gereden
– eerste keer cabrio gereden , vw eos
Met een Gallardo Superleggera, Ferrari F430, Audi R8 V8 en een Porsche GT3 op Spa-Francorchamps mogen rijden! En mijn eerste eigen auto gekocht :) Audi A1 1.6 TDI 105pk met nette velgen. Hopelijk volgend jaar nog meer autoplezier!
Absoluut hoogtepunt was toch wel de rit naar Nice in een Jaguar XKR. Pracht van een wagen door een prachtig land. Helaas door een volle kofferbak het dak dicht gehouden, daarentegen wel het raam open gehad. Betonnen middengeleiders die het geluid dat uit de Milltech uitlaten kwam perfect weerkaatste, continu de verleiding om het grommen om te zetten in brullen, afgemaakt door een jankende compressor (good old 4.2). Had de sleutel graag wat langer in het bezit gehouden.

Tweede hoogtepunt was een heerlijk dagje rond rijden met in Golf GTI. Altijd me afgevraagd wat mensen nou zagen in dat ding, tot ik er mee reed. Positief verrast, toch leuk om mee te rijden.

Tot slot nog de auto die ik sinds september in mijn bezit heb. Het is slechts tijdelijk en hij staat niet op mijn naam, maar toch beschouw ik het als mijn auto. Peugeot 206 met een 70pk diesel. In schil contrast met de rest van mijn auto-cv, maar toch zal het straks pijn doen om de sleutels weer in te leveren. Na 15000km ga je zo’n ding waarderen.
@RoT___: tijd om eens mee te rijden met de benchmark der hothatches dan. -> Mégane RS
@adinsx: Bij de lokale Renault dealer al eens binnen gelopen en gevraagd naar de Megane RS, knalgele versie die ze destijds als demo inzetten zag er goed uit. Helaas waren ze niet te porren om de sleutels even af te staan. Staat dus nog altijd op de lijst.
@adinsx: Klopt het trouwens dat ik je Megane al wel eens voorbij het zien komen op het Flitsservice forum? Dan meen ik ook nog te herinneren dat je niet zo gek ver hier vandaan woont.
Ben dit jaar begonnen met autoblog en autojunk. Dat is toch wel het -automotieve-hoogtepunt denk ik
mijn hoogtepunt? eindelijk het roze kaart in ontvangst mogen nemen begin november. (in 1 keer hoor)
@CasperH: ik heb dit jaar ook een peugeot 206 GTI aangekocht. het is echt een zalige wagen, leuk als eerste wagen ook. dit was een van mijn automotive hoogtepunten, ook heb ik dit jaar mijn rijbewijs gehaald en een keertje naar de nurburgring geweest met de GTI, geweldige ervaring en zeker om vaker te doen. tot slot nog voor iedereen een gelukkig 2013
@ilovecars: en ook nog met een ferrari 360 mogen rijden voor een halfuurtje
CasperH hier alvast iets om voor te gaan sparen ;-)
http://carscoop.blogspot.com/2012/09/spy-shots-new-renault-clio-rs-mk4.html
Het in een keer halen van mijn rijbewijs en daardoor wekelijks kunnen rijden in een aantal lekkere bmw’s.
Het ritje in een Porsche 911 Turbo uit 1987. Blazen, fluiten, gierende banden, de verschrikkelijk verslavende kick in je rug tijdens maximaal accelereren. Dat was mijn moment van 2012 per auto.

http://www.daveolimpiautomobiles.com/sold/porsche/87Porsche911TurboBlack/full-size/87Porsche911TurboBlack_main.jpg
meerijden in een 3200gt en een 355 op assen, hoop in 2013 nog een keer met een f12berlinetta te mogen meerijden die ik via via ken.
Mijn hoogte punt is dat ik mijn foto van het GT86 introductie event overal tegen kom zelfs hier op autoblog. ik ben hier super trots op.

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/287730_416825221694432_1661023784_o.jpg

meer zien van het event facebook.com/esphotography2010

gr Ernst
Toppunt was het mede organiseren van een rally en vervolgens daaraan deelnemen. Zelf in een geleende Honda S2000 meegedaan en ik heb ook nog een rondje mogen rijden in een Elise, erg leuk!
Geweldig om te lezen dat mijn 206 nog steeds zo goed bevalt Casper! Ik had niet anders verwacht, want ik vond het altijd al een topauto, zeker icm de Sparco’s.

Mijn hoogtepunt was een paar weken voor de verkoop van de 206, nl. de aanschaf van een volledig M-uitgevoerde BMW 130i.
Het verlangen om achterwielaandrijving te hebben was erg groot en dat ik dat op deze manier voor elkaar heb gekregen is geweldig!

Verder voor autotests ook meerdere auto’s gereden met als hoogtepunt twee dagen in een smurfblauwe Jaguar XKR-S. Mooi, snel en een prachtig geluid, een enorm hoogtepunt in het afgelopen jaar!
mijn hoogtepunt… tja er zijn zoveel geweest…. teveel om op te noemen, maar denk 1 van de hoogste is toch nadat je bijna 4 maanden in nederland met al die saaie autos ben geweest om thuis te komen. plaats te nemen achter het stuur van de M3 en rustig motor warm rijden om daarna volop richting de horizon te knallen en wetende dat de politie je toch niks kan maken toch wel het hoogte punt was
@spykerboy: Juinen telt niet mee he :-)
@E34M5Touring: juinen betekend?

@dennisr: als je nix nuttigs heb reageer dan niet, of wil je nummer 1 poster worden van 2013 en ben je alvast aan het oefenen?
@spykerboy: oefenen? dit is al serieus werk..

En elkaar iets verwijten over de nuttigheid doen we niet he.. niemand heeft baat bij jouw stoere slaapverhaaltjes..
@spykerboy: en Juinen is overigens een dorp, derde zandpad linksaf, over de duinen en dan weer links.. Juinen..
@spykerboy: Juinen => zelfbevrediging
Het ritje in de Impreza GT Turbo van een vriend van mij. Prachtig exemplaar en hij weet wat hij ermee moet doen. Opnieuw, na 1,5 jaar niet meer in een GT Turbo te hebben gezeten, de bevestiging dat en waarom ik een Subaru wil. Geen auto die mij zulk kippenvel bezorgd!
Het hoogtepunt van 2012 is ook voor mij halen van mijn rijbewijs, inmiddels 2 maanden geleden. Toch heb ik meer zin in 2013, de dag dat ik 18 wordt eindelijk alleen te mogen rijden en een eerste auto kopen :D
Mijn hoogtepunt was het rijden in een Ferrari 360 Modena :)
toppunt, het ophalen van de eerste Aventador op NL kenteken !
mijn hoogtepunt(en) waren dagje driften in een dikke E30 325i, mijn vader overtuigen de nieuwe jaguar XJ te kopen en 220 te rijden in een Maserati GranSport (helaas meegemaakt van de passagiersstoel). Hét momentje qua rijbeleving heb ik zo’n halfuurtje geleden gehad, toen ik met mijn Honda CBR 600 rr 250 klokte op een stukje vrije snelweg
Ritje gemaakt in een Corvette C6, echt ongelofelijk vet, en de opgeknapte Golf VR6 verkocht met 500,- winst!
Persoonlijk hoogtepunt was mijn allereerste circuitervaring: met mijn MX-5 over de Nürburgring :) Sowieso dat hele weekend was top, lekker met een paar vrienden en een tweede MX-5 door de Duitse bergen scheuren, en dan ook nog het circuit erbij, maakte het helemaal af. Helaas verder niet zo veel kunnen rijden wegens werkloosheid, dus had genoeg moeite de auto überhaupt niet weg te hoeven doen. 2013 gaan we een mooier jaar maken op automotive gebied :)
Vol hoogtepunten. Zo heb ik ook lang gezocht naar een puntgave 206 gti, en gevonden. Helaas alweer te koop ivm bedrijfswagen. Mocht iemand interesse hebben ik probeer er wel even een plaatje bij te doen.
Mijn hoogtepunt(en) zijn al die keren dat ik 240kmu heb kunnen rijden in mijn E36 328i!!!
Aankoop van een Hyundai Coupe 2.7 V6 uit 2006. Mooi hoogtepunt voor mij dit jaar.
@slome51: Je naam past bij de wagen ;)
Damn de 2.7 V6 specs vallen heel erg tegen.
@bofkont: Especially if you enjoy strong performance. The 2.7-litre V6 engine is a gem. The secret is the torque from the V6 engine – 165bhp may not sound that much, but the Coupe pulls like a train in the gears unlike any Celica, accompanied by a delicious subdued howl from under the bonnet. The steering is beautifully fluid, with the smallest turn of the wheel affecting the direction. Coupled to a chassis which seems to have endless grip and little roll, this is an impressively good-time machine. On the ride front, the suspension always seems to deal with surfaces in a way which belies the sporting nature of the car, and the Coupe cruises nicely with low noise levels at high speed.
@norge: Rijden is weten Norge ;)
Voor een 2.7 V6 komt hij gewoon tekort kwa prestaties.
Heb in het verleden uitgebreid proefgereden omdat ik het toch wel een mooie wagen vond. Zelfs mijn 2.0 twinspark 156 die ik heb gehad was sneller.
Toen toch maar weer een Bmw gekocht,E46 328ci, deze zes in is echt beter kwa specs/souplesse.
@bofkont: zes in lijn
@slome51: Maar om te zien een leuke wagen :)
@bofkont: ja zeker, heb hem in het rood. Het rijd lekker en is indd niet snel. Jammer dat het zo duur is om een atmosferische motor 20pk meer te geven. Maar verder dik tevreden met de auto.
Mijn hoogtepunt van dit jaar, mijn eerste cabrio/roadster.
Heerlijk wagentje.
Waarschijnlijk is mijn hoogtepunt mijn trip naar Monaco. Wat een prachtige auto’s rijden daar zeg!
Ik heb een polotje uit 1993 en daar van heb ik dit jaar zelf een andere nokkenas en uitlaat onder gezet (half jaar terug kon ik nog geen dynamo vervangen)
Het ding hoort standaard een top snelheid van 154 km/h te hebben, maar op de gps heb ik hem nu al op de 169 gehad.
Stelt geen drol voor allemaal, weet ik wel, maar de lol die je hebt als je auto in eens bv bijna 4 sec sneller naar de honderd gaat, of makkelijk de 160 op de teller aantikt, terwijl je eerst moest stampen om uit eindelijk de 130 aan te tikken, blijft leuk.
Volgend jaar hopelijk van een 1.3 tje naar een 1.6 met bewerkte cilinderkop, 264 graden newman nokkenas, spaghetti spruitstuk en home made uitlaatje.
De bedoeling is rond de 100 pk uit te gaan komen.
Op een autotje van nog geen 800 kilo, gaat dat zeer behoorljk vooruit komen.
Alvast allemaal beste wensen
@g40freak: Leuk man :)
Maar je kan ook je naam eer aan doen en een G40 kopen in DLD.
Een glader revisie stelt niet veel voor.
@bofkont:

Helemaal waar, maar de extra kosten die een g40 met zich mee brengt heb ik er niet voor over.
G-laders zijn en blijven vrij breekbare dingen.
En vind ze maar eens, zonder afgeragd te zijn.
@g40freak: wat ik al eerder aangaf een revisie van een glader is vrij simpel en kost je de kop niet.
En als je er normaal mee omgaat zijn ze vrij betrouwbaar.
Eerst maar het hoogtepunt van 2011, een garagerekening van € 2361,87 voor reparatie van mijn Alfa 147. Om er begin dit jaar alweer mee te stranden. De Alfa was slechts zeven jaar en met maar 160.000 km op de teller, maar het was niet meer lonend om die te laten repareren. Per toeval bij een Saab 900 uit ’97 gekomen. Maar het hoogtepunt is de Saab 9-5 Aero die ik nu sinds een maand heb. Met voorsprong de fijnste auto die ik tot nu gehad heb.
Eerste hoogte punt: Een reactie plaatsen op AB! Daarnaast weer een zorgeloos jaar met mijn Ford Escort(’82), propedeuse gehaald voor mij opleiding (HTS Autotechniek AM) en aangenomen op mijn stage:).
gewoon 457315 met mijn 850
Motorrijbewijs + eigen motor in twee maanden. Mag dat ook of moet het persé auto-gerelateerd zijn?
Eerste rondje Nürburgring… Dat er nog vele mogen volgen.
Dat ik heel 2012 geen andere auto heb gekocht en nog steeds blij ben met mn Cinquecento Sporting. En natuurlijk mijn eerste rit in een Ferrari heb gemaakt. It was a very good year :)
@Forza: en mn eerste keer Circuit zandvoort!
@caperH: Tip voor een setje velgen: OZ Ultralegera
Testritje in een sls roadster !
De S2000 die sinds deze zomer bij ons op de oprit staat:D en natuurlijk m’n eigen GTV die heerlijk rijdt.
@woot: Oei wat een heerlijke wagens hebben jullie dan!!
Wat voor GTV heb je? motor?
Zelf zou ik nog wel eens een phase 2 3.0 V6 willen.
Dat zou dan alfa nr 7 worden.
@bofkont: heb de 2.0 ts uit 2000. Wil de v6 ook nog een keer, maar als je er elke dag mee naar school moet is dat te prijzig helaas. Maar ga niet klagen over de 2.0 ts want dat is ook een hele fijne motor!
@woot: Idd de 2.0 twinspark is al een juweel van een motor!
Ik heb hem gehad in een 156, echt een heerlijk snel blok.
Mijn beste kameraad heeft een 156 GTA waar ik ook nog wel eens in rij, die 3.2 v6 is helemaal hemels.
In de phase 3 gtv zit deze motor ook wel, maar ik vind de neus van stukken minder van het phase 3 model.
@bofkont: zou ik ook nog wel eens in willen rijden! Maar phase 3 vind ik ook minder mooi, phase 2 vind ik de mooiste want je hebt oude neus en het nieuwe interieur. En die 3 liters klinken ook zo mooi, zeker met een novitec of ragazzon pijp eronder :D
Mijn automotive hoogtepunten? Meerijden in een Maserati Quattroporte, bezoekje aan Louwman in Utrecht en sinds oktober mijn eigen Italiaanse bolide: Fiat Stilo!!
Ook leuk trouwens is het vake rijden in een 2012 Mégane RS Trophy, van m’n schoonvader. Dezelfde rs als die in het autoweek vergelijkingsfilmpje met een 135M (?) Rijdt super!
Het moment dat Toyota de leiding, tijdens de openings uren van de 24 uren van Le Mans, van Audi overnam. Puur op snelheid. TE gaaf was dat.
Ik wed dat ze dit jaar Le Mans winnen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).