Wat zou BMW vinden van de Landwind X5?

Auteur: , 78 Reacties

Landwind gaat de naam X5 gebruiken voor hun nieuwe SUV. Iets doet mij vermoeden dat de Duitsers niet graag geassocieerd willen worden met deze Chinese auto. Of wel?

Laat in Nederland de naam Landwind vallen en iedereen begint spontaan grappen te maken over gekloonde SUV’s die gemaakt zijn van pisbakkenstaal. Auto’s die nog onveiliger zijn dan Lada’s van 20 jaar geleden. Toch heeft de nederlaag die Landwind in Europa heeft geleden er niet voor gezorgd dat ze bij de pakken neer zijn gaan zitten. De afgelopen jaren hebben ze hard gewerkt aan nieuwe modellen en zijn Chinese toeleveranciers ingeruild voor Europese bedrijven zoals Bosch en Valeo.

Onder de motorkap vinden we een 2.0 Turbo met 190 pk die gekoppeld is aan een handgeschakelde 6-bak en die de voorwielen aandrijft. Later schijnen er ook nog een 140 pk diesel en 8-trapsautomaat te komen. Gaan we deze auto binnenkort in Nederland zien? Voorlopig zijn er alleen plannen voor China, Rusland, Oekraïne en andere landen in die regio.

Qua styling ziet het er in elk geval niet verkeerd uit. Moeten we Landwind wellicht maar een 2e (of 3e?) kans geven in Nederland?78 reacties

Lelukkk
Die is nog lelijker dan de X5!
@kapiteinaudi: Die is juist nog mooier dan de X5…
Of alleszins mooier dan de X1, X3 en X6, dat is zeker.
@fkbmw: Is idd eigenlijk wel zo. Voor een Chinese creatie ziet dit er eigenlijk echt goed uit. De X1, X3, X5 en X6 zijn idd echt gewoon een fail van BMW. En dan vooral de X1 en X6.
@kapiteinaudi: Aangezien de Audi en de BMW man nu zich hier mengen doet de Mercedes man dat ook maar: ook al heb ik een schijthekel aan BMW’s moet ik zeggen dat het topmodel X1 niet eens zo gek is hoor… ik vind hem zelfs wel opvallend… Maar de X6 (vooral met M-sportpakket) is inderdaad gewoon een van de slechste dingen wat je kunt verzinnen als ”goed” Duits automerk…
@mercedesclk350: Ik ben helemaal geen BMW man hoor. Met “fkbmw” bedoel ik: “f*ck BMW”. Ik heb een hekel eraan, maar eigenlijk enkel de SUV’s en de 5GT. De rest is nog wel OK, maar ik zou er geen kopen. Ben meer een Mercedes of Audi man.
@mercedesclk350: Ik heb ook een schijthekel aan BMW. Ik vind denk ik de X1 nog de lelijkste van de bende. Gewoon verschikkelijk en de X6 ook natuurlijk. Het is net alsof die ontworpen zijn door een 3-jarige kleuter. In vergelijking met de GLK en de Q3, die ik beide mooie auto’s vind, is het gewoon echt een schande.
@kapiteinaudi: hoe kan je een merk nu “haten”? Ik vind de GLK daarentegen volledig uit proportie. Daarom ga ik Mercedes niet “haten”. Ik verkies BMW voor de rijervaring, maar zou evengoed een C klasse of A5 ook wel zien zitten.

Zelfs de nieuwe Volvo S60 is knap.

Ik ben een liefhebber van mooi vormgegeven auto’s. Geen hater.
@hollow: Ik vind de meeste BMW’s gewoon lelijk maar dat wilt niet zeggen dat het slechte auto’s zijn wat dat is niet zo. BMW’s zijn waarschijnlijk één van de beste auto’s die er zijn. Ik vind de 3,5,6 en 7 serie mooi maar ik zou ze nooit verkiezen boven een Audi of Mercedes.
Ik vind het eerder een forester met een cx5 achterkant!
@atimos: oke, dus jij vindt dit:
http://www.autoblog.nl/gallery/Jiangling/Landwind_X5_2012/Landwind-X5-oranje-04.jpg

Lijken op dit:

http://www.automozio.com/wp-content/uploads/2011/02/2011-Mazda-MX-5-Miata-Special-Edition-Rear-View.jpg
?

Ik nou echt totaal niet…
@mercedesclk350: CX5 is iets anders dan MX5 hoor….
@kapiteinaudi: Oh, pardon, leesfoutje… Maar dan nog…

http://0.tqn.com/d/suvs/1/0/n/J/0/-/Rear.jpg

Vind ik ook nog niet zo hoor…
@mercedesclk350: Eigenlijk ziet die Chinees er zelfs beter uit dan die Mazda.
@mercedesclk350: Kap eens met die idioot grote plaatjes man. Ik scroll me de tering hierdoor. Je hoeft niet met een plaatje aan te geven wat een MX5 of CX5 is. Je zit op een site vol autogekken.
@camber24: Ten eerste: ik wil zelf ook wel eens een vergelijking zien van wat ik zeg, ten tweede: druk op je scroller, zet de muis onderaan je scherm en je bent onderaan de pagina in een handomdraai…
@mercedesclk350: ik heb geen muis op mijn tablet. Wel grote plaatjes :-(
@ropbp: maar je hebt toch niet je computer weggegooid voor een tablet? Heb ik ook niet…
Ziet er idd niet verkeerd uit.
Waar zou die mee gaan concurren als hij komt? De outlander?
@jens28: DE Shuanghuan CEO, die andere X5 kloon…
Ziet er voor een chinees helemaal niet verkeert uit, wat dat betreft leren ze snel.
Hoe het structureel in elkaar zit is natuurlijk de vraag maar dat mogen ze voorlopig fijn in het oosten ondervinden.
Wat de benaming betreft, ik vrees dat BMW zo hoog kan springen als ze willen, daar trekt die chinees zich toch niks van aan.
Als ik zie waar ze nu staan kunnen heel wat merken binnen nu en een jaar of 10 hun borst nat maken. Of je dit een leuke ontwikkeling vindt of niet….
@jrk68: weetje wat wel verkeert is? Jouw spelling van verkeerd…
@mercedesclk350:
Om maar een citaat van onze wijze huisfilosoof te gebruiken….
ik wens de taal-nazi,s eeuwige armoede ..
@jrk68: Zoals ik net zelf heb bedacht…

Ik wens jou toe om beter op te letten op school…
@mercedesclk350:
Dat zal niet meevallen voor iemand die daar al 25 jaar vanaf is.
Maar goed zielige sneue betwetertjes zullen we hier altijd wel houden.
Het zou fijn zijn als je wat meer ontopic zou reageren.
Voor iemand die het verschil tussen MX5 en CX5 niet kan lezen heb je best een grote bek, zal wel de leeftijd zijn….
@jrk68: Hé pas op! Ik weet niet hoe oud jij bent maar ik ben nog maar 30 hoor…
-edit: oke, jullie winnen-
@jrk68: ”het zou fijn zijn als je even on-topic gaat reageren”

Het zou fijn zijn als je eventjes verder leest, of even Ctrl+F en dan intypt ”mercedesclk350”. Kijk hoeveel resultaten, en lees even door wat er in staat. Bovendien was dat foutje van jou eventjes om van de andere taalnazi’s af te zijn voor de volgende keer…
@jrk68: als er gewoon correct geschreven wordt zijn er ook geen taalnazi’s…
@Pordon:
Taalnazi’s hou je toch, die hebben bij gebrek aan inspiratie niks beter te doen dan speuren naar die ene typefout. Gewoon sneu volk dus….
@jrk68: je hebt er tegenwoordig speciale forums voor. Kan er niet in elk topic een link naar dat forum, zijn we er hier iig van verlost. Geloof dat t taalnaziforum.nl heet. Weet t niet zeker.
@jrk68: Ik zal niet moeilijk doen over een hoofdletter vergeten of komma of een duidelijke typefout maar ik erger me kapot aan fouten zoals in bijvoorbeeld deze zin; ‘ik wordt door me vader opgehaalt’.
@jrk68: +1!
@jrk68: Zucht…. ben ik met je eens…
Taal/spel fouten… ach, ze hebben ook nog nooit van doodsimpele tiepfouten gehoord.
Het valt mij wel op dat men meestal pas met spellingfouten ‘op de proppen’ komt als men de ON-topic discussie niet positief voor zich zelf kan wenden.
Dus er is een Chinese constructeur die zowat een X5 replica bouwt en eentje die de naam gebruikt. Goed bezig daar :)
@osmo: je zou bijna hopen dat ze eens samen zouden gaan werken. Beijing Maatschappij Wagens lijkt mij wel een mooie naam. En dan een blauw-witte finishvlag als logo? Of zou dat te veel lijken op,… Neh,..
Vind het nog best wel meevallen. Ziet er niet verkeerd uit hoor.
de badge was het enige unieke aan de BMW X5 ..
voor de rest was/is het een LL discovery / Ford Explorer / Grand Cherokee cloon ..

het enigste patentje dat ze op dat ding hadden ..
@lincoln:
je zwetst, x5 is geen offroad auto, hij heeft een zelfdragend chassis, die andere bakken die je noemt hebben ladderframes of halve ladderframes.
Bosch remmen en ruitenwissers maken van een Chinees nog geen goede auto.
@W115: nee, maar de Chinese merken gebruiken steeds meer Europese toeleveranciers en de Europese merken steeds meer Chinese… Ergens zit dus een omslagpunt dat de Chinese merken ‘meer Europees’ zijn dan de Europese! Kijk naar Kia: ontworpen door een Duitser, geproduceerd in Tsjechië. Dat is Europeser dan de Golf uit India hoor!
Lijkt wel een Santa Fee… Denk dat dut soort merken niet overleven in europa.
Ligt het aan mij of doen de achterlichten veel denken aan een Renault Koleos?
Vind het zeker geen lelijke. Beter dan de ssang yong die zehier verkopen :/
De neus van een Sorento, de taillelijn van een Sportage, de kont van een CX-5, het interieur van een Rav4 en de naam van een BMW. Hebben ze nou nog niks geleerd daar?
@bordeaux: Nou toch redelijk wat van andere automerken…je kunt niet zeggen dat ze niet leren (kopiëren)!
Doe mij dan toch maar de Shuanghuang S-CEO.
@fkbmw: Nee want die is beter…
@mercedesclk350: Ze zijn allebei nog geen berg stront waard.
@fkbmw: Je hebt met de jaarwisseling afscheid genomen van de euro ( en daarmee eurocrisis) en betaald alles in bergen stront? ;)
@mashell: na 11 jaar wordt de euro wel een beetje oud ja…

Ik ben niet zo voor stront, als je je geld verliest (vooral in een winkel) heeft de winkelier er last van en in de situatie ”ik heb geen contant” wordt het nu ”waar is de wc”…
@mashell: Hahaha!! +1
Lijkt op bastaardzoon van een Outlander en een Hyundai Santa Fe.
Ben eigenlijk benieuwd naar de prijs.
Mooi ding man, zet maar voor de deur hiero.
imitatie is het beste bewijs van succes.
@desjonnies: vertel…?
Nee, dit is niet slecht. Maar aan de andere kant… Bij Top Gear bewezen ze het, de auto van Jeremy zag er goed uit maar had een slechte versnellingsbak. Dus ze beloven hiermee redelijk veel, maar ik wil eerst een zien/horen/voelen hoe dit rijdt…
Outlander/Santa Fe combinatie met wel erg bekende achterlichten, het blijven natuurlijk Chinezen.
BMW moet niet janken om het gebruik van de naam X5, aangezien Landwind sinds 2005 een model heeft dat X6 heet.
Eventuele aanklacht krijgen ze keihard terug in hun gezicht…
@awesome:
Yep, en dan kan Renault ze wel aanklagen voor het vekwanselen van de naam 5GT. Die trouwens veel vermakelijker was dan de gelijknamige BMW.
@jrk68: Helemaal mee eens.
Ook wel makkelijk dat er 3 kleuren koffers in kunnen en zelfs wanneer een vrouw de koffers heeft ingepakt zoals op de foto…mooi voor het oog maar totaal niet praktisch…

Het logo lijkt overigens wel errrug veel op het Lexus logo.
Ziet er niet verkeerd uit, maar heb er geen vertrouwen in.
Doet me denken aan de renault koleos ofzo
@biggie: Die was echt zoveel lelijker… Kreeg altijd kotsneigingen als ik dat ding zag.
Neusje aka toyota rav4 en achterlichten aka renault megane…
Slimme zet. Nu schrijft ieder autoblog over het feit dat BMW kwaad gaat zijn dat ze de naam X5 hebben gekozen. BMW dreigt met een procesje, ze veranderen de naam en ondertussen heeft iedereen hun nieuwe budget suv gezien :-)
Lijkt eerder op de X3
Een mix van de kia sorento, sportage, toyota rav4,…. lijkt mij.
Zag laatst een ongeluk gebeuren: man van veertig in z’n landwind reed een fietser van een jaar of tachtig aan. Ben er meteen naartoe gerend terwijl een vrouw die haar hond aan t uitlaten was een ambulance belde. ‘T was echt zo’n typisch ongelukje: man met de Landwind wilde afslaan en zag daarbij de fietser over t hoofd. Het gearriveerde ambulancepersoneel nam de zorg over t slachtoffer van me over, was er best slecht aan toe. Hebben hem helemaal moeten stabiliseren en er was zelfs nog een traumahelikopter opgeroepen. Ze zijn uiteindelijk anderhalf uur bezig geweest de beste man gestabiliseerd en wel mee te krijgen in de ambulance, tegen die tijd zat de fietser allang weer thuis.
De beste Landwindbestuurder heeft drie weken in t ziekenhuis gelegen.
@bazzelijn: Tjonge wat een geweldige grap…… Toch niet zelf verzonnen?
Als ik deze auto zo bekijk leren de Chinezen snel. Het zal vast geen tien jaar meer duren voordat ze een vaste plek op de Europese markt verworven hebben.
Zit er, an zich goed, uit deze Landwind. Ze zijn echt niet meer te stoppen en wij kunnen ze hier in Europa echt gaan verwachten tussen nu en ca. 2-3 jaar. De aanvragen stapelen zich op voor de type goedkeuringen.
Chinese auto komt hier niet binnen!
Veel te onbetrouwbaar! Geef mij maar een duitse, franse of
italiaanse etc…

Europeaans dus!
Maar geen chinese!
@mister:

“ggef mij maar” volk zijn de #1 Chinese meuk consumenten ..

ja .. jij dus ..
Eindelijk een redelijk knappe Chinees!
Lijkt me sterk. BMW heeft alle namen voor de huidige en toekomstige modellen vast laten leggen. Zie dit meer als het type modelnummer ipv naam van model. Maar goed als die chinezen graag per model willen betalen voor de naam, die van de band afrolt waarom dan niet. BMW heeft dan een extra zakcentje :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).