We kunnen nog steeds ongestraft hard rijden in België!

Auteur: , 87 Reacties

Zo hé, wat een enorme "primeur" had het AD vandaag te pakken zeg! Ze pakken groot uit met een verhaal dat Nederlanders ongestraft te hard kunnen rijden in Belgie, want boetes kunnen namelijk niet opgestuurd worden. Blijkbaar lezen ze bij het AD geen Autoblog, want wij konden dit in april al melden.

Wat is het probleem eigenlijk? Sinds eind vorig jaar heeft de Nederlandse RDW haar systeem aangepast waardoor Belgische agenten niet meer op hun oude vertrouwde manier adressen/gegevens van Nederlandse automobilisten konden opvragen.

Voorheen was de RDW namelijk heel soepel en hoefden Belgische agenten alleen maar een visitekaartje, fax of e-mail te sturen naar Veendam om de benodigde informatie te krijgen. Dit was echter redelijk arbeidsintensief voor de RDW.

Daarom heeft de RDW tegen de Belgen (en andere landen) gezegd: Fuck it, vanaf nu kan je alleen nog maar gebruik maken van het gangbare Europese systeem. Zorgen jullie er maar voor dat jullie netjes volgens de bestaande systemen werken. Wij hebben geen zin meer om allemaal uitzonderingen te maken omdat jullie te lui/dom/achterlijk* zijn om het reguliere systeem te gebruiken.

Voorlopig kunnen we dus nog gewoon ongestraft de verkeersregels overtreden in België. Let wel op dat je niet wordt aangehouden, want dan ben je natuurlijk wel gewoon de Sjaak. (via: ad.nl)

* = Doorhalen wat niet van toepassing is

Met dan aan iedereen voor de tip!87 reacties

ZEKER DOEN ! Kom je nog wat sympathieker over bij je zuiderburen LOL
@fep739: Inderdaad, rij alsjeblieft eens door. Heel sneu dat jullie enkel nog een Picanto kunnen betalen maar hou toch eens op met dat geslof op het linkervak.
Vorig jaar 2 boetes ontvangen vanuit Wallonië, adresgegevens zouden dan toch nog bekend moeten zijn op dit kenteken?
@alcantara: Ze kenden je nog van het jaar ervoor :-)
@baasbas: In 2010 idd ook beboet, echter heb ik geen van de boetes ooit betaald. Kon ook niet, want zat stond geen bedrag bij vermeld, alleen de hoogte van de snelheidsovertreding werd aangegeven in de brieven en heb daarna nooit meer een acceptgiro oid ontvangen.
@alcantara:
op de 1e brief staat geen bedrag. Je krijgt normaal een 2e brief met een betaalstrook erbij.
OF je moet zo hard gereden hebben, dan krijg je die 2e brief niet, krijg je (als belg) een paar maand er na de politie aan je deur die je komt meedelen dat je naar de rechtbank mag en bye bye rijbewijs voor een paar dagen!!
@RazorHead: Ik verwachtte ook nog brieven met het boetebedrag maar die zijn gelukkig uitgebleven (al bijna een jaar geleden nu).
@alcantara: waarom rijd je ook in godsnaam door dat shithole?
@loloo: omdat je in de Ardennen (en Luxemburg) prima de coureur kunt uithangen op rustige wegen.
@loloo: Uitstekende vraag. Blijven jullie maar gezellig in Olland. Via Duitsland geraak je met de sleurhut ook wel in Frankrijk.
@heidekonijn: ik ben een Vlaming gij imbeciel
@alcantara: dan heb je wel veel pech: in heel Wallonie wordt er evenveel geflitst als in mijn lokale straat! De flikken daar hebben, euh, betere dingen te doen :P!

Ik meen me te herinneren dat slechts 15% van de Belgische flitspalen in Wallonië staan! De rest heeft Hildeke Flits (Vlaamse minister van verkeer is Hilde Crevits ) naar onze Vlaamse wegen gehaald!
@technopatat: Allen boetes op de snelwegen rondom Luik. Daar wordt dus wel degelijk geflitst!
@technopatat: Laat ik nou net binnenkort voor een half jaar naar Wallonië verhuizen, wordt lekker doorgassen!
Trouwens, iemand enig idee hoe het zit met een Franse auto in België, komen die bonnen wel aan?
@RoT___: normaal gezien binnenkort wel! Want er was sprake van om nog voor de zomer een overeenkomst te maken met frankrijk! Want de Fransen willen de snelle Belgen een halt toe roepen!En aangezien we nu al volop zomer zijn zou het toch al rond moeten zijn?
Blijkbaar lezen zee bij autoblog geen autoblog want daar brachten ze dit al in april…

“lui/dom/achterlijk” een quasi perfecte omschrijving van de belgische politiediensten.
@Hupke:
Je vergeet corupulent en traag!
@StijnB:
corpulent ofc
@StijnB: corruptulent? :-)
@baasbas:
hehe, even beter! :)
@Hupke: Maar ondertussen cruisen ze wel in een dikke E70 rond terwijl de gemiddelde KLPD’er het met een Golf moet doen.
@Hupke: hoe oud ben jij, 2 jaar?
@loloo: I’m afraid so.
@loloo:

Oud genoeg om niet onder de indruk te zijn van een uniform met wat koperen knopen erop.
“Wij hebben geen zin meer om allemaal uitzonderingen te maken omdat jullie te lui/dom/achterlijk* zijn om het reguliere systeem te gebruiken.”

Grappig om de belgische politie voor lui uit te maken, terwijl de reden dat het niet meer gaat is omdat ze op de rdw zelf te lui zijn…

Maar ach, zolang jullie maar “die domme belgen” kunnen uitlachen hé.
Waar kan ik een Nederlandse nummerplaat bekomen? :)
@StijnB: tik even 52% van je inkomen af en trouw een lelijk NL mokkel, en betaal >100 belasting op leuke auto’s. Krijg je ook zo een NL nummerplaat.
@StijnB: 5x falen op je rijexamen
-edit: nutteloze bijdrage-
@eklasse: Dat was hard rijden door België tot de max op Spa-Francochamps (niks nutteloos aan. Het goede doel zong er al over: “België”. Kortom als dit nutteloos was dan is dit topic dat al helemaal.
@eklasse: Je filmpje zal niet zozeer weggehaald zijn om hard rijden maar eerder om het feit dat het hier een 190E betrof. Ook al waren dat destijds goede wagens, anno 2012 kun je daar echt niet meer mee aan komen zetten. Antieke kampwagens.
@eklasse: een circuitfilmpje heeft weinig te maken met de situatie op de openbare weg. Had weinig tot geen raakvlakken met het onderwerp waar het hier over gaat.
@robbie:
Maar België is zo klein en Spa zo groot dat het haast synoniemen zijn :p
@StijnB: juist!
en dan krijg je van die idioten die denken dat de belgische wegen racebanen zijn.. buiten het feit dat het geen goed idee is gezien de staat van de zeg geven ze vooral de gemiddelde nederlander een slecht imago… gisteren nog 3 petjes “net echt men focus RS” jongens die maar wat graag wouden racen….
Vriendelijker intelligenter en consequenter dan de gemiddelde nederlandse flik. En, als je je als nederlander vriendelijk opstelt LUISTEREN ze ook nog eens.

Zelfs of juist als mondige groot smoelige ‘Ollander ben ik er tig keer met een waarschuwing vanaf gekomen

De laatste keer voor de Waasland tunnel in Antwerpen.
Verboden voor bedrijfswagens van boven de 1300 kilo

De motoragent vertelde me dat hij vaak op eenzelfde merk en type reed dus ‘vluchten konniet meer’
Wat gan we doen vroeg hij
Omrijden ? suggereerde ik, hij lachte en vond het een wijze beslissing.
@desjonnies: Boven de 1300kilo? Daar zit een beetje personenauto al aan tegenwoordig.
@RoT___: Ik denk ’n typfout, ’n Golf is al 1300+.
@RoT___:
Yep, ’t is 1500 kilo.
Ook al niet teveel maar wel waar, kijk maar hier :

http://www.gva.be/antwerpen/politie-beboet-bedrijfswagens-die-door-waaslandtunnel-rijden.aspx
@desjonnies: Ik kan vanuit de app de link niet aanklikken (tip @autoblogger). Het lijkt me dan dat het om bedrijfswagens in het algemeen gaat?
Ik denk dat ik eens een klacht ga indienen bij Europa. Er word namelijk discriminerend omgegaan met boetes!
Ik als belg word beboet en jullie Nederlanders niet!
Daar gaan ze in Brussel niet mee kunnen lachen hoor. Jullie geen boetes betalen, ik ook niet, nah!

Effe serieus: is er geen enkele deftige ICT’er die zich geroepen voelt om bij de Belgische overheid te gaan werken?
Al hun databases zijn met een gewone internetverbiding te kraken (lees: elke basic hacker), inclusief die van defensie en justitie.
Ze lopen dus lichtjaren achter met hun informatica!
Dan is dit een van de gevolgen, hadden ze beter mee geweest met hun tijd, dan was het systeem/programma al lang terugbetaald door de Nederlandse boetes die ze nu mislopen.

Ochja… efficiëntie kennen ze niet daar in Brussel, als er maar veel mensen (nutteloos)werken, zodat de werkloosheid een beetje daalt en ze op de kap van elke nuttig werkende mens leven.
@vale46: Wat een zever man. Hun databases zijn niet verbonden met het internet. Praat niet zo uit je nek aub
@t00n: aflevering van Koppen niet gezien?
Ik lul niet, het zijn feiten.
@vale46: Heb ze idd gezien en je feiten zijn dus duidelijk verkeerd. Volgende keer beetje beter kijken?
@t00n: Dia gast was toch in staat om in te breken bij de militaire gegevens? Hij heeft het niet gedaan, maar hij zij dat het niet moeilijk was.
& die ene meneer van defensie(?) die ze aan het woord lieten stond met zijn mond vol grote tanden omdat hij wist dat er beveiligingsproblemen waren.
@vale46:

Waarom zou je voor de staat gaan werken als je iets kan? Je kan dan immers zoveel meer bereiken in het bedrijfsleven.
Er is gewoon geen incentive voor talent om voor de staat te gaan werken. (en dat is alleen maar slecht als we de staat alles laten regelen)
@Hupke: Nog zo iemand? Wat denk je van pensioen voor een statutaire ambtenaar? Wist je dat elke ambtenaar in hoge rang een vergelijkend examen moet ondergaan? Tweetaligheid moet bewijzen?

#iksnapernietsvanmaargeeftochmijnmeestoninteressanteallerminstonderbouwdemeningdiemijenkelalseenidiootdoetoverkomen
@t00n:


Waauw tweetaligheid, hoe moeilijk is dat? En die ingangsexamens zijn ook papmakelijk als je iets of wat bekwaam bent.
Ja ik ben op de hoogte van wat een ambtenaar moet kunnen.
Ik weet ook dat van pa’s studiegenoten (ingenieurs) enkel de meest luie en domme voor de staat zijn gaan werken.
Een 9 to 5, een loon dat hoger is dan ZIJ in de privé zouden krijgen en 10000voordelen waar je niets aan hebt als je niet lui bent.
@Hupke: Jij bent echt een knul. Volgens mij weet je duidelijk niet wat een ‘vergelijkend’ examen is? Je hoeft niet zomaar 50% te hebben.

Voor de duidelijkheid er zijn ambtenaren in verschillende niveaus: A,B,C,D met daarbinnen verschillende graden. Ambtenaren van niveau A in een hoge graad hebben jobs met grote verantwoordelijkheden met vaak administraties te runnen van honderden mensen. Klinkt niet als een 9-5 toch?

Dus als u papaatje zegt dat enkel de domme en luie mensen voor de overheid gaan werken dan is hij dik verkeerd en even onwetend als jijzelf, maar hé zo vader zo zoon.

Jij denkt in clichés. Denk je nou echt dat er geen mensen zijn met een 9-5 in de privé? Zij zullen vaak minder hard werken dan de meeste ambtenaren van niveau B,C aangezien zij onder controle staan en quota’s moeten halen.

Ik ga hier niet meer op antwoorden, is mijn energie niet waard.
@vale46: En over de efficiëntie in brussel, er zijn politiekrachten te weinig, dus praat niet zo over dat ze daar niet werken. En al zeker niet in Brussel.

Irritant van die mensen zoals jij. Overal op afgeven, maar er eigenlijk helemaal niets van snappen.
@t00n: heb je mij iets horen zeggen over de politie op straat? Ik heb het over hun administratie!
& die van de overheid.
Het tekort is er grotendeels omdat een agent bijna 50% van zijn tijd besteed aan papierwerk. Kan efficienter, niet?
Btw: respect voor de mensen die in brussel als politie op straat lopen!
@t00n:

Wel altijd leuk als er zo iemand is die domme mensen zoals @vale46 en mezelf het wil verduidelijken ipv zelf gewoon wat te staan roepen en tieren dat we ongelijk hebben.
@Hupke: Roepen en tieren? Dat is dan jouw perceptie.
@Hupke: Ongelijk heb je zeker.
@vale46: je moet ook niet vergeten dat de auto’s een stuk goedkoper zijn in België, wij worden al gestraft voordat we te hard hebben gereden ;-)
Afgezien van die paar jaar (?) waarin de belgische politie kenteken gegevens wel konden koppelen aan persoon gegevens, hoef je dus ook niet bang te zijn voor eerdere boetes wanneer je met een nieuwe auto de mist in gaat.
Ik moet wel zeggen – de NL boetes die ik krijg zijn erg vriendelijk.
Een paar mensen hierboven halen nogal wat dingen door elkaar ivm het wagenpark van de Belgische politie. Het is reeds belangrijk om te weten dat je lokale politie hebt (enkel blauwe strepen op wagens) en federale politie (ook oranje strepen).

Lokale politie kiest normaal de wagens zelf (aanbesteding in samenwerking met de gemeente); hiervan kennen jullie oa de BMW X5, Golf GTI, matiz, etc etc

Federale politie is meestal actief op snelwegen (maar hiertoe behoren ook spoorweg en scheepvaartpolitie) en deze kennen jullie wsch het meest; hun wagenpark:
– Volvo V70 2.5T OF Volvo S60 2.5T (interventie en patrouillevoertuig op snelwegen); opvallende striping, Maximaal vermogen: 206 pk
– nieuw: Audi A4 3.0 Tdi Quattro (deze vervangen de S60)
– BMW X5 3.0D (enkel in Ardennen/Luxemburg)
Anonieme wagens (deze vind je veel op snelwegen EN houden heel veel Nederlanders staande):
– BMW 325d (ter herkennen aan standaard antenne ipv haaievin)
– BMW 123d hatch (ter herkennen aan extra standaard antenne); videowagen

Zeker op wegen zoals E19 en E17 zie ik toch dagelijks buitenlanders staan tegengehouden door de anonieme voertuigen (onmiddellijk boete te betalen of inbeslagname voertuig)
@upstream: Aja, en de Lamborghini is niet van de politie maar een “stunt” op een beurs van een bedrijf dat stripings verkoopt
@upstream:
en die bmw 3 series zijn allemaal donkerblauw geloof ik en de nummerplaat is iets van …-B…
@RazorHead: Niet allemaal donkerblauw, er zijn er zilvergrijze, donkergrijze en zwarte. Allemaal hebben ze een dubbele uitlaat links. Enkele van de nummerplaten:
630-BTD, zwart, West-Vlaanderen
169-BVY, zilvergrijs, Oost-Vlaanderen
179-BVY, zwart, Antwerpen
597-BZI, zilvergrijs, Oost-Vlaanderen
173-BVY, zilvergrijs, Antwerpen
609-BZI, zwart of donkergrijs, Liège
779-CBD, donkergrijs, Namur
781-CBD, donkergrijs, Antwerpen
784-CBD, zilver

Er zijn er echter 40 dus goed opletten geblazen.
@RazorHead: …-BVY ; … -CBD ; 1-BQD-… ;…-BZI; …-BTD; …-BTF; …-CCP, …-BTD; …-CZI

Kortom idd alles wat: …-B.. ; …-C.. en 1-BQD is gevaarlijk :-)
Heerlijk daar in België. Reed op een autobaan in de buurt van Antwerpen. Kon toch wel zeker de 90 halen zonder dat ik het gevoel had helemaal door elkaar geschud te worden door het belachelijk slechte wegdek aldaar.

Meh .. tijd voor koffie. ’t Is nog vroeg.
@JaxDryke:

zou dat de reden zijn van het slechte wegdek?

De Belgen denken: Nou, als we die hollanders geen boetes kunnen toesturen, dan zorgen we er in ieder geval voor dat ze toch niet te hard kunnen rijden.
@JaxDryke: Ik reed vorige maand van Eindhoven naar Antwerpen naar Brussel (en ietsje er onder nog). Maar daar was niks op het asfalt aan te merken. Geen idee welke nummers die wegen hebben trouwens..

Waar kom je die beruchte slechte wegen dan tegen? Ik kom bijna nooit in België…
Toevoeging: het wegdek was daar uitstekend, dus ik heb te hard gereden. Ergo: dit is ontopic :-)
@baasbas: Ben de laatste maand vele malen over die route gereden, valt mij ook enorm mee. Enkel het stukje Turnhout – Ranst is slecht, maar dat is voornamelijk de herrie door het wegdek. Voor de rest is het strak genoeg.
@baasbas:

Idd. Nu staat dat stukje snelweg er mooi bij. Dat was ongeveer twee jaar geleden wel anders (had te maken met vorstschade). Er waren toen enorme gaten in de weg. Echt 10-20 cm diepe gaten (en dit is geen grap), waar je omheen moest slalommen. Vooral op de rechterbaan waar de vrachtwagens rijden. En het heeft lang geduurd voor dit werd opgelost.

Als je slechte wegen wilt zien in Belgie, moet je maar eens Antwerpen binnen rijden. Doe wel je bitje in.
@JaxDryke: Misschien moet je honda civic uit 1986 eens vervangen, dan zul je de kiezels minder voelen.
Dus als ik het goed zie dan post het AD het bericht dat hier al in april verscheen nu pas in het midden van de komkommertijd? Tja, dat plaatst wat we hier doen misschien eens in een ander perspectief. Voor wie ironie niet begrijpt: denk aan komkommerteelt…
Ja alsjeblieft doen, rijd te hard!

En dit zeg ik als Belg sie me kapot erger aan de linksrijdende Nederlanders! Kben gisteren naar Gent gereden en ik heb bijna geen enkel vliegje gevangen op de motorkap! Kheb op die 20km 1x de 120 kunnen aantikken, anders had ik constant een linksklevende caravanridder voor me!
@technopatat: Moet je maar angel-eyes hebben, dan gaan ze veel sneller aan de kant is mijn ervaring!
@alcantara: Hoef je niet te hebben. Gewoon er aan komen rijden en pas op het laatst het gas loslaten, dusdanig dat je pas dicht achter ze op hetzelfde tempo zit. Ervaring leert dat ze dan ook aan de kant gaan, zelfs als je het met een stadsrakker doet.
Ik erger mij al heel de zomer aan die linksklevende hollandse wegparasieten, gaan ze nu nog eens met zo’n pedagogische lessen afkomen.
Echt te belachelijk voor woorden dat jullie mensen hier zitten aan te sporen om boetes te verzamelen = onverantwoord te rijden.

Robbie, jongen, sta op en ga naar huis
Terecht dat ze bij AD geen autoblog lezen, de pruts-artikelen volgen elkaar in sneltempo.
@lowlow: Terecht! En geef ons Autoblog.be domain terug, we kunnen wel zelf een WordPress blog maken -_-“
Let wel op, veelovertreders worden in de databank voor nummerplaatherkenning ingevoerd, en als je word tegengehouden kan je al je vorige overtredingen cash betalen. Of je kan je auto natuurlijk laten staan, dan mag je wel door.

bron:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120817_00261916
Wat maakt het uit, heerst daar sowiewieso wetteloosheid op de weg. De een rijdt 90, de ander 140, weer een ander 160 en dat allemaal totaal onverspelbaar en zonder te spiegelen. De 50-plussers konden in hun tijd het rijbewijs gewoon bij de gemeente afhalen, vind je het gek dat Belgen rijden als spoken. Zelfs in het voormalig Oostblok zijn minder verkeersdoden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).