‘We schrijven al jaren minder boetes uit’

Auteur: , 44 Reacties

Hallo dit gaat dus he-le-maal verkeerd. Blijkbaar schrijft de politie al jaren steeds minder bonnen uit. En de BV Nederland dan?

De crisis, mensen die zich steeds vaker aan de regels houden (wtf?) en geen bonnenquotum meer. Allemaal schadelijke ontwikkelingen voor het aantal uitgeschreven boetes. Toen (in 2007) waren we nog op weg naar 13 miljoen bonnen per jaar, nu duiken we mogelijk onder de 10 miljoen. Tot en met juni ditjaar zijn er 4,3 miljoen bonnen uitgeschreven. Ondertussen noemt niemand cijfers van de hieraan gekoppelde inkomsten. Met het dalen van het aantal boetes zijn de boetebedragen flink gestegen.

Een verwoede poging van de Politie een wit voetje te halen? Een klein beetje. Vanwege een CAO conflict eerder dit jaar bekeurden ze geen kleine overtredingen. Steeds hogere boetebedragen lijken bovendien een geweten los te peuteren bij Jan met de politiepet.

De chauffeur met het dubbele kenteken, Koos Spee, denkt er het zijne van. Van minder verkeer door ‘de crisis’ en daarmee minder boetes is volgens hem geen sprake. Hij zoekt een daling van het aantal bonnen in een te lage pakkans. Verkeersveiligheid krijgt volgens Spee niet genoeg prioriteit bij de politie. Met dit laatste heeft Koos zeker een punt. Hoewel de pakkans bij snelheidsovertredingen groter dan ooit is, lijkt er verder weinig sprake van controles. Trajectcontroles en flitsacties het zoveelste rechte stuk snelweg lijken bovendien weinig aan veiligheid bij te dragen. Het van de weg plukken van roekeloze rijders, notoire bumperklevers en het zoveelste APK-onwaardige wrak misschien wel.

Met dank aan Tom voor de tip!44 reacties

minder boetes !!

vuile smerige populisten zijn het .. allemaal ..
“‘We schrijven al jaren minder boetes uit’”

Of, we betalen al jaren minder boetes.
(dat klinkt beter voor mijn portemonnee!)
Als ze van Koos zonodig meer moeten schrijven ga dan een controleren in 30km zones en bij zeebrapaden.
Daar help je de verkeersveiligheid echt mee.
@jrk68: Ben ik het volledig mee eens
Nou geef Koos dan zelf ff een flinke boete
Geeft wel aan dat de boete verhoging HELEMAAL NIKS met veiligheid te maken heeft, puur omdat ze dus van minder boete’s moeten rondkomen..
Voorkomen is beter dan genezen. Gedraag je gewoon in het verkeer en de bonnenregen verdampt vanzelf! Hoef je ook niemand die de wet handhaaft uit te schelden, een enge ziekte toe te wensen of anderszins onheus te bejegenen…
@hammerman:
http://hennybos.com/wp-content/uploads/2012/02/moraalridder.jpg
@MLTB: En wat ben jij dan? De Aso?
@hammerman:

Jep, en het werkt in m’n voordeel zoals je ziet.

27 likes

Nu jij weer.
We schrijven al jaren minder boetes uit dus moeten we de boetes maar duurder maken voor het evenwicht
Tja, dat krijg je met al die muesliautootjes… Die kunnen niet harder! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Hier in dilbeek (belgië) rijdt de politie anders enkel xc60, niet zo’n muesli auto naar mijn mening..
@getaway07: Hij doelt dan ook niet op de politie..
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik durfde het niet te zeggen…
@norge: Mijn fout dan :)
Oef ,zijn nog steeds heel erg veel boete’s per inwoner .Wat bedoel je met burgelijke ongehoorzaamheid ?
@norge: Wat bedoel je met mierenneukerij boete’s?
@dennisr: Boete’s zijn boete’s ,alleen de automatische boete’s (flitskasten) heb ik een hekel aan .
@norge: worden genoeg uitgedeeld wat nergens op slaat, onder het mom van ”ja maar het mag officieel niet” ook al zijn ze het bijna met je eens..
@norge:
80 á 90% van die boetes zijn eerder het gevolg van onachtzaamheid dan van ongehoorzaamheid.
De meeste boetes die bij mij op de mat zijn gevallen zijn overschrijdingen van minder dan 10km/u.
Nu moet ik even afkloppen, de laatste dateerd alweer uit 2007.
@jrk68: En die komen vaak van flits kasten? Oftewel een niet nadenkend ding wat een boete uit mag delen ?
@norge:
Ja, de meeste wel. Als ik ergens heen moet waar ik niet bekend ben met de camera’s heb ik standaard m’n TomTom aan staan. Niet omdat ik er anders niet kom maar louter om me erop te attenderen dat er ergens een flitskast staat.
@jrk68: Dateerd?
@camber24:
Als jouw duits zo goed is als mijn Nederlands lullen we verder knul..
@jrk68: Dat is prima hoor!! Ben opgegroeid aan de Duitse grens, dus geen probleem. Maar nu even serieus; zie het als een tip om wat te doen aan je spelling. Je komt verder over als een hele intelligente vent, en gezien je taalgebruik kan je ook echt wel goed Nederlands. Het is gewoon zonde dat je het dan op het gebied van spelling laat liggen. Dat doet soms afbreuk aan je argumentatie. Zonde!! Hoop dat je er wat mee doet. Verder heel veel succes.
@camber24:
Yep, dat fokschaap is niet mijn sterkste kant. hahaha
@jrk68: Hahaha!! Joh!! ;-) Maar serieus, het is zonde. Geeft volgens mij een verkeerd beeld wat je niet wilt hebben.
@jrk68: mijn probleem ligt alleen bij het kofschip ? ;)
@Megakix:
LOL, op een zandbankje gelopen…?
@jrk68: nja…omgekeerd had dat wel héél vreemd geweest, niet dan ? :)
@Megakix:
Yep, dan had je fraulein Thieme in je nek gehad..
@Megakix: t’ kofschip heettegenwoordig de: XTC Koffieshop.
Goh, dacht dat het kwam door de nutteloze traject controle op de A2 dat ze voor honderdmiljoenmiljard hebben geinstalleerd…
In Nederland is er tenminste nog een ‘ergernis top 5’ of zoiets, waar bij mijn weten toch ook op gecontroleerd wordt.
In Belgie is er maar 1 ding dat gecontroleerd wordt en dat is snelheid (je kan natuurlijk ook niet alles tegelijk doen hé^^). Middenvakrijders bvb hoeven helemaal geen schrik te hebben, maar owee als je dan eens rechts voorbij steekt! En richtingaanwijzers gebruiken, dat doet de politie zelf niet heb ik onlangs gemerkt.
Maar jah, je zou zo toevallig eens iets nuttigs kunnen doen he, dat moeten we ten allen tijde vermijden^^…
@xytras:
Dat is hier niet anders hoor. Die enkele verkeersmongool die ze pakken komt gelijk op tv in een van de shaming programma’s.
Om het volk de indruk te geven dat ze goed bezig zijn..
@jrk68:

Dat is me ook al eens opgevallen dat wegmisbruikers. Wat is er mis met de politie?
Kunnen ze niet gewoon hun werk doen zonder er een hele ‘heldenshow’ van te moeten maken.
Volgens Spee is de pakkans te laag. Dat klopt misschien wel, maar zoekt en gij zult vinden. Peil oma in haar Matiz een hele dag en je kunt waarschijnlijk genoeg boetes uitschrijven om haar van een maand AOW inclusief aanvullend pensioen te verlossen. Volg Spee zelf op de voet en je vangt hem zelfs met een verkeerde kentekenplaat. Waarop hij dan weliswaar schuld bekent, maar ook bezorgdheid uit omdat men hem schijnbaar continu volgt. Dat vindt hij niet leuk. Maar 100% pakkans voor anderen, dat mag allemaal wel.
@nielsvanderweiden: Pakkans in de 30km-zone ja (waar het er echt toe doet), op snelweg kun je niet fatsoenlijk van A naar B rijden zonder flitsers op de heenweg, traject-controle en weer flitsers op de terugweg. Want hardrijders op al die 120km/u snelwegen waar je nu 100km/u mag, zijn natuurlijk levensgevaarlijk !

PS: En in Flevoland is flitsen volgens mij het enige dat de politie doet.
Ik rij in NL niet te hard meer, ik probeer me aan de regels te houden. Hoe minder bekeuringen er bij het CJIB binnenkomen hoe gefrustreerder ze daar worden.
@rufctr01: Je bedoelt dat je je hobbby financieel niet meer kunt opbrengen ;)
De politie had voorheen een bonnen quota, nu die weg is, is ook de hoeveelheid afgenomen. Bonnen worden ieder kaar duurder en duurder. Tis wel zo dat als je nu aan de beurt bent, je vaak ook een stevige bekeuring krijgt!
Aan mij heeft het niet gelegen, alleen afgelopen jaar al minimaal 4 ruggen aan boetes betaald.
@CL65: Stoer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).