We worden ’s nachts veel minder geflitst

Auteur: , 26 Reacties

Niets is zo nutteloos als in het holst van de nacht op een nagenoeg lege snelweg een prent uitgedeeld te krijgen voor een snelheidsovertreding. Toch gebeurt het, en vaak ook. Bij de automobilist treedt inmiddels voortschrijdend inzicht op, want de nachtelijke bekeuringen nemen flink af.

Volgens mij is het niet zo dat oom agent midden in de nacht zijn statief opzet (hoewel ik het in Frankrijk op weg naar wintersport wel eens heb meegemaakt), terwijl dat op zich geen verschil maakt met overdag. Snurken doen ze toch wel. Nee, het gros van de prenten is volgens mij toe te schrijven aan trajectcontroles, die ’s nachts niet uit gaan.

Sargasso en het ANP doken eens in de CJIB-administratie, en constateerden bijna een halvering in 4 jaar tijd: (tussen 00.00 en 06.00 uur) van 550.000 prenten in 2007 tot 275.000 in 2011 (zou het de benzineprijs zijn?). Een daling die sterker is dan die van het totaal aantal uitgeschreven bekeuringen. En eigenlijk is dat nog gewoon erg veel, want je weet toch wel waar er trajectcontrole gehouden wordt? Staan daar niet altijd van die grote borden voor die het aangeven?

Ben je zelf wel eens midden in de nacht gesnapt? En was de schade toen aanzienlijk? Laat het weten in de comments.26 reacties

Dit betekent dan natuurlijk wel dat er overdag moet worden bijgeflitst om de misgelopen inkomsten in te halen…
@oxje: Is jou naam rechercheur?
@SCscreamGT2: Neen zijn naam is oxje, dat kan je toch lezen? Links van de reply-knop staat zijn naam..
Ik zie ze regelmatig rond een uur of 22, 23 ’s avonds opgesteld staan. Hebben de flitsboa’s geen enkele moeite mee volgens mij. Zal je wel nacht-toeslag voor krijgen ofzo.
@Alwood: Je kan het beste doorknallen tussen 3 en 6 uur ’s nachts, dan liggen die blauwmutsen al in hun bed. Want zoals je zegt, om 23 uur staan ze nog vlijtig te flitsen.
@xilver: Ik heb wel eens op maandagochtend rond 05:30 een flitser langs de A4 bij Den Haag gezien hoor …

En een keer op een zondagochtend 08:00 in de F’ing middle of nowhere in Groningen. Kaarsrechte autoweg, nieuw asfalt, geen opritten of afritten, zeker 20 minuten lang geen enkele auto gezien, maar wel geflitst (reed 129 waar je dus 100 mog) …
@dawwg: mog ??? mocht dus … sorry :(
@dawwg: Die is wel pijnlijk, maar ik geloof wel dat dit de periode is op een dag waar het minste geflitst wordt.
Ik heb het wel eens gehad, een jaar of 8 terug, toen de terror nog minder erg was, dat ik vanuit Enkhuizen terug naar het Gooi moest rijden. bij een km of 170 in t uur zag ik de verte opeens een groep van 10 auto’s netjes 120 rijden; dat gebeurt niet zo heel vaak, midden in de nacht op de A7/A8 (toendertijd). Bleek er vooraan het groepje een mooi wit VW busje met was zwaailichten op het dak te rijden.
Deze reed zeker tot aan Hsum (A10, A1); daar ging ik er vanaf. Die reis duurde dus even iets langer…. zeker het stuk 100 rijden op de A10 noord is niet fijn!
@gregorius: Hehehe, mee eens. Trouwens, vroeger kon je prima altijd 160km op de A7 in NH rijden, tegenwoordig zijn die verkapte belastinginspecteurs overal :(
wij hebben dat ook meegemaakt,we reden vorig jaar door bulgarije 2 uur snachts en gewoon een fucking controle.. boete van 200 euro.
Gewoon weten waar de flitsers staan en goed uit je doppen kijken. Nooit gepakt. Maar het echte rijden doe ik dan ook op de onbegrensde Autobahn!
@petrolgirl: Eensch, maar ’s avonds een flitser spotten valt toch niet mee. Overdag zijn ze soms al lastig te zien ook al weet ik van te voren bij welk hectometer paaltje ze hun kamp hebben opgeslagen…
Nooit echt geflitst, maar ze wel een keer in het donker gelaserd op de A58 richting Bergen op Zoom om 23u ’s avonds..
Lang geleden eens in de buurt van apeldoorn eens ingehaald door een blauwe passat. Ik reed zelf iets over de 150.
Klapt er een bordje op de hoedenplank omhoog : 120
Ik laat het gas iets los en zak af naar 120. En de Passat rijdt door.
Zo kan het dus ook.
@Hubert: dan heb je chance gehad.
@Hubert: dat is dan wel weer fijner dan meteen een prent krijgen.
@Hubert: dat betekent 120 erbij sukkel!
Tijdje geleden vanuit Antwerpen naar Eindhoven gereden om half 2 … Weg was in Belgie vrijwel leeg, dus kon flink doorrijden.. Alleen iets over de nederlandse grens stond in de berm een motormuis opgesteld.. wtf half 2 !! Ging flink in de remmen en passeerde hem met alsnog 140 voorbij. Gelukkig voor mij was hij met iets anders bezig
Mijn zwager in z’n..tja..golf 4 reed ’s nachts naar huis, auto achter hem, naar zijn mening te dicht op hem, hij dacht dat ie wilde racen..lol..niet dus. Het leukste was nog dat ze hem niet bij konden houden en hem hadden “geklokt” op 165 ofzo. Hij moest voorkomen en rijdt nu heel braaf :-)
Ik klikte alleen op dit artikel omdat ik dat plaatje van die Zonda Cinque zag!
@jrmpower24: +1 Dacht een lekker filmpje te zien
In de nachtelijke uren rij ik vaak het traject Delft-Sittard. Bij Rotterdam e.o. even opletten met de trajectcontroles (80 of 100kmh), maar langer dan 1:20 doe ik er meestal niet over. Nog geen prenten gehad ’s nachts, komt volgens mij ook niet echt vaak voor.
Tja.. vriend van me was 700 eutjes kwijt toen we ’s nachts met 190 gemiddeld door een 120 trajectcontrole reden :shock: erg stom natuurlijk maarja ik was dronken en hij had heel dat bord van die trajectcontrole niet gezien
Over de a16 hier kun je met gemak vol gas over de snelweg rijden midden in de nacht, nog nooit problemen daarmee gehad laat staan dat er ook maar ergens een controle stond.
Lastig om te worden geflitst in de nacht moe werken, nu heb nog nooit een agent gezien van en naar het werk en zit er al 3 jaar in de nacht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).