Wegenwacht doet goede zaken: 13.500 pechgevallen

Auteur: , 38 Reacties

Terwijl forensend Nederland vastliep op overvolle treinstations en in horrorfiles, spreekt de Wegenwacht van "topdagen".

Het komt niet geheel als een verrassing, maar gisteren en vandaag moesten de mobiele monteurs extreem vaak uitrukken voor pechgevallen in het land. Volgens de Wegenwacht, het enige onderdeel van de ANWB waar je wél op zit te wachten, was gisteren de drukste zaterdag in de geschiedenis van de pechhulpverleners. Zo’n 7.000 automobilisten deden een beroep op de technici, en vandaag waren dat er nog eens 6.500. Topdagen! Overigens werd het alltime record op donderdag al gebroken, toen er 8.600 pechgevallen werden geregistreerd.

De 430 personeelsleden die de ANWB had ingezet kregen vooral te maken met 1) kapotte accu’s en 2) dichtgevroren sloten. En terwijl de Rayonhoofden van de Vereniging Friesche Elfsteden de kou zitten te bespreken zal er ook volgende week nog wel sprake zijn van horrordrukte bij de ANWB. Ondertussen is er al zeventien miljoen kilo zout gestrooid op ’s lands wegen, maar het schijnt te koud te zijn om nog effect te hebben. Jep, Snowpocalypse komt hard deze winter.

Overigens geeft de ANWB zo een mooi excuus dat de NS danwel ProRail kan gebruiken om het treinfalen recht te praten: “Zie je wel, ook auto’s gingen massaal stuk & kapot!”38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik heb gisteren ook mijn slot moeten ontdooien met een gasbrandertje… :(
@Jokkebrok: de sleutel warm maken bedoel je neem ik aan :lol:
is dat een beetje leuk werk? mobiele monteur?
@dennisr: In de koude troep onder een motorkap hangen met de wind in je nek, kan me wat leukers voorstellen..

Desalniettemin, respect voor deze gasten.
@faalhaas: elk beroep heeft de mindere kanten he, in de zomer is het in een garage ook geen pretje..
@dennisr: klopt :D, Dat over de garage valt trouwens best mee, je moet alleen alle deuren en ramen openhouden.
@dennisr: Is alleen voor de beste der besten weggelegd .
@norge: zijn zeker die gene die al jaren bij een dealer gewerkt hebben, niet de scholieren :lol: alle improvisatie, je moet er maar op komen.. lijkt me opzich geen raar werk :)
@dennisr: met wat normalere weersomstandigheden lijkt het mij een best leuke baan, maar met deze kou en natte drap c.q. sneeuw zeker niet. Een beetje hetzelfde verhaal als bandenmonteur eigenlijk… Hele dag met je handen in dikke pekeldrap zitten roeren terwijl je met bevroren voeten in het smeltwater staat en er ijspegels van de wielkasten in je nek vallen…

Ach, ieder vak heeft zijn leuke en minder leuke kanten hè ;)
@RRenault: leuke foto bij het artikel btw!
@RRenault: Van de andere kant heb je met dit weer natuurlijk de meeste eer van je werk, je maakt mensen dolblij als ze weer op pad kunnen.
@dennisr: Ik heb ooit van een ANWB-meneer gehoord dat ze erg vaak als eerste ter plaatste zijn bij een verkeersongeval, en dan verplicht moeten helpen. Daar worden ze voor getraind uiteraard, maar hé, ga daar maar aan staan. Respect voor als je het kunt.
@ricardo: oei, ook geen pretje.. slachtoffers is niet mijn ding, ik zoek even verder :mrgreen:
Tja wat wil je met al die Audi’s op de weg…..
@norge: Juist, die Audi’s rijden tenminste gewoon !
Doen ze goede zaken mn buurman z,n accu was kappot pakt een fohn en warmt de accu op
@trisx: zou een accu dan zijn weggezakte spanning terug krijgen ?????
@dennisvvti: lijkt me niet, even m’n scooter starten, die staat al een maand ongebruikt in de schuur.
Ik dacht dat die auto’s zo goed waren tegenwoordig… weer mis. En dan zeuren dat de NS problemen heeft, maar je eigen auto doet het ook niet :)
@potver7: Is niet de auto zijn schuldt,meer de chauffeur die vergeet de auto winterklaar te maken .Smeren van sloten en deurlijstjes, accu check en dat soort dingen worden vaak vergeten…..
Niet heel verrassend, kapotte accu’s en dichtgevroren sloten. Mooie foto bij het artikel vond ik ook!
Accu’s gaan massaal kapot, vooral bij auto’s < 1995..
w115 via Android app
Ik ben trots op mijn 12 jaar oude fiatje, had wel op het ergste gerekend
explain ‘topdagen’…qua drukte = waar. Qua kosten = waar, want erg hoog voor ANWB. Qua winst = niet waar. Ze verdienen het meest als ze niet hoeven te ‘repareren’.
@Megakix: In deze ‘topdagen’ krijgen ze echter veel leden bij. Mensen die niet aangesloten zijn worden verplicht om (tegen een hogere vergoeding dan normaal!!) lid te worden. Uiteindelijk is dat gewoonweg een soort gijzeling. Dokken, of je mag 20 km naar huis wandelen bij -8°C…
@Esprit_de_Flandre: yup…heb zelf 2x mogen vertellen dat ik nèt lid geworden was, maar nog geen pasje had. Was ook goed. Kortom, die gasten laten je echt niet in de koude staan.
@Megakix: Mja, met de mensen op de baan kan je nog wel eens geluk hebben. Zelf ben ik sinds een paar weken lid van VAB, omdat ik een jaar gratis kreeg bij mijn nieuwe tweedehands. Probleem: toen ik de auto ophaalde had ik mijn nieuwe platen nog niet, dus stond de inschrijving bij VAB op de oude platen, en dat moest ik laten aanpassen zodra ik mijn nieuwe platen had. Natuurlijk niet echt meer aan gedacht, en vorig weekend een kapotte batterij. Dametje bij de helplijn vertelt me dat ik mij moet laten herinschrijven met mijn nieuwe platen, en dan binnen de maand een bewijs van schrapping van mijn oude platen opsturen. Dan kan ik mijn geld terugkrijgen. Grrr….

Nu, die gast komt, en heeft niet eens iets gezegd over het verschil in platen. Gewoon weer op weg geholpen en vertrokken…
@Esprit_de_Flandre: die lui helpen je altijd…het zijn ook de betergebekte, meer ontwikkelde automonteurs, die veelal zelf een gezin hebben (volwassenheid) en menselijke waardigheid niet verwisselen voor euri’s.
Doet goede zaken? Als je lid bent van de ANWB kost het je toch niks?
@meneersander: twee keer mogen genieten van hun service, geen rekening gezien! dus ik kan het bevestigen. echt super service!
@rvssax: Maar ben jij lid van de ANWB?
http://img834.imageshack.us/img834/1230/img0580fh.jpg

Ik heb in oostenrijk voor anwb gespeeld.

Met een Renault Meganetje een BMW weer aan de praat krijgen :’) Blijft een leuk gezicht.
@Northwestern: dat de BMW gewone “niet premium” accustroom accepteert… :P (TCe130 denk ik? Zo ja, wat is je verbruik met dit weer? Familielid heeft er ook een en die zuipt meer dan onze twee liter…)
gna gna gna de R4 :) mijn allereerste auto. De R4GTL weer of geen weer, ding start alijd, zelden panne aan gehad.
@Soulmaster: Like :)
ANWB doet goede zaken?

Zo lijkt het alsof ze daar een cent wijzer van worden. Totaal niet. Gewoon heel veel werk
voor hetzelfde geld.

Respect.
@glashelder:
Ja, gelijk heb je.
Misschien dat er nog wat mensen zijn die ter plekke lid zijn geworden (voor de prijs van 2 jaarlidmaatschappen) maar dit kost de ANWB over het algemeen alleen geld in plaats van dat het wat oplevert…
Ja, is je accu zogenaamd ‘stuk’ smeren die rakkers van de ANWB je een eigen merk accu aan, slimme jongens dat wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).