Wel eens een BMW 1M met V8 gezien?

Auteur: , 27 Reacties

Nee, wij ook niet. Dit ding? Ja, het heeft wel een V8 aan boord, maar echt veel 'BMW' zit er niet meer op of aan. Maar toch: een faux-BMW met een V8, kunnen we niet laten liggen.

Deze racewagen is uiteraard niet voor spielerei op straat bedoeld. Buiten het circuit zul je deze 1M-achtige dan ook niet snel tegenkomen op het asfalt. De auto is afkomstig van Global Concept Automobile, een Frans raceteam dat begon met een buizenframe, daar een 6,2-liter V8 van GM (550 pk) in verwerkte en er een carbonfiber en glasvezel body overheen gooide die veel weg heeft van de 1 Serie M Coupé. En op de koplampen, achterlichten en de BMW-nieren na is er weinig aan deze auto dat we als origineel kunnen bestempelen.

In de XXL-wielkasten (serieus, wat een huge motherf#ckers) zijn 18-inch velgen te vinden. Het schokdempergebeuren is in drie standen te verstellen en schakelen kan met de flippers achter het sportstuur, daarmee bedien je de zesbak die van verzet wisselt zonder daarbij het gaspedaal te liften.

Waar je deze bangmaker in actie kunt zien? De eerstvolgende lange afstandsrace waar de Amerikaans/Duitse racer met een Frans tintje in actie komt is de 24 Uur van Dubai, die in januari 2012 wordt verreden. En voor de techfreaks: HIERO een specsheet van de herrieschopper. (via Jonsibal)

Een filmpje van de GC10-V8 in de pitsstraat.

GC10-V827 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wauw, lekker beestje!
@MichaelvdBroek: ja inderdaad! Super mooie uitvoering!
Sowieso hebben die raceauto’s helemaal niets meer gelijk met de auto waarnaar ze refereren. Saaie meuk…
Wat een idiote daklijn, lijkt wel alsof ze hem in het midden verlengd hebben.
@alcantara: lezen is toch moeilijk…
het is gewoon een buizenframe met een 1M voor en achterbumper. Heeft voor de rest 0,0 te maken met de 1M
Dus over da daklijn moet je niet beginnen.
@vale46: De complete achterkant vanaf de B-stijl lijkt toch anders wel verdacht veel op de 1 coupé, dus niet alleen de bumper.
@alcantara: kan er een beetje om gedaan zijn om er op te lijken, maar als het geen 1M is kan je er moeilijk over zagen hé.
nooit gezien, maar vandaag wel voor het eerst een 1M coupé zien zijden, supppper lekkerrre auto
hmm, voor mij is er maar één 1, de 134.. heb hem zelf nog in Trier aan het werk gezien, hij verpulverde ieder hillclimbrecord waar hij startte
maar Italië werd Plasa fataal.. :( mss ook wel ergens niet onlogisch met 550+pk op 780kg. deze was sneller dan DTM wagens, ook vanwege verboden(in DTM) achtervleugel en grondeffecten:p
making off:
http://youtu.be/dcQYkLp5ujY

dat resulteert in dit:
http://youtu.be/Q-Rxl7xGnb0
@alcantara dat lijkt niet alleen zo, dat is volgens mij ook zo.
Ik blijf erbij: een V8 in een BMW, is vloeken in een kerk. Zeker in de 1M kan dat helemaal niet. BMW heeft zo mooie 4 en 6 in lijnen gebouwd vroeger en nu nog, waarom dan die v8’en, als het nog zwaarder moet, dan is er nog steeds een V12 (wat zeker overbodig is in een 1M)
@JasperVDH: deze auto heeft net zo veelovereenkomsten met een bmw als met een stuk kaas, dus maak je geen zorgen over v8en in kleine beemers=) (je hebt trouwens wel gelijk!)
En dan nog eentje van GM, kan het nog erger? 1M diesel of hybride, dat ze dat dan nog niet hebben als het zo erg moet zijn…
Grappig is dat, als je hardcore racespecs loslaat op een auto je er een hele andere vorm auto krijgt. #fail
Weer typische Amerikaanse bullshit. Lepel maar weer een V8 in een framepje en plak er een stelletje herkenbare bumpers op. FAAL.
@Dev: “De auto is afkomstig van Global Concept Automobile, een Frans raceteam”…

En waarom is het faal precies?!
Mislukt als wat.
Dit is dus een silhouette-racer met andere woorden. Net zoals bijvoorbeeld de DTM-auto’s, maar dan een tikje minder high-tech..
Zou BMW het leuk vinden dat hun merkembleem hier voor ge(mis)bruikt wordt?
@norge: speeltje voor dikbuikzwijntjes met iets teveel geërfd geld, en totaal geen talent…
@norge: reclame is reclame, zaker als het gratis is.
Precies op tijd het filmpje beëindigd…tss…we zouden mogen genieten van het geluid (suxxxx).
it has a Chevy motor in it!!!!!!!!! BAH!!!!!!!!!!!!
Ik neem maar even voor kennisgeving aan dat er een v8 in licht….
Wat een dom ding zeg.Daar ga je toch niet in rijden man
Kijk dat het niks met BMW van doen heeft snap ik.. dat het gewoon een buizenframe is met een V8 van GM er in snap ik.. dat het niet gebouwd is door BMW snap ik.. hoezo ?? moet het dan op een BMW lijken ?? Rare lui die Galliërs..

En ook nog een dom filmpje.. je ziet niks van de motor of techniek of wat dan ook.. en net als de motor te horen is.. afgelopen.
Hij ziet er echt niet uit! Ook jammer dat je (bijna) niks van het motorgeluid hoort….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).