Wel of niet: trajectcontroles op alle 130km/u wegen?

Auteur: , 91 Reacties

Het Openbaar Ministerie heeft er zin in, zij willen trajectcontroles op alle 130-zones op snelwegen. Niet zo'n tof plan, zegt om te beginnen het CDA.

Ook in de politiek is de gedachte doorgedrongen dat snelheidscontroles zich misschien meer richting bebouwde kom moeten verplaatsen. Daar waar de meeste verkeersslachtoffers vallen. Trajectcontroles op de 130-wegen zou te makkelijk ‘bonnen scoren’ zijn. Alsof dat op dit moment niet aan de orde is met de mobiele flitsteams. In ieder geval is het CDA bang draagvlak te verliezen voor trajectcontroles als het OM haar zin doorzet om deze massaal in te voeren.

Sander de Rouwe van het CDA noemt trajectcontroles: “Een paardenmiddel en het kost veel geld om te installeren. Vandaar dat je het alleen moet gebruiken als het echt nut heeft”.

Het Team Verkeer van het Landelijk Parket (OM) zegt dat de 130-zones enkel ‘in aanmerking komen’ voor trajectcontroles. Een hoge plaats op de lijst nominaties dus. Hoe anders breng je de automobilist ertoe zich aan de geluids- en milieunormen te houden. Want hoewel we dat van flitsers niet kunnen zeggen zorgen trajectcontroles weldegelijk voor een aanpassing van de snelheid.

Eerlijk gezegd vind ik trajectcontroles wel zo duidelijk. Je houdt je aan de snelheid of betaalt, het liefst controleren ze meteen op bumperklevers. Bovendien geeft het je wel de ruimte tot normaal inhalen. Bij onregelmatige flits controles weet je nooit zeker welke momentopname je nu weer voor moet betalen. Of hebben jullie een beter idee? Liever traject- of flitscontroles?(bron: nu.nl, foto: autojunk.nl)91 reacties

Ik zeg niets…..
Traject controles zijn vrijheidsberoving .
Het Team Verkeer van het Landelijk Parket (OM) laat weten dat alleen menen dat 130-zones in aanmerking komen voor trajectcontrole
@alwood ik begrijp deze zin niet helemaal ;)
@norge: check! :)
@norge: Volledig eens met het eerste zin!
@petermb: Ik zeg wel wat: die eikels in de regering moeten zich bezig houden met het redden van de euro in plaats van dit gezeur over die eeuwige regeltjes en controles.
@Vanquish: ja inderdaad, misschien kunnen we nog meer zaken verbieden en nog meer controles uitvoeren (zogenaamd voor de veiligheid, wat een gelul) en weer een paar miljoen ophalen bij de burger… Je mag niet 140 rijden, je mag geen blikje bier in het park drinken etc etc. En op de EU achtergrond gewoon miljarden wegflikkeren!!!
Uhh, wat dacht je van NIET!
@raoulkroes:

Inderdaad :D.
volgens mij worden verkeerscontroles niet gebruikt om het verkeer te handhaven maar om geld te innen (op de snelweg)
zoals in het artikel staat gebeuren de meeste ongelukken binnen de bebouwde kom dus hou daar die controles zodat het daadwerkelijk veiliger wordt in de dorpen en steden
Mochten ze niet flitsen tijdens een trajectcontrole dan brengt het wel voordelen. Je kan makkelijk runs van 200 km/h maken daarna met 70 een stuk afleggen totdat het gemiddelde is gezakt.
@Benz65: Wat is daar het voordeel van? Dan ben je met een constante snelheid van 130 net zo snel…
@alcantara: Maar 200 waar je 130 mag is fucking stoer!!!!!
@Mich: vind je ? mij lijkt het vooral leuk, maar als jij het stoer vind dan respecteren we dat natuurlijk ook..
@dennisr: Jij begrijpt me! :)
@Mich: Stoer? Liever spannend maar ik kan me voorstellen dat jij nooit 200 km/h hebt gereden.
@alcantara: Liever te snel en daarna langzaam dan constant 130 rijden. De beleving van het autorijden stijgt hierdoor.
@Benz65:
En dat mogen ze dus ook niet. Je kan niet twee keer voor dezelfde overtreding bestraft worden. In het verleden stonden ze nog wel eens op een baanvak voor trajectcontrole te flitsen maar daar is later een stokje voorgestoken.
Mag je wat harder gaan ze controles houden…
Het meest vervelende van trajectcontroles is dat mensen geen snelheid kunnen houden. Het ene moment rijdt men 120 en het volgende moment 140. Ik vind het nu al een ramp op de A2 zonder de trajectcontrole.
Laat die gaste lekker controleren op gevaarlijke punten in plaats van op 130km.h zones of uitdagende rechte & rustige stukken.
@C220AMG: idd, +1
Het probleem met trajectcontroles is dat we weg op die punten veel sneller volloopt. Kijk maar naar Rotterdam:
– Voor de trajectcontrole: iedereen rijdt ong. 100km/h (linkerbaan ong. 120) en er is ruimte genoeg.
– Vervolgens start de trajectcontrole en loopt de hele weg vol omdat iedereen op z’n teller zit te loeren ipv op de weg te letten en voldoende te anticiperen.
– Einde van de trajectcontrole geeft iedereen weer gas en wordt er weer comfortabel gereden, anticiperen mensen weer en zitten ze niet de hele tijd met hun neus op hun kilometerteller.
@Martijnvb: en nu moeten we dit nog wijsmaken aan de autoriteiten..
@bigcar: ergens heeft hij een punt. Ik kijk veel vaker op mijn teller dat ik niet de 80 overschreidt dan wanneer ik 80 mag zonder trajectcontrole
@jzaero: hij heeft gelijk natuurlijk, ik beweerde niet dat hij ongelijk heeft o.i.d. ik zij alleen maar dat we dit ook duidelijk moeten maken aan de ‘autoriteiten’… ;)
@bigcar: Hoeven we hun niet wijs te maken hoor ;) Dat weten ze allang! Waarom denk je dat elke pliesie-agent 10km/u te hard rijd? Uh huh, voor hun volgende oproep zeker? Makkelijk agentje spelen zo, zelf alle regeltjes aan je gepoetste laarzen lappen. ;)
@bigcar: Of gewoon staken als Franse vrachtwagen chauffeurs en met 30 richting werk tuffen elke dag. Over de snelweg uiteraard.
@dutchcourage86: ‘k weet niet of dat wel zo’n leuk idee is. 30 rijden is al frustrerend genoeg, laat staan op de snelweg :(
@Martijnvb:
Ik zeg: Cruise control… Nergens last van.
Over 20 jaar heet dit forum “Helicopterblog”
@faalhaas: en dan files in de lucht of niet? ;)
@bigcar: Ja, en lekker rechts inhalen!

Maar sowieso, welke dwaas/dwazengroep verzint dit idee?
Kunnen ze zich niet beter bezig houden met het controleren van de kwaliteit van de nederlandse muesli ?
@faalhaas: ik zou het wel weten als ik minister was:
een wet die vaststelt dat de prius (en alle andere vergelijkbare muesliwagens) gewoon op de rechterbaan MOETEN rijden.
waarom? heel simpel:
bijvoorbeeld je rijd in je premium duitser met een nogal prijzige prijskaartje WAARVAN MINIMAAL ZO’N €20.000,- VOOR DE STAAT’s kas IS.. en dan word je ingehaald door zo’n onbehagelijke muesli wagen.. dan lopen de gemoederen echt hoog op. (je betaalt dan immers de wegenbelasting van de wagen die je inhaalt, dan word je echt pissig)..

maargoed, de bpm mag wat mij betreft ook voor 3/4e afgeschaft worden… de brandstofprijzen moeten (!) omlaag (‘we’ betalen immers wel meer dan een euro per liter benzine aan de overheid). verder stimuleren van millieuvriendelijke brandstofmotoren moet ook gebeuren( dus wel minder co2 uitstoot, en daardoor dik meer pk’s (wat weer neerkomt of efficiënter met brandstof omgaan). een verbod op alle ‘gare’ elektrische wagens (in dit geval: verbod op alle elektrische wagens, op de fisker karma na (gemengde gevoelens over ampera)). bpm moet ook omlaag (iig 50% minder).
verder moet (wat mij betreft) de politie (flits-team’s) andere mentaliteit / beleid aannemen op gebied van boetes.
en aangezien mensen die een brandstof zuipende wagen nemen dubbel worden genaaid (hele hoge bpm + hoge brandstofprijs), mogen ze wat mij betreft ergens korting krijgen (dus of korting aan de pomp, of minder bpm)–> wat ook kan: een maximum bpm tarief per wagenklasse.
indien mensen betaald parkeren in hun wijk hebben: gratis parkeren voor bezoekers ofzo, of wat ook kan: aangezien Nederlandse snelwegen veiliger zijn dan die van de Duitsers: ongelimiteerde snelheid op de Nederlandse snelwegen..?? (iig s’avonds / s’nachts )
overheid moet ook meer doen met duurzame innovaties: bijvoorbeeld de meeste lantaarnpalen langs de snelwegen (a2 om maar is te beginnen) mogen uit: aangezien zowat alle wagens werkende koplampen hebben, mogen de helft van die lampen: uit

[alles wat over de rug van de automobilist(e) word verdient, moet ook daadwerkelijk voor automobilisten besteed worden, en geen cent minder ]

@minister / president: lezen jullie even mee?
@anyone: aanvulling??
@bigcar: misschien dat de volgende zin je gedachten een beetje doet prikkelen: “kosten van de verzorgingsstaat”.
@bigcar: Helemaal mee eens, +1.OFFTOPIC: Wel doet mij nu de vraag naar boven knallen, wat voor auto jezelf rijd? ;) Ook aangezien je naam.. Bigcar.. Dat doet het vermoeden geven dat je iets groot rijd?
@bigcar: waarom denkt iedereen dat autorijden in nederland duur is? Kosten per kilometer ligt in vrijwel heel europa gelijk. En wanneer al deze kosten laag zijn mist de staat een inkomstenbron, en zullen ze het ergens anders vandaan halen. Het enige dat in dit land financieel echt bunkerhard faalt zijn de zorgkosten. Verder vind ik €1.70 voor een liter benzine ook te duur, maar een pak melk is hier weer goedkoop. Alle kosten zijn relatief gelijk in vrijwel heel europa.
@dragspert: dat is waar, maar wat mij dwars zit is dat de overheid maar (cijfers moet iemand ff nachecken) 40% van het geld dat ze binnenhalen over de rug v.d. automobilist weer herinvesteren in het wegennet (incl. OV, nieuw asfalt etc.) maar nee, dat doet de overheid niet. ze halen bakken vol ge;d binnen, maar uitgeven daaraan: ho maar…
en als je dan een ‘kleine’ tegenprestatie wilt voor het bedrag: ietsjes hard errijden, dan is het al afgelopen, want dan stemmen die bejaarde koppen gwn tegen… stelletje (#$%^$%^) mooi-hoofden die ze zijn…
@faalhaas: Eerst krijg je nog muesliblog ? ;)
Een van de slechtste plannen die ik me kan voorstellen. Zit je echt gevangen als een zoutzak ik je auto, af en toe een kilometertje er bij of er af op je cruise control, dan val je echt in slaap(en dat met 130).

Ik rijd twee drie keer per maand van Amsterdam naar Knokke en vindt het heerlijk op af en toe even volgas door te rijden, houd je scherp en actief… Op de terugweg, zondag avond meid ik de A2 en ga ik over Rotterdam omdat ik gek word van dat 100 rijden op een 5 baans weg… Denk dat ik op de A16, A58, A2 nu ’s avond ook gek zou worden…

Sowieso vind ik precies op de snelheid moeilijker dan een beetje door rijden, je bent dan de heldentijd andere aan het inhalen met minimale snelheid verschillen…

Nee dan liever gewoon af en toe een prent!
@jaapies: en @Friez: Volgens mij is het idd alleen maar slecht voor de concentratie..
ik had vorige week nog een rijtest, en doordat die kerel mij vertelde dat ik 40 km/u in zn 2 moest rijden ging ik op die teller letten, en daardoor reageerde ik weer niet snel genoeg op zijn commando voor de noodstop..
het lijkt me dat je dit effect ook wel krijgt wanneer je tijdens een traject controle zo keurig de snelheid moet rijden, erg slecht idee dus.
Oprotten met de trajectcontroles.
Het zorgt ervoor dat het verkeer niet lekker ‘stroopt’. Leuk als je op de linkerbaan rijdt en je de afslag moet hebben, maar er niet tussen kunt. Niemand zal gas bij geven, dus je gaat remmen… wat weer voor een kettingreactie naar achter zorgt. En tja, je kunt wel zeggen dat je dan vooruit moet kijken, maar ik merk vaak dat ik (en ook andere mensen) met veel meer stress rijden tijdens een trajectcontrole. Mensen letten veel meer op de snelheidsmeter dan op wat er voor hun neus gebeurt!
@Friez: wat doe jij op een linkerbaan als je de afslag moet hebben? Golf rijder zeker?
@autoblogpisser: Heb jij je rijbewijs zoiezo wel? Je reacties doen vermoeden wat voor haatdragend typje jij bent. Maar goed, ik zal niet discrimineren ;) Nooit gehoord van een afslag op de linkerbaan?
@euro95: Het is sowieso. Ben zelf geen taalexpert maar kon het niet laten, weet wel dat het een informeel forum is.
@Benz65: Tip voor je: Expuhres gemaakte spelvauten telluh niet, kut! ;)
@euro95: Verrekte mongol! Hoe mot ik da weten koekwaus. :)
Trajectcontroles zuigen als de pest! Gelukkig hebben ze die hier niet.
Bij trajectcontroles krijg je dat mensen op het eind van het traject op de vluchtstrook even gaan wachten omdat ze anders ‘te vroeg’ zijn en kunnen dokken.
Plaatje is humor! =D
@ilovecar: Hoezo dan :D
@masterstig: Je kan zien dat de linker Porsche te hard rijdt door de spoiler ,maar of dat nou zo leuk is?
@norge: Denk dat hij het gewoon leuk vind dat er een 996 en 997 turbo naast elkaar rijden, zie je niet vaak in Nederland :p
@Mich: Oh, de 996 is toch geen turbo geloof ik. Nouja, een gewone 996 naast een 997 turbo zie je ook niet vaak..
@Mich: Ik heb even de moeite / geen leven gehad, om de kentekens te snuffelen. Aangezien Rechercheur niet zo een goede taak blijft te hebben? Algoed.. we hebben het over: de linker 1) 35-TB-NV makkelijk na te trekken, en het is een 911 TURBO. De Rechter 2) 68-RB-VF moeilijk na te trekken, voornamelijk door het formaat van het plaatje (450) waardoor de letters nagenoeg onleesbaar waren. En het is een 911 CARRERA 4S CABRIOLET AUTOMATIC.
laat ze lekker op de juiste plekken gaan staan, die controles op snelwegen is puur voor het geld, gaat daar totaal niet om de veiligheid.. iedereen jaagt daar veel te hard en zoveel ongelukken gebeuren er helemaal niet, tenminste niet ongelukken die puur door snelheid voorkomen konden worden, laat ze idd maar meer naar de dorpen gaan met hun kut camera’s.. voor een 130km weg zeg ik: helemaal niks!

gister weer Wegmisbruikers gekeken, en dan erger je je ook dood aan die schijnheilige verkeers agentjes..

en die undercover aflevering over flits agentjes zal ik nooit weer vergeten, lekker flitsen tot 5 uur, spulletjes in de auto, en met 160 naar huis.. kut volk..
@dennisr: Heb je een link? ik ben wel benieuwd naar die aflevering
@jzaero: ik kan er zo even geen link van vinden, maar weet bijna zeker dat het met Alberto Stegemans was in het programma Undercover Nederland, dus misschien kan je hem zelf vinden.. Als ik er nog aan denk kan ik later vandaag (het is al laat :P ) nog wel even voor je zoeken :) is best een leuke aflevering
mijn gevoel van ”bijna zeker” laat me weer in de steek, ik kom nu net een filmpje tegen, en het was bij Peter R de Vries, hier het filmpje : http://www.youtube.com/watch?v=PUw9DrNr3es

een kort filmpje, maar je ziet in elk geval waar ik het over had..
@dennisr: thnx bro!
Ik ben fan van wat ze in Duitsland doen, zo hard als je auto kan.
@dustin24: Ja, op eigen risico ;)
@dustin24: Als je daar wel vaker rijdt, dan zul je merken dat er vaak genoeg mensen naar links komen zonder goed te kijken. Debiele mensen zonder inzicht die met 140 naar links komen terwijl er auto’s aankomen met 250. Ben bang dat Nederland nog lang niet klaar voor is.
Ga weg met die traject controles, kun je eindelijk 180 rijden zonder je rijbewijs te verliezen krijg je van die traject contoles. laat het autorijden wel een beetje leuk blijven a.u.b !!
@kabinet: pleur op met jullie besodemieterde iedeeen, als jullie niet beter weten, neem dan ontslag, maar verziek het niet voor de automobilst, puur omdat je de melkkoe (automobilist) nog harder wilt uitmelken (na een bepaald moment is het geduld op).
@bigcar: Het is niet het kabinet die met dat idee komt hoor…
Oh oh oh wat een gemekker toch weer maar blijkbaar niemand die een beetje inziet hoe “het werkt”.

1. Als we regels verzinnen in dit land dan MOET je die handhaven. Als je dat niet doet, dan wordt er een loopje met de regels genomen en gaat uiteindelijk iedereen die aan de spreekwoordelijke laars lappen. Immers, “er wordt toch niet gecontroleerd”. Daar hoef je niets van te vinden; zo gaat dat nu eenmaal en dat is niet alleen met verkeersregels zo.

2. Natuurlijk willen we allemaal zo hard rijden als ons koekblikje toelaat en zijn we allemaal de beste chauffeur die je maar kan bedenken (incl. de mensjes hier zonder rijbewijs). Maar wat gebeurt er op een weg als men weet dat er niet wordt gecontroleerd op snelheid en alle andere bijbehorende regels? Dan wordt het dus chaos met alle gevolgen van dien. Kijk op youtube maar eens naar “China Traffic Chaos”. Regels? Ben je gek joh, die volgen we niet voor zover ze er al zijn! Typisch geval van een handhavingsprobleempje…..

3. Dan maar geen regels in het verkeer? Lekker hoor: anarchie in het verkeer! Kan de politie zich eindelijk bezig houden met “echte boeven” vangen. Oh nee, natuurlijk niet, ze moeten naar al die verkeersongelukken die zijn veroorzaakt door al die geweldige chauffeurs die het allemaal beter weten dan “die regels van vroeger”.

EN ja, controleren levert geld op en veel ook. Enig idee waarom? Omdat we in dit landje het allemaal wel beter weten. Mag je 130km/u en ach, dan rijden we toch lekker 140km/u of harder en dan piepen als je een bekeuring krijgt…. Hmmm, een 30km-zone? Ja, daar kan je ook met 50km/u door rijden. Dat KAN inderdaad ja.
Zolang er nog genoeg malloten zijn die zelf bepalen wanneer ze regels volgen of niet, zal er alleen maar meer en meer worden gecontroleerd. We werken het zelf in hand en maar klagen.

Het is een kwestie van tijd voor iedere auto verplicht met een gps-blackbox rond zal rijden: dan krijg je voor iedere fout die je maakt een bekeuring. Hoe langer en meer we ons niet aan de regels houden, hoe meer de overheid de duimschroeven aan zal draaien. Leuk of niet; je ziet het gewoon gebeuren.

Wil je hard rijden: zoek een circuit op of leef je uit in Duitsland en beproef daar of je beschermengeltjes nog leven….

Maar loop niet te zeiken over je eigen gedrag: als je willens en wetens regels aan je laars lapt, dan is het wachten op een bekeuring. Zo is het spel en zo wordt het gespeeld. Bepaal je tijdens een spelletje monopoly (of wat moderner: poker) ook je eigen regels? Ja, zo maak je vrienden…..

Veel plezier met klagen allemaal! Ik begrijp dat we hier enige frustratie kwijt moeten en dan beter op dit forum dan in het verkeer. Is dit topic toch nog ergens goed voor ;-)
@Woestijnridder: je overdrijft hier en daar een beetje, zo lijkt het me onzin dat het hier net als in China zou worden als de flitsmongooltjes niet meer zouden controleren, ze rijden immers ook met 180 langs dat flitskastje dus het haalt ook nog niks uit.. maar los daarvan zegt ook iedereen dat de bekende flitskastknuppels beter naar plekken kunnen gaan waar het er echt toe doet.. en het verkeer is hier sowieso al beter gereld dan in china, het gaat toch ook goed wanneer ze er niet staan met hun geweldige ikflitsjoudusjijbetaald kastje..

Wat jij noemt, die 30 km zone waar je ook met 50 doorheen kan, dan moeten ze daar maar gaan staan, dat zijn namelijk de wijken waar het er wel toe doet wanneer iemand te hard rijd, zeg nou zelf.. of je 130 of 140 rijd, het enige verschil is dat je bij 140 een boete krijgt..

en als laatste: ”Bepaal je tijdens een spelletje monopoly (of wat moderner: poker) ook je eigen regels? Ja, zo maak je vrienden…..”

nee flitsen langs de weg, dan word je populair!
@dennisr: 1
@kimi100: de + teken werkt helaas niet op de iphone / i pad app…
@dennisr:
Al eens in China geweest? De dingen die ik daar in het verkeer zag gebeuren doet je je soms echt spontaan afvragen of je uitvaartverzekering nog wel dekkend is. De ‘automobilisten’ daar rijden waar ruimte is, vrachtwagens rijden rustig tegen het verkeer in (op de snelweg) en zijn standaard overbeladen. Soms kunnen ze gewoon niet boven de 60km/h uitkomen vanwege de last. Voorts heb ik daar in 2 maanden tijd zeker 3 keer mensen dood of stervende, midden op de weg zien liggen. Dan ben je blij met het Nederlandse verkeer, ook al sta je soms 3 kwartier in de file, ook al vind je soms een boete voor 4km/h te hard op je deurmat.
@Original_Arnoud: Dat kan ik me goed voorstellen, maar in China komt het waarschijnlijk ook door de overbevolking, doordat ze daar wel zo MOETEN rijden anders staan ze de rest van hun leven in die file.. hier in Nederland is het gewoon sowieso anders, als je al die flits agenten langs de snelweg weg haalt is er volgens mij niks aan de hand, het is hier inmiddels al zo goed geregeld dat een agent meer of minder in het verkeer daar geen aandeel meer in heeft..

Er moet hier heel wat gebeuren wil het net zo worden als in China, ik blijf erbij, weg die flits agenten op de snelweg.. laat ze maar de woonwijken ingaan en flitsen op plekken waar het er toe doet.
ik ben voor flitsers… waarom? dan kan je tussen de flits palen gas geven. in traject controles lukt dat niet meer…
@spykerboy: Ja, maar dan vergeet je die vervelende mobiele flitsers.
We zijn geacht een politiek correct land te zijn. Door de mensen, voor de mensen en van de mensen. Maar dit is inderdaad niet “noodzakelijk”. Laten ze deze rete dure kameraadjes maar lekker bewaren voor een onveilig punt. ;) Doet me vies veel aan dit soort kontjenaai acties denken!
http://www.nijmegenonline.nl/images/Snelheidscontrole-22febr-05%20007.jpg
Niemand heeft nog iets gezegd van die 2 heerlijke kontjes die ab als plaatje gebruikt? Mooie porsche’s :D
@euro95: haha daar ben ik het wel mee eens! :)
Betutteling die regelgeving in Nederland zeg! Hoeveel regels gaan er nog komen? Laat de bestuurder lekker vrij! Stelletje beunhazen!
Ik vind 130 nog te langzaam dat moet verhoogd worden naar 430 per persoon.
Ik vind traject controle prima want dan weet ik zeker dat het traject gecontroleerd is om er met een aangepaste snelheid keihard overeen te rijden, flits controle daar in tegen bestaan niet meer sinds de digitale tijdperk en moeten zonder meer verplaats worden Antarctica.

Marchel.
Geen van beide…
Berooft worden van je centjes én vrijheid omdat de debielen zonder enig inzicht gewoon zestig langs een school in dertig km zone kunnen blijven knallen én jou kunnen beschuldigen en beboeten van gevaarlijk weggedrag omdat je ze voorbij komt knallen met 200 op een lege snelweg…

Volgens mij missen we een Nobelprijs….
Gewoon beide en op veel meer locaties. Als je denkt dat je boven de wetgeving staat en je jezelf niet aan de verkeersregels houdt, dan moet je er maar vanuit gaan dat je bekeuringen op de mat krijgt. Deze vind ik toch al veeeel te laag.
Laat ze zich eens bezig houden met alles wat er nog open staat ipv nieuwe plannen te maken.
Volgens mij hebben we nog een europese economie te redden, moeten de uitgaven van de overheid omlaag, de bureaucratie worden aangepakt, en zitten er nog een aardig aantal mensen thuis die best aan het werk zouden kunnen.

Ik weet niet hoe het er bij de ambtenarij een toe gaat, maar ik begin meestal aan iets nieuws als ik de rest af heb.. Zoiets als een bord vol half gegeten boterhammen deze politieke agenda’s
Wat ik eigenlijk wil zeggen is wat ik altijd tegen mijn werknemenrs zeg: Focus! Één ding tegelijk doen en het wordt goed, doe er meer tegelijk en het wordt K)€
De allergrootste misvatting is dat men van mening is dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet kunnen of willen nemen.
In de Bondrepubliek Duitsland, waar op veel plaatsen geen beperkingen zijn mbt de maximumsnelheid is een van de gevolgen hiervan een gediciplineerdere rijstijl van de gemiddelde Duitser.
Zoals het niet gelijk naar de linkerbaan schieten na het invoegen als er een vrachtwagen voor je zit op de rechterbaan, het beter anticiperen op situaties en het defensievere rijgedag van de gemiddelde Duitse automobilist.
Daarnaast houden Duitsers zich consequenter aan een maximumsnelheid indien deze aanwezig is.

Deze grotere vorm van vrijheid en het zelf bepalen van je eigen snelheid maakt de Duitse autobahnen niet tot een plaats waar anarchisme hoogtij viert, eerder tot een beter en meer verantwoord sociaal gedrag van het individu, want autorijden is en blijft een sociale bezigheid.

Als voorbeeld :

Ik kom afgelopen week uit Keulen zetten, in Duitsland doken er plotsklaps files op, iedere automobilist waarschuwt het achteropkomend verkeer door onmiddelijk de alarmlichten aan te zetten.
Daarna allemaal rustig door hummelen totdat de file is opgelost.
In Nederland zaten we in een rustig slot op de snelwegen, waar 130 max was, kon ik in alle rust 140 draaien op de cruisecontrol, ik deed er geen vlieg kwaad mee en het verkeersbeeld werd door mijn hogere snelheid niet verstoord.
Uiteraard was ik geduldig genoeg om langzamere rijders ook hun deel van de weg te gunnen en ze gewoon te laten inhalen.
@desjonnies: Mooi gesproken, het is idd een sociale bezigheid. In Duitsland rijd het gewoon lekkerder. Meer de ruimte, de duitsers nemen zelf ook meer tijd om van a naar b te komen. En ze doen zelf ook meer hun best om netjes te rijden. Tegenwoordig in nl mag je blij zijn dat je levend thuis komt. Zeker nu ze van plan zijn petdragend 16 jarig pubervolk in de auto te laten!
@euro95: haha, ik ben idd ook erg benieuwd waar dat toe gaat leiden, die 16 jarigen achter het stuur, ik gun het ze van harte maar ik hou mijn hart ook vast :lol:
@dennisr: Dat verschilt dan weer tussen ons, ik gun het ze niet ;) Wij hebben toch ook gewoon netjes moeten wachten? Dit is geen jaloezie dit is gewoon pure wrok tegen alle Justin bieber fanboy’s.. Maar ik weet het, het is de overheid’s schuld, niet van de fanboy’s.. ;)
@euro95: nee in dat opzicht gun ik het ze idd ook niet, het is lichtelijk oneerlijk, zeker nu ik zelf 18 ben, en die regel er ineens bij komt..
maar verder gun ik het ze wel..
ik denk niet dat het ene goed idee is maar we zulle zien waar dit naar toe leid.boven die is het iet om naar uit te kijken voor die 16 jarigen als ze 18 worden. want zeg nou eerlijk dat is toch de mooiste leeftijd het beginnen met auto rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).