Welke EV doet 0-96 km/u in 2,3 seconden?

Auteur: , 27 Reacties

....en ziet er uit als 'The Joker' uit Batman? De Traxxas XO-1 natuurlijk! En de 0-160 km/u legt hij in minder dan 5 seconden af. Kosten: 1.100 dollar.

En met zo’n prijsstelling zal er wel een addertje onder het gras zitten. Inderdaad, want de Traxxas is een schaalmodel. Een ienie-mini radiografisch bestuurbaar auto’tje waar je moeilijk inpast, en waarmee je ook niet echt boodschappen kunt doen.

Maar hoe cool is dat? 160 op de klok zetten met een speelgoedauto? Sommige jongens worden nooit echt volwassen, en voor hen is de Traxxas natuurlijk een ideale speelkameraad. Bij de auto hoort een 2.4GHz besturingssysteem, met een docking base voor je iPhone. Hier hoort uiteraard ook een app bij, en je kunt onder andere je snelheid, toerental, temperatuur en voltage aflezen. Daarnaast heeft de XO-1 AWD :) Kijk voor meer specs even op hun website.

Mocht je gek zijn van dit soort zaken: eind december komt de XO-1 op de markt, mooi op tijd als kerstcadeau dus. Mocht je dit niets vinden, kijk dan even verder naar een RC Ken Block Fiesta. Meer RC-hoonage hier. Video hier onder:

Traxxas komt hard27 reacties

lol
Ik denk dat mijn naam zat zegt wat ik hier van denk, fantastisch!
@Traxxas: Haha ik wist niet dat er Traxxas fanboy’s waren op Autoblog.

On. Geinig autootje en hij klinkt ook niet verkeerd!
@vwally: Dit was toen ik jonger was mijn hobby en sindsdien gebruik ik het als username…
ik blijf het wel leuk vinden, maar fanboy is een groot woord, haha
mag ik het zeggen? ik weet het! ah toe!?

die lelijke!
Leg maar onder de kerstboom. Altijd leuk zo’n gadget.
Gooi daar een body van een E36 compact op ( met M3 sticker) en je bent weer het mannetje in de straat :p
Ik zie het al voor me:

“Nee joh, rij jij maar schatje.”
*Tovert RC tevoorschijn*
Die dockingstation is ook gaaf bedacht zo op die zender. Gaaf karretje, zelf heb ik ook ooit zo’n ding gemaakt van Tamiya, maar die ging niet harder dan 45.
Spijtig.. dat had wel errrggg strak geweest. Nu denk ik wel dat er veel meer kracht is te halen uit een EV-motor dan de huidige motoren die we nu kennen.
ik rijd zelf met een traxxas rustler vxl, deze haalt de 100km/h ook wel makkelijk wanneer er een lipo inligt. zo snel gaan is altijd dikke pret dot je een klein foutje maakt en half je auto uit elkaar ligt.(dit is nog een groot werkpunt aan rc auto’s ;p)
@toontje96: als je met een echte auto een klein foutje maakt, dan kan hij aan het eind ook compleet uit elkaar liggen
@toontje96: ik hen zelf ook een rustler vxl gehad, erg leuk ding, maar toen toch e-revo brushless gekocht, dat is een echte aanrader
Ik vraag me steeds af hoe je dat kan blijven besturen? Jij staat stil en dat ding gaat er vandoor met 160km/h, na 10 seconden is niet meer dan een stipje aan de horizon.

leuk speelgoed, dat wel!
@vale46: daar heb ik ook vaak problemen mee, mijn traxxas staat hoger dus moet je rustig op snelheid komen tegen dat je de 100 haalt zie je hem al niet meer, enkel wanneer je op een verhoog staat gaat het net iets beter
@toontje96: Je zou dus eigenlijk op je dak moeten kruipen om een beetje coördinatie te behouden?
Met mijn 5km/h RC-autootje van vroeger had ik daar geen problemen mee :p
@vale46: lol, inderdaad. Lukte maar 1 keer helaas… :)
Nu nog iemand ermee dood kunnen rijden, en je hebt de beste moord met voorbedachte raden.. ;) Omfg, gewoon omdat het kan… hebb0n! :)
ik heb zo eentje op ‘benzine’ hier, wel wat meer werk aan maar dat maakt het vaak ook leuker. En met dat geluid maak je de hele buurt wakker, ach, jongens worden nooit groot ;)
Met een cameratje en een beeldscherm wordt het toch leuker, of niet? Real live gaming.
Jammer, ben te vroeg geboren. Die van mij had nog een touwtje… ;)
Haha, zalig gewoon!
Toen wij jong waren probeerden we met onze op afstand bestuurde wagens auto’s te volgen, maar helaas gingen ze niet snel genoeg, dit speelgoed mogen ze me zeker geven!
Erg leuk, vooral die app, maar wat is de range?


“een 2.4GHz besturingssysteem” is raar taalgebruik, het gaat hier om een draadloze 2,4 GHz verbinding oftewel afstandsbediening, besturingssysteem is software.
Alstublieft meneer de kerstman :D
Uiterlijk -1..
performance +3

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).