Welke supercar brandt hier uit? [video]

Auteur: , 46 Reacties

A) Porsche 911 GT2 B) Pagani Huayra C) Lamborghini Aventador D) Anders, namelijk....

Het is eigenlijk al lang niet meer grappig, en wij zijn zeer gevoelig voor de kritiek dat wij bevooroordeeld zouden zijn richting Ferrari. Speciaal daarom hebben we de vorige Ferrari-fik (een 599 GTB) 3 weken geleden in het altijd warme Arizona aan ons voorbij laten gaan. Maar deze week ging er weer eentje in vlammen op, in het eveneens hete Dubai. En dan bind je de kat wel erg op het spek.

We krijgen commentaar van een dame met een heel vet Russisch accent die toevallig ter plaatse was. Tijdens de bbq horen we al een plofje, en aangezien de motor bij de 599 voorin ligt kunnen we deze auto als afgeschreven beschouwen. Het is natuurlijk ook een manier om je merk exclusief te houden… Bekijk de video hier onder.

woesj

Een schrale troost: de auto heeft in ieder geval het 40-jarig bestaan van de VAE overleefd. Krap aan. En bovendien komt de 599-opvolger al heel rap. Duidelijkere foto van de aftermath met spuitgasten er bij op flickr. (via GTSpirit)46 reacties

Hiermee onstaat meteen een flauw raadsel: ‘wat is het verschil tussen een Lamborghini en een Ferrari?’ ‘Bij een Lamborghini komen de vlammen alleen uit de uitlaat’
@sir_smokalot: Alleen uit de uitlaat?
http://www.clutchd.com/wp-content/gallery/08_april_2010-singles/clutchd-com-lamborghini_in_flames.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-nnZMwr4YFnU/ToCbTDktlII/AAAAAAAAAGY/Hsjk9-GBGY4/s1600/burning_gallardo.jpg
http://tu-x.net/wp-content/uploads/2011/09/Lamborghini-Burning-2.jpg

Heb ik mijn punt gemaakt?
@Sciurida: Conclusie: Lamborghini’s hebben een grote uitlaat die niet altijd aan de achterkant van de auto zit.
@Seroo: lol +1. Beetje generaliseren mag. Heb zelf nb nog een artikel geschreven over die gallardo in de McDrive. Maar een beetje selectieve perceptie moet kunnen :)
@Sciurida: Lambo’s waren aangestoken door ex-eigenaars van Ferrari’s die waren afgebrand……
@Sciurida: deze hebben open uitlaten… ;)
@sir_smokalot:

Je gaat er nu toch geen “flame-topic” van maken hè ;-)
gedwongenleaser
@jack_abarth: daar hoeven ze bij autoblog echt geen moeite meer voor te doen hoor. Ik kan mij het laatste artikel waar NIET in werd geflamed niet herinneren…. ;)
@gedwongenleaser: http://www.autoblog.nl/mooiste-mercedes-slr-mclaren-te-koop-voor-11-miljoen dat is deze. Hier staat iedereen aan dezelfde kant van de brandhaard.
gedwongenleaser
@Seroo: lol, dat wist ik niet. Dat artikel heb ik toch snel overgeslagen toen ik die verschrikkelijke hoerensloep op de frontpage zag staan. ;)
Tja, ik weet echt niet wat die lui allemaal met hun Ferrari’s doen hoor…
Ferrari’s moeten het de laatste weken wel ontgelden. Wat een gekkehuis zeg !
@bempi: laatste weken? Laatste jaren zal je bedoelen…
@robbie: :D, zeg, niet de waarheid naar boven halen hè.
@robbie:

Nee gewoon van de laatste weken. 14 supercars waaronder veel ferrari’s die zijn gecrashed en nu dit.
@bempi:

Of nee van de laatste dagen.
baap via Android app
Dan betaal je DIK maar dan ook DIK voor je supercar en ze vliegen bij bosjes in de fik!! What the &%$# is that.. hoe is het nu mogelijk dat al deze bijzondere waggies als een hoopje brandende ellende de verdoemenis in verdwijnen?! Iek niet snap eh..
@baap: Omdat dat bij supercars aanvaard wordt.

Als een Toyota Prius even LIJKT moeilijk te doen bij het remmen, of als de elektrische ramen van een Golf wel eens heel eventueel zouden mogelijks misschien kunnen vastlopen, dan komen er rechtszaken die om miljoenen vragen.

Bij een supercar vind ‘de maatschappij’ een allesvernietigende brand maar ‘normaal’…
Brandstof leidingen zijn niet goed genoeg geisoleerd tegen de hitte. in bijna alle gevallen, zie je die auto fikken op warme dagen.
@deepep: Nee, daar heeft het weinig mee te maken. Het is de laatste tijd steeds duidelijker dat het de lijmen zijn waarmee allerhande kunsttof / carbon / alu onderdelen aan elkaar zitten die in de fik vliegen. Bij de 458 was het de lijm in de achterste wielkappen (motor+remmen hitte) die de schuldige bleek. En ook hier lijkt het ronde de wielkappen vlammen er uit te slaan (kan natuurlijk ook een andere bron hebben, maar rook – vuur – etc). Dat in de vlammenzee de branstofleidingen het op een bepaald moment opgeven lijkt me helder. Maar dat is niet de bron van het vuur.
@MDA: ik weet niet hoe jij uit dit filmpje kunt opmaken dat het vuur begon bij een wielkast… aan het begin van het filmpje slaan de vlammen al uit het motorcompartiment
“Gepost op 06-12-2011 om 13:55 door sir_smokalot in Ferrari | 8 Reacties »”
Hmmm wat zou het antwoord zijn? :p
@4poorte: Hèhè, had er nog niet op gelet…
Sa aperta?
Volgens mij noemen ze dat in Italie gewoon passie/emotie hoor, niks aan de hand!
Het is ook nooit goed hé… Als Toyota zoiets zou ontdekken volgt er een recall en legt iedereen ze het vuur aan de schenen, Ferrari laat haar auto’s rustig affikken en wordt vervolgens zelf met het vuur in de ogen afgefakkeld… :?
@Jesper: Het grote probleem bij Toyota was dat ze in eerste instantie geen recall deden terwijl er (wel een probleem was – tenminste, zo lag het in de publieke opinie. De werkelijkheid lag iets genuanceerder: Amerikanen vergeten wel eens dat bestuurders ook wel eens een foutje maken.
Er is ook een ander groot verschil met Toyota: een auto die stil komt te vallen omdat-ie in de fik vliegt is een stuk minder gevaarlijk voor de verkeersveiligheid dan een auto die door een softwarefout uit zichzelf gaan accelereren
Bied ferrari ook al een oplossing voor deze faal? Of durven ze geen terugroepactie te houden ivm imagoschade?
De eigenaar was de belangrijkste optie vergeten aan te vinken:

http://www.aam.org.my/blog/photos/uploads/ferrari%20fire%20extinguisher.jpg
@Tommy2: Ik zou eerder voor een schietstoel kiezen…

Met die brandblusser kan je deze auto toch niet redden..
Sjek die rechtse brandweerman op de flickr foto.. Classic.
Misschien vertelde zijn collega wel net een goede mop :)
@heidekonijn: Of “Ahaha, lekker voor die rijke eikel..”
Slecht ontworpen/afgebouwd dus.
Volgens mij blijven er procentueel evenveel ferrari’s uitbranden dan lambo’s.
Of ze crashen met z’n 14en of ze vliegen massaal in de fik.. Och Ferrari toch.. :(
Men zou toch wel verwachten dat men na enkele honderden uren aan research zulke problemen kan opsporen en een oplossing zou voor vinden.
vervelende zaak voor Ferrari ..
lijkt ook net of ze het probleem niet serieus aan kunnen pakken ..

waarheid is natuurlijk dat ze er kei-hard aan werken ..

blijft raar dat dit anno 2011 nog kan gebeuren ..
3 dagen geleden nog een 458 in de fik gegaan ergens…dat merk doet het goed als aanmaakshit !
@Megakix: lol, Ferrari-Zip blokskes, ideaal voor onder de kerstboom. Neem wel een plastieken en zet er een emmer water naast…
volgens mij branden er procentueel meer andere auto’ s af dan Ferrari’ s maar komen deze alleen niet in het nieuws omdat het niet speciaal. Hierdoor krijgt Ferrari een slecht imago imo.
De bestuurder/eigenaar produceerde ontbrandend gas terwijl hij aan het roken was in de auto? Dat is niet echt zo’n goed idee met een jurk aan he… Volgende keer geen jurk/tent/laken aantrekken maar gewoon een niet licht ontvlambare spijkerbroek? ;)
599 gtb
Cavalino trammelante, ach ik hou het op een vurig temperament. Een echte Italiaanse dus.
@norge: lol, cavalino trammalante…

die houden we erin :)
ferrari is zoooooooooooooo….inferno!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).