Win een raceweekend in de Opel Astra OPC!

Auteur: , 43 Reacties

Zin om met het peervormige bipsje van de 280 pk sterke Astra OPC over het officiële Opel-circuit van Dudenhöfen te denderen? Dat regelen we even. Vijf maal twee kaarten voor een geheel verzorgd weekend rechterpedaal-stampen, jij kunt ze winnen.

Er is natuurlijk maar een manier om dat gruwelvermogen en die 400 Newtonmeters aan koppel het best te ervaren, en dat is tussen de curbstones van een episch circuit in Duitsland. Jij kunt er 14 juli aanstaande gewoon bij zijn (maak ons trots!) en samen met de overige winnaars de nodige banden tot aan het minimumprofiel oprijden. En dat helemaal gratis.

Op zaterdag 14 juli vertrek je samen met de andere winnaars naar Dudenhöfen, waar je ontvangen wordt op het grootste testcircuit van Europa. Na het obligate diner en een 5-sterren hotelovernachting is het zondag tijd om in te stappen. Niet meteen op de passagiersstoel, want eerst leert raceheld Joachim Winkelhock je de fijne kneepjes van het racevak. Ook krijg je de kans om andere OPC’tjes van Opel tot het uiterste te drijven op het raceasfalt.

Wat je moet doen? Simpel. Ga naar de Facebookpagina van Opel en en geef antwoord op de vraag: Wat geef jij op voor een Astra OPC? Kies een antwoord en deel het met je vrienden. That’s it. En wie weet hang jij over een paar weken aan het stuur van Opel’s bruutste Astra op een plek waar geen snelheidslimiet geldt.43 reacties

Het uiterlijk is al 100% in orde!

Hopen dat er nu eens een degelijke concurrent voor de megane RS verschenen is!
Nee dankjewel het blijft een opel ;)
@bofkont: Dat zeggen alle (domme) mensen die liever een saaie audi rijden ;) Of met de rest meepraten.
@jeffreym3: Dit is gewoon weer reacties en een discussie uitlokken. Mooi laten gaan en niet op reageren.
@jeffreym3: Stiekem vind ik deze OPC ook wel mooi hoor ;)
Vooral het interieur.


Eh nee ik rij geen audi, wel gehad in het verleden een S3 quattro met jd chip leuk wagentje.
Om in nou straatje te blijven ook wat Bmw’s gehad, 3 stuks met die heerlijke zes in lijn.
En nu een Mercedes SLK :)
@bofkont: Jammer van die laatste :P
@jeffreym3: Ja zeggen wel meer van mijn bmw bekenden :)
Tja over persoonlijke smaak valt nu eenmaal niet te twisten.
Ik vind hem persoonlijk geweldig.
Maar op ten duur komt er wel weer een zes in lijn denk ik.
Mijn laatste was een heerlijke E46 328ci.
@bofkont: idd zeeeeer jammer van die laatste
25 jaar of ouder, dat is dan weer jammer :(
@MullerG: 21 zou toch ook al goed moeten zijn he ;)
@adyton: Nope, staat in de actievoorwaarden:

Uit alle unieke inzendingen zullen er vijf deelnemers als winnaar worden geselecteerd, die ieder twee tickets ontvangen voor het OPC race camp weekend, mits deze voldoet aan de voorwaarden en zij de minimale leeftijd van 25 jaar hebben behaald en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en paspoort.
@Ruben de Jong: Ja ik kan ook lezen hoor. Ik zei dat enkel maar als reactie op MullerG omdat we beiden blijkbaar nog niet 25 jaar zijn en dus niet kunnen meedoen.
@MullerG: dat tezamen met dat Facebook-geleuter zorgt ervoor dat een flink deel afvalt. Scheelt een hoop inzenders, en dus werk ;)
Jammer, had heel graag meegedaan. Maar helaas is het voor 25+. Na het ‘liken’ weer mooi ‘unliked’
Wil best een keer trappen in dat ding.
Ik wil er wel in rijden voor een weekend, de achterkant vind ik niet zo geslaagd.
Ding heeft prachtige lijnen!
En motorisch ook dik in orde.
Lijkt me een prettige wagen om eens mee te rijden. Zou wel nooit overwegen om er een te kopen. Voor dat geld heb je leukere wagens.
Leuk idee. Zo hoor je sportieve auto’s te promoten.
Voor die prijs wil ik wel een achterwiel aangedreven auto, maar verder ziet hij er goed uit.

Maar geen facebook en dat gaat ook wel zo blijven. Ik maak alleen reclame voor iets als ik er ook zeker weten voor beloond wordt.
@jolig: Kom je toch al snel uit bij bmw of duurder, en dan moet je goed zoeken voor die prijs ;)
Tenzij je tweedehands koopt natuurlijk he. Maar over een paar jaar is deze OPC ook weer een pak goedkoper tweedehands. Dat hij zo duur heeft zal ook wel veel te maken hebben met onze fijne CO2 en BPM regeltjes.
@jeffreym3: BRZ of GT-86? Met die paar euro’s die je dan overhoudt kun je over een paar maanden vast wel wat vermorgen erbij halen.
@jolig: Dan praat je ook al over 40k + .. En een behoorlijke turbokit voor een auto waarvoor er waarschijnlijk nog niet veel op de markt is zal je al snel rond de 10k kosten.. Dus nee, de GT86 is geen optie.
Wanneer je niet meteen op de passagiersstoel mag gaan zitten… Waar dan wel? Achterbank?
-edit: check!-
Styling = oke
Prijs = niet oke
Ik wou binnenkort sowieso al een proefrit maken in de OPC, laatst gereden met de GTC, maar wist er meer van dan de verkoper dus dat was niet zo’n goed teken..

Ook viel het vermogen van de GTC me gewoon hard tegen (180pk versie), denk dat de OPC een stuk beter vooruit wil, auto ligt wel lekker in de bochtjes in ieder geval

Maarre Facebook doe ik niet aan, dus geef mij maar gewoon alvast 2 kaarten dan doe ik wel even mee 14 Juli :D
Waarom doen ze niet een keer een actie waarbij tieners een ritje in een auto kunnen winnen?
@jordy14: Omdat die niet mogen en vooral niet kunnen rijden.
@jeffreym3: dat ze dat gwn doen dan op een hele grote parkeerplaats. Dan kan er niks fout gaan.
Faceboek, wat is dat? Ik wordt een beetje simpel van dat alles maar via facebook moet. Ik wil geen faceboek.
@mashell: smoelenboek voor Opelliefhebbers… :)
facebook !! bestaat dat nog dan ??
@lincoln: Slechts 900 miljoen gebruikers.
@SimonMc: Voor mensen die veelal een behoorlijk te kort aan aandacht krijgen in het echte leven.
@jeffreym3: Ja en nee. Ik gebruik facebook alleen maar om dingen te zien van anderen, en zet er zelf nooit iets op. Meestal mensen die ik persoonlijk goed ken, maar nooit meer zie omdat ze gewoon uit mijn leven verdwenen zijn door omstandigheden. ( getrouwd, een kind, huis gekocht of een combinatie natuurlijk )

Natuurlijk heb je nog steeds inderdaad de pubers of aandachtsmensen, waarbij ik steevast een 1-2-3 regel hanteer. Na onzinnige status update nummer 3 verschijn je niet meer in mijn hoofdscherm.

Kwestie van filteren nietwaar?
Astra OPC de mooiste hot hatch !!
Lees net dat er aardig wat leuke snufjes op de nieuwe astra OPC zit! Er zijn uch magazines die al reviews hebben geplaatst met redelijk wat informatie over ophanging en dergelijke. Autoblog, je loopt achter! (Zie topgear, evo, car magazine, autoexpress, autocar)
gewicht: 1475kg.. Oef. ERG jammer.
@jeffreym3: Vandaar ook waarschijnlijk het steeds toenemend vermogen om dat overgewicht te compenseren…maar vind ik zeker geen goeie evolutie.

Liever dan 100 pk minder, maar dan ook 200 kg eraf.

Vanwaar heb je die 1475kg als ik vragen mag?
1475 is e46 M3 gewicht. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat die alle 343pk ook wel nodig heeft. Natuurlijk zal deze opc na een fatsoenlijke chip ook over de 300pk gaan met bergen meer koppel dan de M3, maar toch is het jammer dat hij niet 100 kilo minder weegt..

Ik heb dit uit een review van evo magazine. Ik zit op vxronline.co.uk. Daar is een heel forumgedeelte besteedt aan de nieuwe OPC. Heel wat mensen die er al eentje hebben besteld en bergen info :)
De prijs in vergelijking met de rest blijkt zeer mee te vallen. Zo meent topgear dat wanneer je de nieuwe Focus ST op hetzelfde niveau wilt uitrusten als de OPC je ongeveer op hetzelfde bedrag uitkomt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).