Winkelmann: de Lamborghini Estoque is nog niet dood

Auteur: , 33 Reacties

Lamborghini heeft haar keuze voor een derde model gemaakt. Er komt een SUV, want daar zit volgens de Italianen momenteel het meeste opbrengstpotentieel in. En ze staan niet alleen in die overtuiging, getuige de SUV-plannen van Bentley en Maserati. Krijgen we verdulleme dan nooit een Estoque voor onze kiezen?

Een opgehoogde Cayenne met heel veel hoeken die het wint van de Estoque Concept uit 2008. Het kan raar lopen. Lange tijd zag het er naar uit dat de Porsche Panamera- en Aston Martin Rapide-concurrent in productie zou gaan en de goedkeuring was bijna rond. Maar ergens kwam er een kink in de kabel en CEO Stephan Winkelmann laat nu weten dat dit onder meer kwam omdat er geen geschikt platform te vinden was binnen de VAG-gelederen. Sure.

“It [the Estoque] was placed on hold because of a number of reasons, including the lack of a suitable platform. We haven’t given up on the idea of a sedan entirely, but we see more potential in a sport-utility vehicle encapsulating typical Lamborghini attributes.”

Tegelijkertijd geeft Winkelmann dus aan dat het idee voor een sedan nog níét van tafel is. Maar als er eerst een SUV komt die op zijn vroegst in 2015 productierijp is, dan zal een potente powersedan natuurlijk nog veel langer op zich laten wachten. Hoe lang zal de V10-powered Estoque Concept houdbaar blijven?
33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
waar staat de knop geen van beide?
Zeer mooie auto…
De poll is wel duidelijk.. Een opgedirkte Cayenne in Lambo design hoeft van mij niet. Helaas hebben de marketeers bij Lambo het voor het zeggen, echter blijft het een gemiste kans.. De Lambo SUV had een LM002 reïncarnatie moeten zijn!
@audir8v10: waar de Cayenne weer een aftreksel van de Q7/Touareg is.
Ik denk dat Lambo een kans gemist heeft, was de Estoque eerder uitgebracht dan hadden ze misschien kopers bij Ferrari weggehouden. Niet dat het erg is (Ferrarifreak :D)
Echt zonde dat deze nooit in productie gegaan is. Hopen dat dit ooit nog komt
Lambo is te veel te laat met beide modellen, die markt is al verzadigd..
w115 via Android app
@MARS: klopt, de M en AMG suvs zijn snelle goedkopere substituten. De Cayene heeft een grote stuk taart uit de performance suvsmarkt, verder verwacht ik dat de Maserati Kubang ook veel zal verkopen.
Say what?!? Geen geschikt platform binnen VAG…??? Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar me dunkt dat binnen het VAG concern toch een geschikt platform te vinden zou moeten zijn…
Bentley en Maserati hebben allebei al een sedan, Lamborghini nog niet, waarom dan eerst een SUV?
Het platvorm van de Panamera is er toch?
@Johan-SV: Was ik ook aan het denken. Of is het panamera platform exclusief voor porsche?
@stanny: het is wel VAG het, dus lijkt me sterk. die stoppen zelfs de wielen van een BLuemotion onder een bugatti als het zou passen.
Nou, pak van mijn hart zeg :)
Veul liever de Estoque, want die Urus is echt kotsbahbah!
Dus is zeg Lamborghini: Urusai (Japans voor Shut Up, want daar denk ik aan als ik aan Urus denk) met die Urus en maken die Estoque!
Alleen al de naam Urus is Lamborghini onwaardig.
Die Urus is echt een suffe Cayenne-kloon, maar de Estoque mag er van mij best komen, die is wel Lambo waardig, met zijn extreme vormen.
Dat is een mooie slee zeg.

En nu met de resultaten van de autoblog poll naar Lamborghini om ze over te halen?
@knalfa: Een gesponsord bloggersreisje in Lambo’s om de poll aan te bieden……. Hmmm i like the sound of that.
Waarom niet beide op de markt brengen, dan heb je tenminste een panamera en cayenne killer. Uiteindelijk telt winst meer dan merk behoud. Audi en Porsche zijn ook gewone volkswagens geworden. Kortom niks bijzonders aan.
Een mooie auto! Zo’n Lambo wil je niet op een VAG platform, dit verlaagd het imago alleen maar. Audi is ook alleen maar een bijna rammelvrije VW.
gedwongenleaser
Die Estoque vind ik persoonlijk de mooist gelijnde Lambo (ooit?), daar kan geen ander huidig Lambo-model tegenop. Dat ranke profiel, lekker breed met die prachtige voorkant en keiharde porno achterkant, het zou echt zonde zijn als deze er niet komt :(…
audi A8 platform, beetje verlengen (hé, die hebben ze ook al)
en gaan met die estoque..

ik moet het ook allemaal weer zelf bedenken..
http://www.automobilemag.com/features/news/1205_future_porsches/new_models.html In dit artikel staat dat Porsche een nieuw platform gaat ontwikkelen voor de 2e generatie Panamera waar ook Bentley en Lamborghini gebruik van gaan maken. Dan hebben we het pas over 2015.
Prachtige wagen die Estoque! Daarbij is zelfs een Quattroporte ene lelijk ding!
als die neus iets minder spits is dan is ie geslaagd nou is t nog een beetje te om als zakenauto ofzo te gebruiken
Die Estoque is toch wel de mooiste supersedan ooit in elkaar geschroefd, V10 voorin hangen, aandrijflijn van een Audi S8 erbij en je hebt een serieuze Quattroporte killer.
de Estoque is veel mooier dan de Urus
Laat maar komen.
@jordy14: en laat die Urus dan maar achterwege.
Het feit dat ze deze nog eens bovenhalen, bewijst dat dit toch wel hun estoque-paardje is.
A8, pheaton, Panamera,…
Hoezo geen platformen beschikbaar?
Echt stukken mooier dan dat misbaksel van een “SUV”
Goeie zaak! Produceren die bak! En laat die koe maar zitten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).