Winkelmann: ‘Lamborghini SUV komt niet voor 2017’

Auteur: , 27 Reacties

Tja, kunnen we er in ieder geval 5 jaar lang over lullen zonder dat iemand er ooit nog in gereden heeft...

Je kunt je afvragen in hoeverre het zin heeft aandacht te besteden aan een concept waarvan het nog een half decennium duurt voordat er een straatversie van komt, maar hey, het is een Lamborghini dus hij heeft bij voorbaat al een streepje voor.

We weten dat het concept over 11 dagen in Beijing staat, en dat hij vermoedelijk kersenrood is, maar nu heeft CEO Stephan Winkelmann zich ook uitgesproken over de releasedatum, als hij er komt. Dit wordt precies 10 jaar nadat hij zei dat Lamborghini noooooooit weer een SUV ging maken, in 2017 dus.

Wij hielden het zelf eerder op ca. 2015, maar het geduld wordt nog wat verder op de proef gesteld. Benieuwd of Lamborghini er in slaagt niet dezelfde fout te maken als Bentley of Maserati, en wél een product heeft gemaakt dat je niet direct de neiging geeft je ogen uit te steken met een roestige lepel. We zullen het snel weten. Ik voorspel een Chinees fapfest op enorme velgen en hele kleine spiegels.27 reacties

Maakt niet uit joh, spaar ik nog wel even door voor wat extra opties.
Tegen 2017 heeft de autowereld waarschijnlijk al een nieuwe Hype gecreëerd… dus jah, ik zou in nieuwe SUV’s toch niet te veel meer investeren…
@Volvo_440_turbo:

Opzich heb je wel een punt.
Aan de andere kant in het M-O zal er niet zo veel veranderen, misschien oorlog met Syrie en Iran ofzo. Maar in de rijke olielanden zullen ze wel verkocht blijven worden.
Dat ze die estoque maar maken. Of ze moeten een SUV maken net zoals de LM002.
@jordy14: de LM002 is nou niet echt direct een SUV, toch?
@kp92: Hoe zou jij het noemen?
@jordy14: een all terrain vehicle? ATV
bungabungastig
@jordy14: terreinwagen in je moers taal, off-roader, 4×4 of 4WD mag ook.
@jordy14: Inderdaad, de LM002 is een echte 4×4 met een belachelijk gave sterke motor!
@kp92:
je kunt het het beste vergelijken met een g klasse amg van nu denk ik.
@undifined1: Is dat geen SUV dan?
@kickass: SUV = marketing naam voor soft-roaders ATV. Ofwel voor auto’s die eruitzien als ATV, maar het vooral goed in de PC Hooftstraat doen en niet zo goed van het asfalt af.

De LM002 stamt nog uit het pre-SUV tijdperk en is zeker geen voetbalvrouw-bak, maar echt werkpaard; hij heette niets voor niets de Rambo-Lambo :)
@jordy14: De SUV is een voortvloeisel uit de oeroude Range Rover, een oerdegelijke 4×4 zonder enige luxe, de boeren werden welvarender en wilden dus ook wat meer luxe, die kwam er in de Range Rover, ook bleef het karakter van de auto, namelijk het goede offroad-rijden, behouden, echter bij de nieuwere versies werd de luxe steeds belangrijker en de offroadeigenschappen werden minder. Uit deze ontwikkeling zijn uiteindelijk de volstrekt belachelijke hedendaagse SUV’s geboren. Met, voor mij, als negatief hoogtepunt een auto als de X6M!
@kp92: Een SUV in de vorm waarin wij hem kennen is per definitie onzin. SUV staat namelijk voor Sports Utility Vehicle en als er iets is dat je niet associeert met een ´SUV´is het wel sportiviteit..
@gerard1710: Utility ook al niet…
@kp92:
boeren werden welvarender? volgens mij is dat al 50 jaar niet mee rhet geval, het is meer dat ook andere meensen die auto wilden.
@undifined1: al is het wel zo dat de rang erover wel nog steeds het meest terreinvaardig is van alle suvs
@kp92:
Het verhaal met de idee achter de Range Rover, speciaal voor jou !

http://www.klassiekerrally.nl/iconen-de-range-rover/
Ik zet het in mijn agenda!
@MAB: Dikke agenda heb jij…
@gerard1710: hahahahaha ik heb helemaal niet aangedacht dat mijn agenda maar tot 2012 gaat.
Ik kan best nog 5 jaar wachten op de volgende Cayenne-rebadge hoor. 2017? 2027 mag ook. Of 2037, doe rustig aan, neem alle tijd. Tegen die tijd is het ook geen schande meer voor Lamborghini om er een TDI en DSG in te pleuren.
2017… Ach man die komt dus alleen als de rage aanhoud…
Prima. Dan ben ik wat ouder en heb ik nog genoeg tijd om te wennen dat Lambo’s nooit meer hetzelfde zullen zijn :(. SUVs.. bah
Hou r toch over op jongens…allemaal fantasie
& tegen die tijd is hij hopeloos uit de mode.
Komt de Estoque er dan voor 2017?? Pliess? :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).