Wordt de Toyota Supra een BMW i8 in vermomming?

Auteur: , 12 Reacties

Vorige week kregen we dan eindelijk te horen welke plannen BMW & Toyota (ongeveer) met elkaar hebben. Vooral een gezamenlijk ontwikkelde sportauto klonk ons als muziek in de oren. Maar waar moeten we dan precies aan denken? Gelukkig beginnen de eerste details al naar buiten te sijpelen.

Vorige week melden de bedrijven dat ze samen zouden werken aan een “environmentally friendly sports car” en een woordvoerster van BMW heeft dat vandaag nog enigszins verduidelijkt:

BMW’s vehicle “will be a sustainable sports car with environmentally friendly technology,” she said. “We are developing the architecture and components for this future car.”

Als ik dat hoor dan moet ik direct aan de nieuwe BMW i8 denken. Een 3 Serie Coupe of 6 Serie Coupe is nou eenmaal niet echt heel erg milieuvriendelijk. Als Toyota gebruik mag maken van dit platform heeft BMW ook gelijk een mooie manier gevonden om de (hoge) ontwikkelingskosten van de i8 omlaag te brengen.

Een BMW ‘insider’ speculeert er op dat er ook gekozen kan worden voor het platform van de 6 Serie voor een opvolger van de Supra, maar dat lijkt ons iets minder voor de hand liggend. Wat we wel zeker weten is dat beide auto’s NIET als 2 druppels water op elkaar gaan lijken. Het zal dus voornamelijk gaan om (onzichtbare) onderhuidse zaken. Wat Toyota & Subaru met de GT86 en BRZ gedaan hebben moet je dus niet als voorbeeld nemen. In het officiële bericht stond ook al heel duidelijk:

Joint development of architecture and components for a future sports vehicle

Er is tevens nog een mogelijkheid dat er een Lexus badge geplakt gaat worden op de sportauto van Toyota. Denk bijvoorbeeld aan een productieversie van de LF-Lc Concept.

Aangezien het minimaal een jaar zal duren voordat de BMW i8 op de markt komt zal het zeker nog wel een jaar of 2 duren voordat we weten wat Toyota precies op de markt gaat brengen. Tot die tijd kunnen we lekker speculeren! (via: autonews.com)12 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik ben zeer benieuwd. Ik hoopte eigenlijk op een opvolger van de Supra maar dat word hem waarschijnlijk dus niet.
Dat ze maar doen, ik heb al lekkerdere BMW’s gespot…
Spannend om te zien bij welk merk de hoogste garage rekeningen zullen zijn . Om maar niet te spreken over de frequentie daarvan. Denk echter dat een huwelijk tussen deze twee merken uitermate succesvol zal zijn. BMW made in Japan , Hell freezes over :)
@norge: zal onder de streep niet zo veel uitmaken denk ik. rekeningen bij bmw wat hoger, de frequentie bij toyota wat hoger. (weet het niet zeker want nog nooit bmw gereden).
@norge: reken er maar niet op dat ze gezamelijk auto’s gaan bouwen. Daar is nooit over gesproken.

Die BMW’s zullen gewoon in Duitsland gebouwd worden en die Toyota’s in Japan.
@robbie: het gros van de toojootaas wordt buiten Japan gebouwd
Als de Supra een sorta i8 gaat worden, kudos voor design en facepalms voor de techniek. Een Supra is in mijn ogen een pracht van een auto met een net zo prachtig geluid, waarvan het geluid NIET gelijk staat aan het geluid van metrolijn 50 :(

Ach ja, de tijd zal het leren.
Heb er m’n twijfels over als er eens over nadenk. Het zou goed kunnen uitpakken, maar we zullen zien.
Laat toyota een dikke body bouwen, en gooi er een twinturbo 6il can bmw in!
@dutchiehd: dat zou te gek zijn een toyota met een zes in lijn BMW motor.
@pikes83: daarom! Zou ik een uber combi vinden, met handbak, sper, achterwiel aandrijving!
@dutchiehd: ik zeg win win situatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).