Wow. Ferrari F430 is een koopje!

Auteur: , 48 Reacties

Een jaartje terug richtten we de focus al eens op een F430-replica op basis van een Peugeot 406 Coupé. Nu komen we er weer een tegen, en hiermee vergeleken is de eerste een meesterwerk van Pininfarina-achtige proporties.

Voor het replicagebeuren worden vaak middenmotorige Toyota’s of Pontiacs gebruikt. Maar waarom zou je niet beginnen met een auto die van nature al een prima uiterlijk heeft? Oké, echt rap is de 406 Coupé nooit geweest, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt in uiterlijke vaardigheden. Maar voor sommigen is dat niet genoeg. Voor sommigen is hij pas af als er foute bumpers, rare bodypanelen en Ferrari-logo’s op prijken. Een poging iedereen te laten denken dat je iets rijdt wat je niet kan rijden. En als je dan toch bezig bent, waarom dan niet zelf proberen er een foute wrap er overheen te trekken? Wat zou daar nou mis kunnen gaan.

Afgezien van de horrorfoto’s, zijn de LOL-quotes uit de advertentie misschien nog wel het meest pakkend:

The car is an absolutely stunning example of the real car. Unlike other versions of the car, this has been based on an actual Ferrari F430 and is 100% accurate outside. Other kit cars based on other donors tend to be scaled down versions, but this is as accurate as they come.

Of de wrap prutswerk van de bovenste plank is? Welnee, dat zie je niet:

The car has been wrapped in carbon fibre, which shows a few creases, but nothing majorly noticeable.

Oh, en of u de ramen niet omlaag- of omhoog wilt doen. Kan immers niet:

The front windows are made from 6mm thick lexan polycarbonate and have been custom-made to fit. Because of the arc of the windows they have been fixed in place, but someone with a mechanically minded friend will always be able to make them go up and down.

En eigenlijk wil de eigenaar hem helemaal niet verkopen:

This car will be sadly missed as it has given me great times.

Dus. Opzoek naar een Peugeot met Ferrari-aspiraties, Ferrari-stoelen, en een Ferrari-stuur? Bieden kan vanaf 6.500 quid, oftewel €8.000 euro. In de comments is er gelegenheid tot het oprichten van een fonds om dit sujet gezamenlijk aan te schaffen en weer terug te brengen naar originele staat. Check de advertentie HIER. (mirror)

Met dank aan Martijn voor de tip!48 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Ook een beetje hoog op zn poten
@Lennart95vdk: Een beetje? Dit is een F430 Cross Country.. plastic zit er al genoeg aan.. dat is ook zo vaak makke nummer 1 aan alle repli dinges gevallen.. de wiel/wielkast/maat/hoogte klopt nooit voor geen meter met het origineel..
Vrouwen zien het verschil toch niet.
Ik val in herhaling maar ik vind de peug 406 coupe stukken mooier dan de ferrari 360/430.

Lullig doen over replica’s ga ik bij deze maar eens laten.
@Hupke: De 360 was nochtans zo’n mooie Ferrari! De 430 laat ik echter in het midden.
@xilver:

De 360 vond ik eigenlijk ook al niet mooi meer. De 355 is de laatste mooie ferrari tot nu toe naar mijn mening.
@Hupke: he, dat heb ik eerder gehoord, van ene Jeremy?
@volvov70:

Wat diezelfde kerel die de 458 mooi vind?

Ik denk dat je wel een heleboel mensen gaat vinden die de 355 mooier vinden dan de huidige lelijkaards die in maranello de fabriek uit rollen.
Nou ja, de vormen van de body alleen kloppen nog. De wielen eronder uithalen en de pijpjes eraf slopen, likje rode verf erop, en dan met de achterkant half uit de garage zetten. Niemand die het niet merkt.
Damn, die is wel kreatief bezig geweest zeg! *kots*
@MARS: jij bent ook creatief met de spelling van het woord creatief
@redneckdarian: Je hebt ook Kees en Cees, wat is je punt?
@MARS: Nou kijk dat is een naam. Namen mag je schrijven zoals je dat ook maar wil. Bij normale woorden is het dan gewoon fout
@redneckdarian: vraag jij maar een woordenboek aan sinterklaas knul!
@redneckdarian: kreatief’ komt NIET voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Dit wil niet zeggen dat het fout gespeld is. Woorden die niet vaak worden gebruikt, encyclopedische ingangen en woordgroepen worden niet of zelden opgenomen in deze lijsten.
@MARS: ja, kreatief wordt inderdaad niet vaak gebruikt, aangezien het gemiddelde IQ van Nederlanders nog net boven dat van een baviaan zit
Burn baby burn .
Hij heeft het stuur er zelfs afgenomen op de 2de foto. Er moesten maar eens blinde mensen zijn die dat gedrocht willen stelen…
Lijkt wel van papier maché
8000 euro? in nog geen 8000 jaar. Welke blinde mafkees gaat deze wagen nou kopen. Daar kan ik met mijn pet niet bij
Wait wut?
Damn, wat een held, een Ferrari F430 ombouwen naar een Peugeot 406 coupe. Aan de buitenkant lijkt hij nog teveel op een Ferrari, maar kijk ’s naar ’t interieur: die jongen is echt handig, ’t dashboard zit er echt superstrak in. Vakwerk!
Gezien de twijfelachtige kwaliteit van zijn comments, heb ik het idee dat deze weleens van @Flippert kunnen zijn.

Wie anders zou een tijdloze schoonheid als een 406 Coupe waar Pininfarina van afdruipt anders zo willen mishandelen?
@desjonnies: *smile!!!* Weer een uiterst scherpe reactie! Ik zie ‘m al rijden in dat ding, helemaal stijf van de stress omdat ’t te langzaam gaat: alle paupers naar rechts want ik kom eraan met m’n Peurrari.
Die ziet er niet uit, maar er zijn wel mooie replica’s:
http://youtu.be/n-FjFbCLxhc
Ik heb liever iets bijzonders, maar als de auto je droom is waarom niet.
@midasracer: Dat is wel een mooie replica, met iets meer stijl.
Ik moest huilen .. :(
Kitsch!
Ik doe het hem niet na! Gelukkig…
mijn eerste gedachte bij de foto’s. Hee een peugeot… O wacht.
Goed dat hij nagedacht heeft over het maken van de verkoop foto’s.. je weet wel.. even netjes uitzuigen.. mooi likje cockpitspray erover.. losse cd’s opbergen.. de troep op de achterbank in de garage gooien.. etc.. hulde.. goed gedaan.
Eventjes dacht ik; hé das niet duur voor een echte Ferrari stuur en stoelen maar helaas ik voel me als een aangerand breezersletje van 16.
Gewoon een beunhaas met te weinig geld, dit is de site voor de replica’s met een beetje aandacht is er wel iets mooi van.

http://www.extreme-sportscars.com/430/index.html
This makes me a saaad panda
‘k had ’t knap gevonden als ie nou een F430 naar een Peugeot had omgebouwd maar dit …. ? Neeh
Hij heeft twee verschillende achterbanden. Anders had ik er nog wel over nagedacht.
Als ie nou al z’n geld die in dit project gestoken is had gespaard, had ie een echte Ferrari kunnen kopen…
Jezus hij is nog slechter als de grap van norge
Ah, humor…

Niet gemakkelijk.
Lijkt net een carnavalswagen
Wie heeft dat ding gewrapped? Het lijkt wel of Stevie Wonder aan deze auto heeft geknutseld! Moet je de uitlaten eens bekijken, staan bijna haaks in de bumpert.
Voordeel is wel dat ie niet zo snel in de fik vliegt.
Een koopje? Ja, het ziet er ook uit als een koopje…
Ferrari stoelen? Dat zijn toch “gewoon” Peugeot RC stoelen?
Ik vind de vorm helemaal zo gek niet, alleen de uitvoering is vrij kansloos.

Ook al zou je dat opnieuw doen, dan wordt ie nog steeds kansloos, want geen lenzen op de lampen, de “kofferbak” voor is niet waterdicht etc etc etc.

Ben wel benieuwd hoeveel km hij ermee heeft gereden, of dat de lol er voor t einde van het bouwen zo af was dat ie t heeft afgeraffeld.

Maar heey….. wie weet inspireert dit weer mensen ;-)
Wat een ikea pakket
Misschien kan het nog dienen als een symbolisch stuk decadentie om bijvoorbeeld op een protestactie in de fik te steken (slecht voor het milieu). Een ode aan kitch en branding-waanzin. Psychologisch onderzoek. Serieus – je neemt een Pinninfarina wagen en maakt er een crappy Pinninfarina look alike van – wtf.

Nu bedenk ik net dat een Ferrari-kloon kit (Ferrari-achtig zonder specifiek te zijn) voor een Lotus elise (goedkoop geworden 1st gen) misschien nog zou verkopen en misschien niet lelijk moet zijn alsook heel gemakkelijk te bevestigen. In hennep vezel. Verkopen met een kit om zelf faux-Ferrari logos te maken.
En daarnaast ook een VTec kit optie ofzo verkopen. Kan wel een zaakje zijn. Als mensen zich toch hiermee gaan bezig houden.
De nieuwste Kia!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).