Zo neem je in China de bus

Auteur: , 28 Reacties

OV, volgens velen staat het voor OnrendabelenVervoer. In China heb je pak 'em beet 1,3 miljard mensen, dus daar zitten logischerwijs flink wat onrendabelen tussen. Kijk maar.

Wie in zijn studententijd wel eens in een overvolle bus heeft gezeten (in mijn geval als de fiets stuk was en er een tentamen gemaakt moest worden op het Zernikecomplex) kan het zich vast wel herinneren: de buschauffeur die iedereen herhaaldelijk maant een stukje naar achteren door te lopen. Wat vervolgens totaal niet gebeurt (tenzij er een horde lekkere wijven achterin de bus zit, maar zoals we weten nemen alleen lelijke mensen de bus).

In China pakken ze het anders aan: daar nemen ze gewoon de kortste weg. Waarom via de buschauffeur gaan als je ook direct door het raam kunt? Dat kon in dit geval niet, omdat de deuren al geblokkeerd waren door de passagiers er in. En dat levert mooie plaatjes op. Het voorval vond plaats in Beijing, tijdens de avondspits op 13 februari. Ze waren zeker allemaal nog even een valentijnscadeautje wezen shoppen… (via Weibo)

Aan de andere kant: op sommige foto’s lijkt die bus helemaal niet zo propvol. Misschien waren de deuren gewoon stuk?28 reacties

Of het was de bus naar (West) Europa.
De reden van deze is gewoon dat de bus deur was locked/kapot. Big deal.
op foto 1 pakt die kerel zijn kans!
‘ flink wat onrendabelen tussen’ = Chinezen werken voor 20 eurocent per uur en de output ligt vele malen hoger dan 20 eurocent.

‘nemen alleen lelijke mensen de bus’ = Volgens mij zijn de meeste lekkere wijven studenten en die reizen toch wel met het OV in plaat van met de auto.
@Benz65: Well said :)
@Benz65: Ja, maar die knappe studentes zitten helaas alleen in de lijn richting de campus. In alle andere buslijnen is het maar bar en boos. Ik vind de bus echt meest akelige vervoer wat er is, ik snap ook niet dat sommige collega’s de bus nemen ipv de fiets.
@statler: Ik vind het OV niet zo erg als de meeste het voorstellen, oke het is niet het meest pretiig maar het is wel te doen. Als ik een dagje naar Amsterdam ga dan neem ik vaak gewoon de trein, het bespaart me veel hoofdpijn en de meeste tokkies vermijd ik door een eersteklas kaartje te kopen met korting.
1,3 miljard Chinezen.
Wat zou er gebeuren als die allemaal tegelijk een scheet laten?
Iemand?
@ary777: Dan zou er een chemische wolk ontstaan die heel de wereld rondgaat en iedereen vermoord..
@ary777: Dan ruikt het overal naar Fortune cookies (niet eens chinees maar goed….) en Chinese Eggroll nou goed?
the-budel-guy
@ary777: dan hebben we een nieuw gat in de ozon laag.
Compleet onnuttige post..
Waar maak je je nu druk om @Sir_smokalot ?
Je ziet toch regelmatig van dat soort taferelen in minder ontwikkelde landen?
Deze vind ik persoonlijk iets leuker, die heeft nóg meer ramen en op het eerste zicht geen deur.
http://www.aziatischetijger.nl/wp-content/uploads/2010/12/Een-overvolle-bus-in-India.jpg
Ik maak me nergens druk om. Heb in Indonesië ook wel in busjes gereden die de extra passagiers bovenop stopten. Die foto’s zoals ze hier in China gemaakt zijn vind ik er gewoon wel zot uit zien, vandaar.
@sir_smokalot: Mooie post hoor.
Erhm, Metro in Bejing was veel beter dan metro hier lol dus om de gehele OV over een lijn te scheren….

Trouwens 20 cent per rit maakt niet uit tot waar. dat zie je hier niet =]
Taking the bus, like a boss!
the-budel-guy
ik ben in heel mijn school leven 3X met de bus gegaan.

de rest ben ik gebracht en opgehaald. ja ik ben er zo eentje.

maar die keren dat ik ging zat hij altijd zo vol dat ik een bus eerder pakte en dus om 6:00 uur op moest staan terwijl de school 14 KM van huis is.
@the-budel-guy: Dan kun je beter gaan fietsen.
the-budel-guy via iPhone app
@sdk16420: 10 minuutjes met de auto. En ik hou het lekker warm.
Ik ga zometeen ook met de bus naar het zernike complex haha
Kijk, in China zijn de mensen tenminste nog vriendelijk. Er wordt mooi kontjes geduwd. Naar binnen dan nog. Als je hier een bus moet nemen in de spits staan daar twee dozijn snotneuzen te drummen om als eerste op te stappen…
Gewoon de maximale capaciteit benutten.
Ik zeg tsunami
Hahaha wat een bazen. Ik kom net van het zernikecomplex vanmiddag, al die hoerenbussen kenkervol, moest een half uur wachten terwijl er om de 5 min een bus gaat..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).