Zo parkeer je je scootmobiel. Niet.

Auteur: , 60 Reacties

De scootmobiel: het is wat mij betreft samen met genocide en hongersnood een van de grootste plagen van de 21ste eeuw. Iedere Jandoedel schijnt zo'n ding te (kunnen) krijgen, en de berijders schromen niet om productieve mensen er zoveel mogelijk mee voor de voeten te rijden. Maar dat gejen is kennelijk nog niet genoeg, getuige deze spot.

Jazeker, dit is het parkeerterrein van een willekeurige supermarkt in Tilburg. Ongetwijfeld zoals in elke stad met schaarse parkeerfaciliteiten, maar daar heeft de scootmobielrijder natuurlijk geen boodschap (haha, boodschap) aan. ‘Fok jou, ik heb een scootmobiel’, dat is het credo. Als je een top 5 van ergste mensen uit de geschiedenis moest maken, dan stonden Hitler, Mao, Stalin en ‘de scootmobielrijder’ er sowieso in.

Derkvankappel legde dit tafereeltje vast, en uploadde het op autojunk. Ook in het zuiden des lands viert de scootmobielterreur hoogtij.

Op een dag komt het moment dat wij dit niet langer pikken, dan staat er iemand op die zich niet langer door scootmobiel-schorem het bloed onder de nagels vandaan laat halen, op Samuel L. Jackson-esque wijze ‘enough is enough‘ roept, en de PtdS (Partij tegen de Scootmobiel) opricht. De ijzeren greep van de scootmobiel-rijder kan het volk niet eeuwig verlammen per slot van rekening.

We zullen zien wie er dan aan het langste eind trekt, onze vierwielige gesels, met hun fysieke en mentale martelmethoden, of wij, die al te lang onder hun juk gebukt gaan… Een profielschets van de gemiddelde scootmobiel-nozem kunt u uit onderstaande video destilleren:

¡Viva la revolución!60 reacties

die duw je toch netjes tot tegen de muur met je Dartz , niet ?
@fep739: dacht je dat je dat skeltertje dan ziet staan?
@gerbie: horen wel ;-)
griezelig…..
hij lijkt groter dan hij is…..
@gast: Nu je het zegt..
..Aan de andere kant, de parkeerplekken zijn zo dramatisch klein in NL, de scootmobielestuurd/ster dacht waarschijnlijk dat het een P-plek voor haar was..
Niks aan de hand dus hier.
@gast: hij piept zelfs als ‘ie achteruit rijdt…
@gast: Hoezo, je hebt toch ook ruimte nodig om uit te… oh AF te stappen?
Hahaha, die ouwe vieze zuurpruim op dat filmpje.
Die verdient idd een wapper om z’n oren.
@kaasboerin: Ach ja, er zijn er wel meer die dat verdienen. Mensen die de minder bedeelden in de samenleving op een nationaal forum gaan bashen bijvoorbeeld.
@jolig: Naar wie refereer je?
Ook als die ouwe te voet was mocht ‘ie van mij een draai om z’n oren jij moraalridder.
@kaasboerin: autoblog/smokealot. En ik ben het helemaal met je eens.
ach die scheidsrechter rijdt in z’n vrije tijd ook op zo’n ding rond. Sterker nog, meneer de scheidsrechter heeft de occasion scootmobiel gekocht die meneer graag wilde, vandaar deze beuk!
En dan te denken dat ’t vaak nog gewoon een vadsig iemand is die geen zin heb om te lopen..
Die kunnen die gesubsideerde dingen toch zo gratis ophalen hier in ons zorglandje.
Die scootmobiel staat daar zeker wel goed geparkeerd.
Je rijdt toch ook niet met je Twingo of 1007 een willekeurige supermarkt binnen.
Ik gun de schrijver van dit “ironische” stukje van harte een ziekte waardoor een scootmobiel zijn enige manier van zelfstandig vervoer is.
@C6_R neem het eens met een korreltje zout
@celicatwincam: Dat is vrij moeilijk als je bloedeigen moeder zeer tegen haar zin aan zo’n ding plus zuurstof slangetje gekluisterd zit..

Maar goed, in het geval mijn verwensing je niet bevalt dan doe ik een beroep op ironie, dan mag je namelijk alles zeggen!
@C6_R:
OK, vanaf nu geen grappen meer maken over onze medemens.
Vooral niet als die ziek is!!!
Zo goed?
(wat zal het hier saai worden..)
@Hubert: Grappen maken mag altijd, maar om veelal zieke mensen te vergelijken met Hitler en Stalin… Tsja, dan zal ik wel geen humor hebben…
@C6_R:
Hitler en Stalin waren ook ziek.
@C6_R: Zeer vervelend voor je moeder. Daar wil ik niks aan afzwakken. Maar iemand hetzelfde lot toewensen…… Ironic.
@E34M5Touring: Ach joh, neem het met een korreltje zout!
@C6_R: Will do!
@celicatwincam: en een schijfje citroen en een shotje tequila..
@Pallas: Wel met een goede fles tequilla en niet van die goedkope bocht. Bijvoorbeeld http://www.tequilasource.com/bottles/pics/suprema_2015_r2.jpg
Je hebt zo’n ding omdat je slecht ter been bent. En dan parkeer je hem tussen de auto’s ergens ver weg van de winkel………….
@E34M5Touring: dat krijg je als de invalideplekken bezet worden door valide bestuurders…
@MARS: Fijn, maar daar mag je ook niet staan met zo’n ding. Die mogen gewoon op de stoep parkeren. T’is geen brommobiel.
Ja, en als zo\’n ding dan tenminste nog een fatsoenlijke verbrandingsmotor had, maar nee: van die electrische mueslimotortjes.. Bah!
@flippert: Als ze alleen buiten zouden rondrijden zou ik je gelijk geven, echter adem ik in de winkels liever lucht zonder uitlaatgassen…
*kuch* LIDL *kuch*
@LJ: Ze krijgen ook alles maar in de schoot geworpen.
Productief moeten we maar met de grootst mogelijke korrel zout nemen als je een week na de autosalon al niks anders meer kunt bedenken om te posten. En dan ook nog met als doel mensen zo lang mogelijk van hun werk af te houden.
Dat ding is toch bedoeld voor mensen die niet of slecht kunnen lopen? Dan hebben ze dat ding toch nodig in de winkel?
Waargebeurd verhaal:
Loop ik door de supermarkt boodschappen te doen en ik zie op mijn lijst staan: croutons. Dus ik met mijn boodschappenmaandje naar gangpad 2… staat er een scootmobielteef ook te graaien tussen de zakjes met croutons.
Ik denk: “Ik blijf hier vlak achter haar staan, ik laat haar maar eerst haar gang gaan, kan ik daarna rustig ook wat croutons scoren”. Maar de rimpelsaurus bedenkt zich ineens dat ze toch geen croutons nodig heeft.
Dus ze smijt het zakje met croutons terug in de stelling en draait razendsnel met de voetsteun van haar scootmobiel keihard tegen mijn scheenbeen aan. Ik zag zowat sterren van de pijn!!!…. Zegt die muts: Kijk je wel uit?….en ze rijdt zo weg.
Echt waar, ik stond kreunend van de pijn en met een bek vol tanden.

on topic: ik snap de ophef niet, een scootmobiel leg je heel makkelijk op zijn kant, toch?
@bennyweisz: Moraal van ’t verhaal?
Nooit hetzelfde eten als die lui, dan beland je ook op zo’n ding.
@bennyweisz: Het zijn net Joden.
Je kan het leuk vinden of niet, maar deze kerel in Tilburg is wel baas….
Haar collega-oudjes zijn er ook aan de omringende auto’s te zien.
Wat een achterlijk bericht is dit joh. Ik gun jouw ook een ziekte waardoor je in een scootmobiel terecht komt. En nee, ik rijd niet in een scootmobiel, maar ik zou er keihard schijt aan hebben als ik er wel een had. Net als mijn zus van 36 die er wel een heeft en ernstig ziek is.

Met dit achterlijke stukje proza heb je jezelf genomineerd in de top 5 van mensen die onder de voorbumper van mijn V70 mogen verdwijnen.
@freezzr: Jij hebt schijt aan iedereen en je wenst minstens 5 mensen die onder je bumper mogen verdwijnen.
Wauw, vind je ’t leuk, jezelf in de voet schieten?
@kaasboerin: heerlijk, bedankt voor de samenvatting
Voor degene die het wil weten: Lidl Tilburg
@bsxc2:
Leuk om te weten waar jij je boodschappen doet, al heb ik niks aan die info….
Ík erger mij ook mateloos aan dit ding. Vooral vanwege het feit dat de gros van de gebruikers dit apparaat niet eens nodig heeft!!
@agera: Dat kan kloppen! Bij mij in de buurt heeft een man ook een scootmobiel. Laatst kwam ik hem tegen. Bleek de accu leeg te zijn en meneer duwde het ding richting thuis…
@hammerman: Waar subsidie is, zijn (…)bruikers.
@kaasboerin: fuck it, je gaat niet voor je lol in een scootmobiel zitten. Dat die petjes voor hun lol in brommobielen gaan rijden is weer een ander verhaal…
@freezzr: Hey vriezer, er wordt hier niet gezegd dat iedereen misbruiker is.
Eigenlijk toch liever dit dan een slecht ingeparkeerde blondinebus waardoor je niet meer normaal kan uitstappen…
zo’n ding wil ik later ook als ik groot..eh grijs ben
Smoke moet er wel erg zeker van zijn dat hij nooit oud zal worden, dit is al de zoveelste scheldkarbonade tegen grijze hobbies ( bezigheden van mensen met grijs haar).
@mashell: babyboomers bashen rules, de uitvretende potverteerders met hun dikke scootbolides!
Dit was inderdaad bij de Lidl aan de Bosscheweg in Tilburg. Beide invalideplekken waren nog vrij en naast de ingang was ook meer dan genoeg ruimte. Tenzij de eigenaar bang was voor de hond die vast was gelegd, zie ik geen reden om in een parkeervak te moeten gaan staan!
Is dit nou wat ze noemen een “imbeciele-parkeerplaats”?
De beste parkeervakken zijn die waar je aan beide zijden geflankeerd wordt door een scootmobiel. Ruimte te over voor jezelf, nooit butsen of krassen, en tegen de tijd dat de oudjes teruggeschuifeld zijn ben jij al weer lang vertrokken. Op de stoep geparkeerd daarentegen staan scootmobielen vaal vervelend in de weg.
Nieuwe South Park gekeken, smoke?
@michielh: Ja, zojuist.. Echt stom toeval, dat zweer ik je. Stond wel even te kijken…
Welke van de drie is nou die scootmobiel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).