Video: zo werd de Bugatti Veyron L’or Blanc gemaakt

Auteur: , 22 Reacties

Heb je altijd al willen weten hoe Bugatti en Königliche Porzellan-Manufaktur samen de unieke Veyron Grand Sport L'or Blanc ontwikkeld en gebouwd hebben? In dat geval is er nu een prachtige video die het hele proces uit de doeken doet voor je.

De 1,65 miljoen euro (excl. belastingen) kostende L’or Blanc werd door Bugatti onthuld in Frankfurt en sindsdien verkocht aan een hele rijke Arabier, die er onder andere mee aan het rijden is in Parijs.

Sommige mensen denken, ten onrechte, dat de gehele body van deze auto van porselein is gemaakt, maar dat is uiteraard NIET het geval. Wel zijn er met de hand allerlei strepen op het bodywork aangebracht die ons moeten herinneren aan beschildert porselein.

Ook zijn er de nodige porseleinen elementen aangebracht op en in de auto. Denk daarbij aan badges en andere onderdelen die voor de sier zijn aangebracht. Ook de recent onthulde Veyron Grand Sport “Wei Long 2012” heeft elementen van porselein gekregen.

De video kan je hier bekijken!

Making of: Bugatti Veyron L'or Blanc
22 reacties

Is tie ook te krijgen in delfstblauw?
@norge: hahaha 1
@norge: mijn vrouw zou een moord doe. Voor een ‘Blond Amsterdam’ modelletje ;)
Geweldige video! De VW productie plant kent nu geen geheimen meer aangaande de vervaardiging van de Veyron, kwestie van tijd nu voordat de Chinezen met een kopie op de proppen komen.
Dit is waarlijk meer kunstwerk dan auto! Net zoals een dure Ming-vaas ook niet wordt gebruik om een bossie AH-bloemetjes in te stoppen zal deze Bugatti waarschijnlijk dan ook niet snel als pure racer door het leven gaan. Desalniettemin; prachtresultaat!
En dan durven sommige mensen te zeggen dat auto’s geen kunst kunnen zijn… Wat een prachtige wagen!
@kickass: Een likje porselein noem je kunst?
Dit is kunst
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/CordL29.JPG
@norge: Wat is dat voor prachtige wagen?
@kp92: Is een Cord. ;) Moet je even Googlen .Echte kunstwerken uit het verleden.
@norge: Super!
Hoewel ik het resultaat niet mooi vind is het geweldig mooi om te zien hoe hij ontworpen en geproduceerd is! Das nou echt oog voor detail.
Het mooiste design project ooit! Je hoeft hem niet mooi te vinden, maar door de exclusieve uitstraling is hij het wel. Meesterwerk!
Maar met zoiets durf je toch niet rond te rijden? Een tikje en alles is kapot
Mij te kitscherig, maar perfect voor de doelgroep. Je weet wel, mannen met enorme horloges van 25 mille waar je niet eens fatsoenlijk de tijd van kunt aflezen. Je ziet het ook aan de interieurs van de super jachten, het is allemaal meestal net teveel Prins van Lignac. Maar het kan niet verbloemen dat de Veyron een meesterlijk stuk techniek is, maar helaas op alle fronten doodsaaie Duitse grundlichkeit.
Het enige keramische wat in deze auto hoort zijn de remschijven. Al het andere is gewoon te gênant. Ik kan hier niet naar kijken. Ettore was een kunstenaar omdat hij het autobouwen Pur Sang tot een kunstvorm heeft verheven. Niet omdat hij destijds een collabo is aangegaan met Matisse of Picasso.
Fantastisch. 3 onderdelen van porselein en wat flames op de body.
Vind t maar niks.
Het is wel knap wat ze doen maar daar blijft t ook bij
Erg mooie video maar ik vind het geen mooie auto.
Nee, dan vind ik het toch mooier om te zien wat ze bij Pagani of Koenigsegg doen.
Heel rijke ipv hele rijke…
Spijtig dat hij op verzoek was gemaakt voor een zakenman in Dubai,voor zover ik weet, echter voor zover mijn info klopt, kan’k ‘m nog op ongeveer dezelfde manier laten maken volgens m’n dealer, en dat, ben ik zinnens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).