Zo ziet een Phantom er tegenwoordig uit [Series II]

Auteur: , 22 Reacties

Dit was toch wel even brekend heetnieuws onder oliesjeiks toen de Phantom-lijn van Rolls-Royce een faceliftje kreeg. Voor het eerst in negen jaar werd er een serieuze cosmetische ingreep uitgevoerd, waarbij de ronde lichtunits werden vervangen door strookjes LED-verlichting.

Naast twee horizontale LED-strips en koplampen met een ingebouwde flatbed scanner© is ook de voor- en achterbumper in het nieuw gestoken. En daar houden de uiterlijke wijzigingen, die voor zowel de vierdeursversie, Phantom Coupé als Drophead Coupé gelden, wel ongeveer op.

Binnenin werd nog een 8,8-inch multimediaal scherm toegevoegd dat ook als parkeerhulp kan dienen dankzij de drie camera’s. Overigens zal de Phantom Series II best wat schelen in de portemonnee qua geld, zeker in Nederland, aangezien de CO2-uitpuf flink omlaag ging. Van 388 naar 347 g/km. Allemaal dankzij een nieuwe achtraps automaat die tegen de 6.75-liter V12 werd geplakt.

Autojunker jefferybb kwam het vernieuwde slagschip uit Goodwood tegen in Coupévorm. Stiekem toch wel de meest knappe verschijning uit de Phantom-familie. Check het beeld op Autojunk.22 reacties

Ik vind die ledstrookjes nou niet echt wat je noemt stijlvol. Het doet een beetje af aan het hele idee wat je bij de Phantom krijgt.
Ziet er stukken beter uit!

wel vreemd dat je voor 2 dezelfde auto’s nog kan kiezen of je te veel of veel te veel wil betalen.. of klopt het lijstje niet ? :lol:
ah, sedan en coupe, kwam ik achter na de klik, excuses :)
tja………..weer veel van het zelfde.. het blijft n luxe lunchbox!!!1
Ik vind zo’n Rolls helemaal geweldig!
the-budel-guy via iPhone app
Vanaf nu is de Rolls van voor helemaal verkloot. Die lampen lijken zo vanuit de schappen van een voute tuner te komen.
Die koplampen doen me een beetje aan een Chinees denken, maar dat is nu ook de belangrijkste afzetmarkt van Rolls-Royce hé ;p Ik vind het hem niet slecht staan.
Ding kijkt net zo uit z’n ogen als ik op dit moment. Gaap..
De roller sluit er zelf maar de ogen voor.. Nuff said..
twee verticale..
Volgens mij moet het toch echt horizontaal zijn..
Jammer van die koplampen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik vind die a8 ernaast mooier!
Het is een verbetering maar de neus is nog altijd hondslelijk.
Doe mij maar die met d ronde lampjes, vind ik veel mooier!
Vraag me af hoe het eruit ziet met koplampen die doorlopen tot en met die led-streepjes onderaan. Grote vierkante koplampen dus. Lijkt me wel leuk als tuning. Iemand zin om een mooi shopje te maken?
Jammer dat ‘The next generation’ zoals ze het noemen bij RR die geweldige ronde lampen kwijt zijn geraakt. het maakte de auto net wat statiger
Al die onnodige horizontale & verticale ‘nep-groeven’ in het plaatwerk geven wel een erge aftermarket-tunert-opschroef-muk-indruk …
De info van Autowiki mogen wel wat gedetailleerder want wat ik van hierboven afleid, is dat 2 dezelfde phantoms zeer uiteenlopende prijzen hebben. Dit terwijl het eigenlijk betreft de sedan en de coupé..
Voorkant ziet er niet meer uit! Vreselijk. De Facelift Phantom valt nog mee, maar die Drophead. Dat kan echt niet. De pre-facelift van de Drophead lijkt meer op een facelift. Die ziet er veel nieuwer uit. Stijl is in één keer weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).