Zo ziet je huid er uit na jarenlang vrachtwagen rijden

Auteur: , 31 Reacties

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het fenomeen 'truckersarm', maar kende je dit al? Dit is geen Harvey Dent-hommage, maar het gezicht van een man die een leven lang een vrachtwagen bestuurde.

Althans, als we het New England Journal of Medicine mogen geloven, en dat zijn toch geen fantatsen. De 69-jarige man reed 28 jaar in een vrachtwagen, en dat is hem aan de linkerkant van zijn gezicht aardig af te zien. Nou zou je kunnen zeggen: draai je raam dan eens dicht, maar het schijnt dat UVA-stralen dwars door glas heen gaan. Nooit geweten..

Nou is dit warschijnlijk een extreem geval van wat men in de medische wereld ‘dermatoheliose’ noemt (de aantasting van huid door licht(-stralen)), maar het geeft wel aan wat er kán gebeuren als je niet zo van de zonnebrandcrème bent.

Dat je huid er na een overmatig aantal zonsessies uitziet als een oude leren tas bewijzen deze foto’s van Donatella Versace, en zo zijn er wel meer voorbeelden te vinden. Maar moeten truckers, stratenmakers en vertegenwoordigers nou de hele dag met zonnebrand smeren? En zie je ze dat al doen? Nee, niet echt hè? Desalniettemin is het wellicht een aardige herinnering aan de gevaren van overvloedig zonlicht (maar gelukkig hebben we daar in NL niet veel van).

Met dank aan bigcar voor de tip!31 reacties

Is er in die cabine echt geen plaats voor een tube zonnebrand? Laat dan desnoods die vaseline thuis…
Voor zo ver ik weet zitten ze in Engeland aan de rechterkant van het voertuig en zou dus zijn rechter gezichtshelft totaal verkreukeld moeten zijn?
@motoragent: Uhm, New England?
@motoragent:
New England ligt in de VS. Heb ik net op Google geleerd :P
@dreester: Je gaat me toch niet vertellen dat Nieuw Zeeland niet een deel van onze meest zuidwestelijke provincie is he? Krijg nou wat :o

Je hebt natuurlijk gelijk, mijn fout ;)
@motoragent: Agenten hebben nooit gelijk, wanneer begrijp jullie dat.
@motoragent: het is gepubliceerd in een engels tijdschrift. Er staat nergens dat de chafeur ook in engeland heefd gereden. Zon.. te veel is niet goed te weinig ookniet.. maar tog denk ik niet dat dat echt iets is waar we ons nu druk over moeten maken. De straling van alle telefoons en ipad’s en radio’s en alles.. daar gaat echt nog narigheid van komen verwacht ik.
Dat krijg je ervan als je geen boerka draagt ( zal de doorsnee moslim zeggen ). :lol: Wel heel erg ranzig…
@bempi: Sinds wanneer dragen mannen een Burka?
@E34M5Touring: Over het algemeen alleen vrouwen, maar je weet maar nooit wat er precies onder zo’n gordijn zit.
@E34M5Touring:

Al een hele lange tijd. In het Midden-Oosten ( Dubai ) dragen ze niks anders. Witte gewaden met een tulbandje en rijdend in minimaal V10 auto’s. :)
@bempi: het feit dat je je eigen reactie al grappig vind zegt al genoeg.
@4991: oja joh… wat zegt dat dan ? dat jij met het verkeerde been uit bed bent gestapt of dat mijn humor anders is dan die van jou ?
Nou, daar hoef je a)niet bang voor te zijn in Nederland en b)even een cremetje om dit te voorkomen is toch niet zo erg.
UV licht raakt amper door glas, je raampje toedraaien houd waarschijnlijk al meer dan de helf van de straling buiten. Natuurlijk als je een oneindig aantal jaren recht in de zon zit dan zal je er nog wel wat van merken.

Nog nooit de volkswijsheid gehoord dat je niet bruint achter glas.
Ja, daarom ook de toevoeging ‘nooit geweteen…’
@Hupke: is ook, maar 28 jaar geleden toen hij begin zal de airco minder gebruikelijk geweest zijn en dan is een open raampje in sommige delen van amerika wel te snappen :p
@darkpluisje: 1984?

Oh fuck ja kenden die Amerikanen wel airco. Die hebben het zo’n beetje uitgevonden voor in de auto :P Zeker in de vrachtwagen.Maar heeft die man dan al die jaren exact hetzelde ritje gemaakt, in exact dezelfde richting?
@bozewolf:

nee hoor dat hoeft niet, maar met 1 kant van zijn gezicht zit hij recht naast het raam (en dus in de zon). met de andere kant niet, daar komt eerst nog de hele andere zijde van de truck
@timberleek: Dat bedoel ik, hij zal toch wel eens een bocht maken?
@bozewolf: Een bocht? In Amerika? :lol:
@bozewolf: Nie snappie? Als ie 180° draait, zit ie in de schaduw van z’n cabine…
@Esprit_de_Flandre: Hoezo ikkie nie snappie? Da’s toch precies wat ik zeg?

Als je de zon elke dag de hele dag op dezelfde kant van je knar laat schijnen, dan rij je “met de zon mee” terwijl ie draait (nouja, terwijl wij draaien magoed).

Lijkt me tricky in een automobiel op een wegennet!

Of maakt hij vanaf 11 tot 6 altijd een zuid-westelijke afbuigend tot westelijke route in California? Elke dag? 28 jaar lang?
Oke…

Zwaar kut beroep lijkt me dat ook overigens, vrachtwagenchauffeur. Wie wil dat nou? Die gasten zijn echt dagen van huis, kuttijden, altijd tot s’nachts weg of dan terugkomen. No thnx.
*respect voor degenen die het wél doen overigens.
Is zijn linkerkant, dus zou het ook niet gewoon kunnen zijn van al die slagen in het gezicht (met rechts) van alle vrouwen die hij al die jaren heeft lastig gevallen?
fantatsen = fantasten smokey
Moet je nagaan hoe Donatella er uit had gezien als ze geen plastische chirurgie was ondergaan. Icm met haar figuur was ze waarschijnlijk één en al hangend rimpel
Zou je ruiten blinderen helpen?
Na 28 jaar? Is ie nog laat op de truck gestapt.
Hoewel ik onderschrijf dat teveel zonlicht niet goed in voor je onbeschermde huid, vind ik het zeer onprofessioneel van de “wetenschappelijke onderzoekers” om het beroep van deze heer te verbinden met de huidige staat van zijn…eh…gezichthuid!

Gelukkig werd in het stuk ook het Syndroom van Favre-Racouchot = Nodular Elastosis with Cysts and Comedones genoemd; een type huidveroudering ontstaan door zonlicht, gekenmerkt door comedonen en gelige verkleuring van de huid.

M.a.w. waarschijnlijk was deze man sowieso al gevoelig voor zonlicht?!

Maar idd. lijkt het net of deze man dag na dag in dezelfde richting is gereden. Kennelijk werkte hij in het immer zonnige Florida of Californië als chauffeur?!
Een ding staat vast hij kan nu best in de UK of Australië gaan werken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).