Zomer! Liever toeren in een Ariel Atom of een SLS Roadster?

Auteur: , 52 Reacties

Terwijl er mensen zijn die gewoon op zaterdag aan het werk zijn, kunnen de meesten van jullie gewoon van het lekkere weer genieten. Vandaag zijn dakjes niet nodig, wat ons brengt op een tweetal 'zonnige' spots met een apart kleurtje.

Ariel Atom vs SLS Roadster

Waar je in gaat zitten is, indien de centen niet de voornaamste barrière vormen, afhankelijk van je hang naar comfort. Een Ariel Atom is nou niet bepaald het voertuig van keuze voor de luxepaarden onder ons, maar toch lukte het de kale meneer om zijn eega tot een ritje te verleiden. Wellicht is zij van Spartaanse komaf.

Atom

Zo’n kleine lage opdonder valt natuurlijk niet direct op, en dus heeft de eigenaar gekozen voor een lekker fel groen kleurtje op zijn lichtgewicht. Zou het ze behoeden voor op hol geslagen Jaguar-XF-rijders? De foto’s van @wolfssjrd vind je op Atomjunk.

Maar er was nog meer te vinden in de welbekende badplaats Knokke-Heist. Wat dacht je van deze deksels lekkere SLS AMG Roadster in Daytona Blue? Niet verkeerd, alleen moet de bestuurder het zo te zien wel in zijn eentje rooien. Gelukkig was hij wel in het gezelschap van onder andere een door Hamann aangepakte Ferrari 599 GTB, zoals je in de tweede fotoreeks kunt zien.

SLS Daytona Blue

Een beetje toeren in de SLS door Knokke, en vervolgens de buitenweggetjes pakken met de Atom lijkt me een aardige verdeling. Het zijn hoe dan ook twee kleurrijke verschijningen aan de Belgische westkust.52 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
SLS!!!
Toeren in een sls amg beter te doen, qua comfort en luxe dan met een spartaanse atom. En voor eventuele bad ass moves heeft de amg ook wel genoeg power, een atom is gewoon leuk om een dagje los te gaan en een set banden op te maken:D
Doe mij de SLS maar, heerlijke auto!
Dat nummerbord op die Ferrari kan echt niet. Maar met die weer doe mij die SLS dan maar met dat waanzinnige V8 geluid in het vooronder
@kilum: ik ben geen muggenzifter over spellingmaarwateenzinsopbouw-.-
@mightymike: wat een zeikerd
@HBK: foei! Gewoon een constatering welk niet fijn leest. Iets anders dan zeikerd met d of een t schrijven
@HBK: hij heeft gewoon gelijk, klaar!
@mightymike: Het is zaterdag…
@flin95: klopt, heel goed
@mightymike: Je leert nog wat op AB Mike!
@flin95: niemand legt mij wat uit, ik geef het zelf aan. Dus dan leer ik toch niks??
SLS, gewoon omdat het een brute snelle luxe mooie wagen is :)
Ik denk dat ik dan de SLS zou pakken, de Atom zal ongetwijfeld snaarstrak rijden maar volgens mij kun je beter genieten van het mooie weer in de relatief comfortabelere SLS. Gewoon een fatsoenlijke voorruit, dus niet de halve insectenpopulatie in je mond, en een van de mooist klinkende motoren op de markt onder de kap. Gaan!
Tof Atom filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=zUl-4BPLgfQ


Zo’n Ariel is zeker tof maar het vehoogd de kans op doodgaan behoorlijk denk ik.
@laminaatplaat: Ehm, volgens mij is de kans dat je dood gaat bij iedereen 100%. Daar veranderd een Atom niks aan.
@ferrari94tr: Ik ga er vanuit dat je een grap maakt maar voor het geval ik het mis heb: zou het niet zo kunnen zijn dat bepaalde factoren er voor kunnen zorgen dat de kans op bepaalde doodsoorzaken hoger worden? Dat veranderd niks aan het gegeven dat men uiteindelijk zal sterven maar mogelijk wel wanneer en waardoor dit gebeurt.
@laminaatplaat: een andere manier om het te verwoorden: de kans dat je binnen nu en 10 jaar komt te overlijden wordt hoogstwaarschijnlijk een heel stuk groter.
@laminaatplaat: Schrijven wat je bedoelt en lezen wat er staat. Daar hebben een hoop mensen moeit mee tegenwoordig.
@ferrari94tr: Oeps, iemand de les lezen en dan een fout maken.
@ferrari94tr: Iemand denken de les te lezen*. Dat jij ‘de kans op overlijden’ verkeerd interpreteert is voor jouw rekening.
@ferrari94tr: Ook het zich eerst verplaatsen in de potentiële lezers, of iets begrijpelijk en leesbaar is, is iets waar mensen tegenwoordig steeds meer moeite blijken te hebben…
Zo’n ariel, zou leuk zijn op een circuit, maar op de openbare weg liever een motor dan.

Zo’n luxe roadster is ook niet helemaal m’n ding, die heeft te veel vermogen voor een cabrio vind ik. Ik wil liever een rustige cruizer, een eerlijke cabrio. Desalnietemin van die 2 verkies ik dan toch de SLS (met tegenzin).
Ariel Atom, met een helm op
SLS Roadster.. Eigenlijk liever een 458 Spider maar oke, dan toch maar een SLS
SLS Roadster!!!!
Liever de Ariel, lekker hardcore. Maar dan wel de versie met de K20A van Honda, de Ecotec uit de Amerikaanse versie klinkt toch een stuk minder.
SLS, maar toch liever een ferrari ;)
Keuze tussen twee lelijke wagens, euh doe de Ariel maar.
@norge: Denk dat u en ik een van de weinigen zijn die de SLS niet mooi vinden. De verhouding klopt niet van dat ding.

De atom is sowieso lelijk..
@flin95: eens! dus al 3 personen… ;-)
Ariel Atom
Heerlijk weer open kunnen toeren vandaag, niet met een van de keuze mogelijkheden maar daarom niet minder genoten.
Moest ik kiezen, dan de SLS. Dat toert toch wat relaxter dan de Atom, die bewaar ik wel voor een trackday.
De SLS, alleen snap ik dat ”toeren” in de binnenstad niet, lekker om de 300 meter een drempel of stoplicht. Beetje patsen met het feit dat je een dure auto hebt, alsof buitenweggetjes met een SLS niet prachtig zijn!
@darkpluisje: Aijjjj, dus niet met je ‘dure patserbak’ in de stad komen hoor, wat zullen anderen wel niet van je denken… :-S
SLS… deze vergelijking is overigens compleet overbodig.
Ik ga without doubt voor de Mercedes SLS. Wat een mooie machine is dat toch!
de atom
@sir_smokalot klein detail: Knokke ligt niet aan de westkust maar net helemaal in het oosten van de indrukwekkende (hmm) 60 km kustlijn die België rijk is… ;-)
Doe maar een gewone SLS, ik heb een hekel aan carbio’s…
sls
Sls voor mij die atom spreekt mij niet aan
De Atom. Die auto heeft iets.
@carlo96: Mmh. geen bodywork in ieder geval… ;-)
SLS! Echt een droomauto
Er is maar één wens,dat is de Benz!
De SLS natuurlijk. De mogelijkheid om die mee uit toeren te nemen op een serieuze rit, laten we zeggen, 3000km, voor een mooie route door Europa over de mooiste wegen is toch wel wat realistischer dan ‘toeren’ met zo’n kaal chassis geval als zo’n Atom. Daar zit je, als ’t weer niet perfect is, veel kou te lijden en kom je telkens weer doof thuis als je geen helm of oorbeschermers hebt gedragen…
Atom natuurlijk. Puur en eerlijk; snaarstrak rijden, heeerlijk! Die SLS is voor bejaarden.
Sls amg roadster
SLS

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).