Zonder knoppen: Magna Touchskin-interface

Auteur: , 17 Reacties

Kijk: de dashboard-interface van de 21ste eeuw, waarin knoppen en schakelaars achterhaald zijn. Magna integreert een groot 3D-scherm in je middenconsole, en probeert het nu ook echt aan autofabrikanten te slijten.

Het idee er achter is simpel: door een paneel rechts van de bestuurder te integreren moeten knopbedieningen verleden tijd zijn. Het aantal schakelaars in auto’s varieert momenteel van veel (Porsche Panamera) tot niet zo heel veel (Audi MMI / BMW iDrive). Maar zoals sommigen zeggen: ‘less is more’, en dan kom je hier bij uit.

De Touchskin is voorzien van een Clearmelt-paneel met een zelfherstellend oppervlak (zoal we bijvoorbeeld ook bij de iPhone-case van Nissan zagen. Daarnaast kan je je mobiel er in kwijt, die via Qi transmitters (?) dockt en oplaadt (draadloos dus).

Via een haptische interface moeten alle commando’s vlekkeloos doorkomen, en alle systemen van de auto bediend worden. Hoe lang het precies gaat duren tot we deze technologie herkenbaar in onze auto’s terugvinden weten we niet, maar onderstaande video moet je in ieder geval een idee geven van de werking van het systeem (via autoblog.com):17 reacties

Ik vind het zo maar een raar ding. Geef mij later maar gewoon knoppen of touchscreen inplaats van dit. Ik denk ook niet dat dit gaat doorbreken.
cool, maar als het een keer hapert kan je ook niks meer.

en WTF doet die “ouderwetse” Iphone daar?
james125 via iPad app
@tomleeuw: de 3Gs wordt anders nog steeds verkocht.

Verder: heeft potentie, maar dit ziet er nog niet bruikbaar uit!
Als ik nu de verwarming hoger wil zetten, moet ik eerst drie├źntwintig menu’s door.

Ik denk dat er een soort van hoofdmenu moet komen, zoals bij Android, iOS enzovoorts, waar je telkens terugkeert om een andere taak uit te voeren.
Zo is het niet verwarrend, en wel een stuk simpeler.
vanaf 3:13 werd ik een beetje afgeleid :)
@hennyhuisman: Door die ruk beweging of die films ? Haha
@hennyhuisman: vooral bij 3:34
Ik zou dit eigenlijk niet omschrijven als “less is more”…

Zo’n dingen bieden de mogelijkheid om 100 miljoen knoppen toe te voegen, iets waar echte knoppen niet toe komen wegens plaatsgebrek…
Misschien is het gek dat ik het zeg, maar ik vind knopjes wel leuk. Door allemaal menu’s bladeren om het gewenste te krijgen vind ik niks. En ja, ik heb een telefoon zonder knopjes(Touchscreen dus), maar dat is anders. Veel knopjes geven een luxer gevoel en geven echt een cockpit gevoel.
Geil, zo met dat middelvingertje ;-)
deze conservatieveling houd het liever zoals het is..
iFeun :’)
Apple :’)
Geen knopjes :’)!!
heeft ze vaker gedaan met dat rechterhandje:P
Ik kom niet meer bij! Kun je je voorstellen hoe je rijlessen krijgt in zo’n ding? Hand in hand met de instructeur!
Goh, ik ken meisjes die dezelfde bewegingen maken…
@xilver: + 1 ,zelfde gedachte hier.
Dit is er zo eentje die mij laat verlangen naar iets dat lekker basic is. Ogen op de weg, gewoon kunnen voelen wat je bedient. Geen risico dat je de temeperatuur van de hoofdsteun van de bijrijdersstoel instelt, want dat zit er gewoon niet op.
Eigenlijk – diep van binnen – weet ik dat een Dacia beter te bedienen is dan dit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).