Zorgen gratis pepermuntjes voor minder ongelukken?

Auteur: , 44 Reacties

Eindelijk! Ein-de-lijk! Na jaren van diepgravend onderzoek heeft de Nederlandse overheid ontdekt wat dé oplossing is voor verkeersongelukken! Vergeet verkeersdrempels, rotondes of andere rare fratsen. Als we gewoon gratis pepermuntjes uitdelen wordt het verkeer pas echt veilig. Serieus, geen grap. Aan dit soort onderzoeken wordt jouw belastinggeld dus verspilt uitgegeven.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, dat valt onder het ministerie van Infrastructuur, heeft een studie uitgevoerd naar de invloed van geuren, kleuren en andere zaken op onze stemming en gedrag. Toen kwamen onderzoekers Jaco Berveling en Harry Derriks tot de volgende bevindingen:

“Zo wordt citroen bijvoorbeeld beschouwd als een stimulerende geur, lavendel als ontspannend en pepermunt en kaneel maken mensen alert. De geuren dragen bij aan een verhoogde attentie, verbeterd geheugen en een hogere reactiesnelheid”

Daarom zou het volgens de onderzoekers dus verstandig zijn als er gratis pepermuntjes worden uitgedeeld om de verkeersveiligheid te verhogen. Zie je het al voor je? Speciale vrijwilligers (in uniform!) die bij stoplichten en tankstations aan voorbijgangers pepermuntjes uitdelen.

Denk aan agenten die gaan controleren of je wel genoeg pepermuntjes in je auto hebt liggen. Voordat je de weg op gaat eerst verplicht 2 pepermuntjes opsabbelen en daarna pas gaan autorijden. En als je een ongeluk hebt gehad uiteraard een test uitvoeren om te kijken of de brokkenmaker wel of geen pepermuntje had gegeten voordat hij achter het stuur kroop. Ik zie mogelijkheden voor nieuwe boetes!

UPDATE: Schultz wil GEEN gratis pepermuntjes!44 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
The fuck..? Geef m’n belastinggeld terug!!
Ik moet vooral schijten als ik pepermunt eet, dus nee bedankt.
@laminaatplaat: ik ook.. Echt van die natte zooi.. Dus dan moet ik een noodstop maken op de vluchtstrook en waait alle bende bij iedereen op de ruiten waardoor het zicht belemmerd wordt en ongelukken veroorzaakt..

Niet echt handig dus.
@lamborgfan: Een schijtend man is er twee waard, de verpakking vermeldt dit soort euvels.
@lamborgfan:

Je moet voor de verandering eens tegen de wind in die natte zooi van je lozen… is ook vermakelijk.
@laminaatplaat: Tip: neem geen suikervrije variant, maar bijvoorbeeld die van het topic-plaatje.
@mout:
Klopt, van goede pepermunt is het een stuk minder, en natuurlijk niet teveel eten, als je namelijk meerdere rolletjes meteen achter elkaar eet, heeft dat een laxeerend effect..
kom maar door met een nog extra te innen 13miljoen!
Daar gaat JULLIE belastingsgeld naartoe ;-).

Langs de andere kant zal ik maar zwijgen over de Belgische overheid…
@xilver: Ik draai tenminste niet op voor al die brandende Fordjes…. :-)
@E34M5Touring: Touché ;-)
Geef ze een perpermuntje, want dit zaakje stinkt!
shit de pepermunt prijzen gaan omhoog .. dat is wat ik nu kan opmaken van dit artikel..
Godverdomme zeg…………………..
En ik maar denken dat Pinkeltjesland niet bestaat……….
Sorry @robbie:, je schrijft prima stukjes eerlijk waar. En dit is er weer eentje om door een ringetje te halen.

Maar echt, zonder te kijken naar de naam onder het artikel is al duidelijk wie het geschreven heeft. En de jouwe zijn altijd te herkennen aan de pijnlijke taalfouten. Niet om je te ‘dissen’ maar opbouwend: kan je je spelchecker aanzetten?

Deze doet wel erg zeer namelijk…
@baasbas: Dat wordt niet opgepikt door de spellingchecker, het woord is wel goed namelijk. Het is een grammaticale fout, die ziet dat ding niet (meer).

OT: Dus op zondag zouden er hele volksstammen alerter rijden?
@luittinke: Voor de zekerheid net even de zin getest in Word, maar er komt keurig een groen streepje onder. Ik geef toe dat ze meer moeite hebben met grammatica, maar deze had hij gehad.

Maar goed, al had hij dat niet, dit prikt aan je ogen. Dat zou al voldoende hint moeten zijn dat er iets niet klopt imho.
@baasbas: Ah, dan is uw Word beter dan de mijne. Die doet dat niet meer.
Maar dat het prikt, zo’n fout, dat kan ik enkel beamen. Ook zonder grammaticacontrole van Word zou deze er niet in hebben mogen zitten.
@baasbas:
Er zijn vier mogelijkheden:
1- Jij vindt het erg belangrijk en cool om te laten zien dat jij de spelling volledig beheerst.
2- Jij bent jaloers en wilt ook graag artikeltjes schrijven.
3- Jij bent een docent en jou leven bestaat uit het corrigeren van anderen.
4- Jij bent een Nazi
(Persoonlijk hoop ik optie 3)
@solmatje:
Optie 5, hij heeft gewoon gelijk en jij hebt je oordeel erg snel klaar. ;-)
@danni:
Mijn punt is:
Nobody care’s!
Alsof meer dan 0,1% van de lezers hier langer dan 0,1 sec stilstaan bij een spelling fout? Dacht het niet.. zoek een leven
@solmatje: Mijn punt is: laat iedereen in zijn waarde. Iedereen irriteert zich wel aan iets. Zo lang we maar vriendjes blijven op het forum komt alles goed.
@solmatje: Ik zie de fouten niet eens, lees er gewoon overheen. Het gros van de mensen maakt fouten tijdens het schrijven, pas zodra het echt nodig is zal ik er op gaan letten. Denk aan briefwisselingen e.d.
@baasbas: Daarom had hij het vast doorgestreept.
Dus: dronken rijden = alcoholslot en ongeluk veroorzaken = rol pepermunt in je hol..
@flippert: Blazen uit je mond en uit je reet tegelijk tijdens het rijden!
@flippert: Als jij van een rol pepermunt in je hol alerter wordt, mag je ook wat anders gebruiken… ;)
@potver7: gadver7..
Grappig stukje en makkelijk om zo’n bericht belachelijk te maken. Maarrrr…. Heb je het wel eens geprobeerd?
Wat een leuke Ollander mop is dit!
5 minuten en je pepermunt is op en de geur is weg.
Ik neem al jaren pepermunt tijdens het rijden en ik ben inderdaad een hele kwieke rijder. Zou het dan toch met elkaar te maken hebben? :) De overheid had ook bij mij kunnen komen voor het onderzoek, voor een fractie van de prijs.
@clioracing: waarom een fractie? Gewoon de volle pond toch?
Er is reeds een proef gaande onder ambtenaren, zie hier het gevolg als 2 agenten samen een rol open proberen te maken. Er is nu een nieuw onderzoek opgestart of het openen van rollen en doosjes pepermunt bij stilstaande auto dient te gebeuren. http://eindhoven.dichtbij.nl/sites/eindhoven/files/imagecache/watermerkfoto/ongeluk_politie_boschdijk_01.jpg
@audicoupe84: Dat moet wel een doosje geweest zijn. Normaal mens lukt dat met een duimbeweging, ambtenaren kunnen het enkel met zijn tweeën en falen dan nog. De test met de rol pepermunt hebben ze naar het schijnt maar gelaten voor wat het is, voor er doden zouden vallen.
@audicoupe84:

Dat moet handsfree.
dus een kaneel pepermunt zou het beste zijn?
word het verplicht. Blijk je opeens allergisch
Gratis…??
En wat zullen de meesten zijn als ze bezig zijn om één pepermuntje uit de rol te krijgen ipv allemaal? Juist, minder alert op de weg. Wordt ook een nieuw onderdeel op het examen: peuter al rijdend een pepermuntje uit de rol.
@RoT___: Pepermuntjes kunnen ook in doosjes…
Woorden uit de toekomst.

‘Goh man je stinkt uit je bek, ben je met de trein ofzo? Ga maar vlug een stuk rijden!’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).