Zou jij de Bertone Nuccio voor 2 mln euro kopen?

Auteur: , 48 Reacties

Als je het geld had dan, hè... Bertone schijnt van een private Chinese partij een serieus bod te hebben liggen, en denkt er over na.

Het is volgens mij niet gebruikelijk om je one-off concepten te verkopen, maar het schijnt dat er een rijke Chinees bijzonder is gecharmeerd van de Bertone Nuccio, en met een cheque twv 2 miljoen euro staat te zwaaien. En dan wil je daar nog wel even over nadenken natuurlijk, want het is niet zo dat het Italiaanse designhuizen de laatste jaren voor de wind gaat…

Twee miljoen euro, is dat veel geld voor een uniek designconcept? Als je er van uit gaat dat Eric Clapton naar verluidt 3,5 miljoen euro heeft stukgeslagen op zijn eigen Ferrari zou je denken van niet, maar toch is het geen armetierige aanvulling op je cashflow.

Maar waar zou deze deze Chinees dan voor betalen? We weten allemaal dat concepten vaak ‘fabelhafte’ specs hebben, maar dat zegt helemaal niets. We zullen ter illustratie een klein geheimpje verklappen: ook al spreekt Lamborghini over een 600 pk motor voor de Urus, in werkelijkheid is het motorcompartiment zo leeg als de portemonnee van een student vlak voordat de stufi gestort wordt. Zo ook met de Nuccio, zoals deze in Genève stond. Maar Bertone heeft ondertussen doorgewerkt, en wat in China staat is (voor het eerst) een werkend prototype.

Dit betekent dat er een aandrijflijn in ligt, en als Bertone zich aan zijn woord houdt is dit een 480 pk sterke V8. Kijk, dan heb je tenminste iets substantieels voor je 2 miljoen pegels. De afbeeldingen van de update zijn aan de Nuccio-gallery toegevoegd.

Ik denk dat heel veel bedrijven als je het ze vraagt heel principieel gaan doen en zeggen dat ze nooit een one-off concept aan een derde partij zullen verkopen, maar voor sommige bedrijven is de financiële realiteit nou eenmaal wat nijpender dan hun principes. Zou de Chinees een goede deal doen door de sterk op de Lancia Stratos Zero (die zelf nog geen 8 ton opbracht) lijkende Nuccio te kopen? (via Automotive News)
48 reacties

wat een pracht wagen! het is dat ik het geld niet in mijn oude sok heb liggen maar anders wist ik het wel
Lijkt wel een eend. Peking eend dus strax.
Bah wat een gedrocht. Bertone vind ik sowieso niet veel aan.
@akrapovic: “Bertone vind ik sowieso niet veel aan”

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Lamborghini_Miura_P400SV.jpg/250px-Lamborghini_Miura_P400SV.jpg

do I need to say more?
@Jansen: Ja ok maar zet daar de Fiat Tempra is naast of de Opel Astra Coupe. Vind Bertone (zeker de laatste jaren) een beetje de Hookah van de Designindustrie. Weinig innovatieve modellen en vooral veel massaproducten waar hij zijn naam onder zet.
@E34M5Touring: Ach, moet ook brood op de plank winnen hè. :D
@E34M5Touring: Ach iedereen maakt fouten… voor de Opel is geen enkel excuus te bedenken. De Fiat Tempra… ach, zo waren de jaren ’80.
@Jansen: jammer… Fiat Tempra is geproduceerd van 1990 tot 1998. Dus herstel: Tsja, zo was het begin jaren ’90.
@Jansen: Ja is ook wel zo, maar vooral bij Bertone heb ik het idee dat vaak de financiele noodzaak is die zijn designfilosofie bepaalt. Begrijp me niet verkeerd, dat Pininfarina zijn/haar naam verbindt aan een Hyundai Matrix en de Mitsubishi Pajero Pinin snap ik ook niet. Dat straalt i.m.o op geen enkele manier de designfilosofie van de studio uit. Terwijl bijv. de 406 Coupe (1e serie) erg fraai is en veel meer de sfeer beademt van het merk.
@Jansen: ja een mooi modelletje wil niks zeggen.
@akrapovic: nou nog twee meer dan?

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv3btd8nOATYlQsNWxhHL89YeoGfbt6aqV3NQzS_3uzO_IQGKYCw
@Jansen: haha prima als jij die mooi vindt, maar smaken verschillen. Ik vind ze spuuglelijk. Daarom heb ik niet veel met bertone. En wie ben jij om tegen mijn mening in te gaan? Ieder zijn eigen mening toch?
@akrapovic: Ik moet je gelijk geven… Bertone heeft idd weinig soeps geproduceerd en ontworpen, dan zijn er styling houses die het een stuk beter doen.
150 euro!
En dan hoop ik dat de velgen in de losse verkoop meer opleveren dan dat, dan breng ik de body naar de sloopt.

Wat een lelijk hok!
Nee.
Voor dat geld koop ik meer auto’s, die er wel mooi uitzien.
@Lucb: Inderdaad!
Voor dat geld de Pagani Zonda 760 RS en een paar fatsoenlijke daily drivers graag.
@Reinbergen: Een mooie jong gebruikte Quatroporte GTS ;)
@E34M5Touring: amen ! Die dingen kosten nu nog rond de 60-70K…maar gaan rap dalen :lol:
@E34M5Touring: Heb je veel vrije dagen? Dat wordt vaak naar de garagist.. :D
@kaasboerin: Zolang je geen Duo Select transmissie (werden vooral geleverd voor 2007) in handen hebt valt het, buiten wat Italiaanse kwaliteitselectronicamankementen (nieuw woord) wel mee. Afschrijven doet ‘ie graag (en goed), dat dan weer wel.
@kaasboerin: Ik heb alle tijd en liefde voor het vak van automonteur. En bovendien hebben italiaanse dealers de beste koffie!!
Hopelijk doet hij het om een weddenschap van 3miljoen te winnen want 2miljoen geven voor dit gedrocht zou ander zinloos zijn.
Gaat dat ding 500 of zo XD anders zeker niet het geld waard,, ziet er niet uit :p
Jazeker…als ik 2 miljard euro zou hebben wèl…vervolgens zou ik hem tijdens de kerstbomenverbranding eigenhandig in de stapel fikkende boompjes rijden en nagenieten van geldvernietiging.
Ik vind het wel een aardig ding, in elk geval geen dertien-in-een-dozijn concept. En als je wel een beetje uitgekeken bent op de Lamborghini’s en Pagani’s is dit qua uiterlijk weer een stapje heftiger.
Wie is die oudere jongere met gitaar naast dat fotomodel? (Hij is net zo lelijk als de auto ;-)
Dit is toch wel een van de lelijkste auto’s door Bertone verzonnen of niet? Verhoudingen? Ergens?
Hij is afschuwlijk.
Heel gauw verkopen voordat die Chinees z’n ogen goed open doet!
Lijkt wel een concept uit de jaren ’90
2 mil is wat doorgevraagd… daarvoor verwacht je de prestatie, exclusiviteit, techniek en afwerking van een Veyron SS. Exclusief is dat ding zeker… maar over de andere drie punten heb ik zo wat mijn twijfels.
Kots
@zender: Doe het dan even hier in ;-)
http://delft.campuswiki.nl/wiki/images/Teil1.jpg
@xilver: in een wit bakje komen de kleuren beter over
Als ik het had waarom ook niet ? Ik denk dat die chinees een dvd box van back to the future thuis heeft liggen.
Bah, zoveel voor dit lelijke ding?
Ook al het ik het geld van die Carlos Slim, dan nog niet! Yuk, wat id dit een lelijk ding! Voor die 2 mil kan ik heel wat andere gave wagentjes kopen!
Beetje veul geld voor een taartschep…
Ik bevond me ooit op een prachtig concours waar ook Giugiaro aanwezig was met zijn Ferrari GG50. Destijds werd er een bod van bijna 5 miljoen dollar op uitgebracht. Giugiaro reageerde er maar lacherig op en zei dat het niet eens in de buurt kwam van de werkelijke waarde. Vond ik al heel opmerkelijke reactie.
w115 via Android app
Van bertone moet je het niet hebben, pininfarina en in mindere mate zagato wel
ik vind de voorkant van de nuccio de mooiste achterkant die een 911 zich maar kan wensen. deze auto klopt niet
Heeft die boer met z’n gruwelijk kitscherige gitaar dit ding getekend?
Ik vind het stiekem gewoon een heel stoere wagen
Ja maar ja… 2 miljoen voor dat ene ding, of voor de productierechten?
het is een mooi ding, maar voor zoveel geld, heb ik toch liever iets anders, 2 veyron’s of zo :D.

Ben ik trouwens de enige die een Judge Dredd gevoel krijg door dat vrouwelijk schoon?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).