Video: zo rijd je tegenwoordig naar de wintersport

Auteur: , Geen reacties

Welkom in de nieuwe wereld!

Elektrische auto's zijn vooral heel efficiënt als je korte ritjes rijdt, bijvoorbeeld in de stad. Daarna moeten ze immers weer opladen. Het meest gehoorde nadeel van elektro-auto’s is dan ook dat je er niet mee op vakantie kan. Want dat willen we, minimaal 1x per jaar. Maar wist je dat het al een tijdje mogelijk is om met je elektrische auto naar de wintersport te rijden? Gewoon, zonder stress of range-anxiety. Er zijn steeds meer (betaalbare) elektrische auto’s, met steeds meer bereik. Denk aan de i3, de e-Golf, de Zoe en de Ampera-E. Als je om de 200 kilometer een laadstop maakt, dan haal je dus zonder stress de sneeuw. De reis duurt dan niet veel langer dan wanneer je met een benzine- of dieselauto om de 2 uur zou stoppen. Je besparing? Een slordige 90 kilo Co2, dat scheelt nogal!

Met de Eneco laadpas kon je in Nederland al overal laden. Nu kun je ook terecht bij veel laadpunten in België, Duitsland en Zwitserland, zoals die van Allego of The New Motion. En doordat je met Eneco zelfs in het buitenland altijd laadt met 100% groene stroom, weet je zeker dat je ook echt duurzaam bezig bent.

Benieuwd hoe dat gaat? Check dan vooral de onderstaande video, waarin journalist Rutger Middendorp van Utrecht naar de Zwitserse Alpen (Interlaken) rijdt.

Voor de transitie naar een nieuwe wereld, die schoner en leefbaarder is, moeten we ook voor lange ritten overstappen op elektrisch rijden. Eneco snapt dat en draagt daar haar steentje aan bij. Wil je weten hoe je jouw wintersportbestemming kan bereiken met een elektrische auto? Op eneco.nl vind je vier routekaarten naar populaire skigebieden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Image credits: Widodh via Autojunk.nl.